A lakók kérésére ültettek fákat Fűtőmű utcai mozivászon elé

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy felháborodást keltett a szegediek körében, hogy befásították a Fűtőmű utcai kazánház előtti teret, amely nyáron kültéri moziként funkcionált. A városrész önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, hogy a helyi lakók kérésének tett eleget.

Mint ismeretes, nyáron nagy népszerűségnek örvendett a Külvárosi Mozipiknik filmvetítés-sorozat a rókusi Fűtőház utcában. A programsorozat, amelynek keretében hét héten át népszerű filmeket nézhettek a szabadban a szegediek, a Szegedi Távfűtő Kft., a Mondolo Egyesület és a Belvárosi Mozi közreműködésével valósult meg.

A jelek szerint azonban jövőre már nem lesz lehetőség erre a különleges kikapcsolódási formára, ugyanis a hétvége folyamán facsemetéket ültettek a hangulatos vetítővászon elé. A legnépszerűbb szegedi Facebook-csoportokban kommentelők hada fejezte ki elkeseredését és haragját a fejlemény miatt.

A SzegedMa megkereste Ménesi Imrét, a városrész képviselőjét, aki elmondta, hogy a helybéli lakók kérésére fásították be a területet.

– Két indokuk is volt: elsősorban a mozi zavarta a helybélieket, de egyébként is fásítani akartak a környezet érdekében. Ki is találták, hogy Bálint gazda emlékére egy kis szigetet alakítanak ki – mondta Ménesi. Hozzátette, a lakók önerőből ültették el a facsemetéket.

Előző sztori

Szentesen szerelik össze az első tram-traint

KÉPEK
Következő sztori

Máris népszerű az új játszótér a Roosevelt téren