Közlekedés

AUTÓSOK: Akár 40 százalékkal is drágulhat a parkolás Szegeden!

AUTÓSOK: Akár 40 százalékkal is drágulhat a parkolás Szegeden!

2022. június 29., szerda
AUTÓSOK: Akár 40 százalékkal is drágulhat a parkolás Szegeden!

Az már most biztos, hogy péntektől többet kell majd fizetni. Ám lehet, hogy januártól még tovább drágul a parkolás városban.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, Botka Lászlóék ismét radikálisan megemelnék a parkolási díjakat, valamint a zónákat is kibővítenék. Erről jövő héten döntenek majd. A Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester által benyújtott előterjesztés szerint a nagykörúton kívüli területek is díjköteles parkolási zónák lennének. Ezek lesznek a régi-új kék zónák. Ezen kívül Újszegeden az Erzsébet liget körül is kialakítanának fizetős területeket: az eddig ingyenes Torontál téri P+R parkoló is minden bizonnyal a fizetős zóna részét képezi majd - ha megszavazzák.

A baloldali tábort is megosztotta az előterjesztés, Joób Márton szocialista képviselő egy nyilvános Facebook-csoportban azt írta, mindent megtesz, hogy ne menjen keresztül az áremelés.

Még mielőtt végbe menne Botkáék nagyjából 30 százalékos emelése, egy újabb drágulással kell szembe nézniük a szegedi autósoknak.

Az önkormányzat ugyanis a díjak növelését már korábban eldöntötte, eredetileg 2022 év elejétől akarták életbe léptetni a magasabb árakat, de az egészségügyi veszélyhelyzet moratóriuma miatt csak júliustól lehet emelni.

Ennek értelmében Szegeden július 1-től 11 százalékkal biztosan drágul a parkolás. Erre jöhet a további, majd' 30 százalékos emelés jövő héten, ami januártól lehet hatályos.

Péntektől

  • a sárga zóna óradíja 220-ról 245 forintra,
  • a zöld zóna óradíja 480-ról 535 forintra,
  • a sárga zónás napijegy ára 1320-ról 1465 forintra nő.

A havi, féléves, éves bérletekért is többet kell fizetni, például a mindkét zónára érvényes havi bérlet ára eddig 14 100 forint volt, július 1-jétől 15 700 forint lesz – derül ki a Szepark közleményéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.