Több mint egymillió forintos kárt okoztak a fafűrészelők

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csak egy év elteltével ültethetnek új fákat a megrongáltak helyére.

Makrai László lapunk megkeresésére elmondta, összesen 25 darab frissen telepített, háromszor iskolázott díszfa (gömbjuhar, berkenye, csepleszmeggy, galagonya és gömb platán) esett áldozatul valaki szándékos rongálásának. Hozzátette, a rendőrségi feljelentés folyamatban van.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, a kár mértéke bruttó 1 085 577 forint.

Makrai szót ejtett arról is, terveznek új facsemetéket ültetni a megrongáltak helyére, ugyanakkor ez a faiskolai készlettől is függ, így valószínűleg csak jövőre áll majd megfelelő csemetemennyiség rendelkezésre. Emlékeztetett, a megrongált díszfákat az önkormányzattal kötött megállapodás keretében az NKM Áramszolgáltató támogatásával ültették.

Fotó: Molnár Rózsa Facebook-oldala

Mint ismeretes, hétfőn megírtuk, nagy felháborodást keltett a szegediek körében, hogy befásították a Fűtőmű utcai kazánház előtti teret, amely nyáron kültéri moziként funkcionált. Ménesi Imre, a városrész összefogásos önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, hogy a helyi lakók kérésének tett eleget.

Másnap arról számoltunk be, hogy ismeretlenek lefűrészelték a frissen ültetett facsemetéket a Nyitra utcában, egy sarokra a Fűtőmű utcától.

Előző sztori

20 éves az SZTE Repülő- és Űrorvosi Tanszéke

Következő sztori

Egyelőre marad az első ajtós felszállás Szegeden