Közélet

Csak idő kérdése volt: tűz ütött ki a belvárosi hajléktalantanyán

Csak idő kérdése volt: tűz ütött ki a belvárosi hajléktalantanyán

2022. június 1., szerda
Csak idő kérdése volt: tűz ütött ki a belvárosi hajléktalantanyán

Kezd tarthatatlanná válni a hajléktalanhelyzet Szegeden.

Korábban a Szeged szégyenfoltjaival foglalkozó cikksorozatunkban beszámoltunk arról, hogy az Árvízi emlékmű alatt már hosszú évek óta hajléktalanok élnek, de a Huszár Mátyás rakpart Novotel felőli végén is tábort vertek a fedél nélküliek. Utóbbi veszélyesebb végpontnak mondható, ugyanis 2020 szeptemberben ott vertek agyon egy embert.

A belvárosi "barlanglakásokban" rendszeresen halomban áll a szemét. Legutóbbi terepszemlénk alkalmával a rengeteg sörös doboz és kartonpapír mellett használt alsóneműt, véres tampont, elhullott patkány- és galambtetemet, és még egy vér, vagy véres hús tárolására alkalmas edényt is találtunk a helyszínen. Nemcsoda, hogy nyáron fokozottan tűzveszélyessé válik a terep, hiszen elég egy apró szikra ahhoz, hogy lángra kapjon a sok hulladék.

Kedd este megtörtént az elkerülhetetlen: információnk szerint pont a felhalmozott szemét gyulladt meg és lángolt perceken át a rakpart felüljárója alatt, szerencsére a kiérkező tűzoltók elejét vették a komolyabb problémának. Az esetről a Mindenki Szegedért Mozgalom videót is közölt a Facebook-oldalán: 

Szeged "főutcája"
A baloldali városvezetés a "szolidáris város" szlogen mellett előszeretettel hangoztatja azt is, hogy Szeged főutcája a Tisza. Botka László a 2019-es önkormányzati választási kampány során futurisztikus látványtervekkel ámította a szegedieket, mindezt úgy, hogy lehetett tudni: forrás nincs rá, ráadásul több terv kivitelezhetetlen. Végül úgy vált a Tisza Szeged főutcájává, hogy a nyári szezonban lezárták az autók elől hétvégére a rakpartot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.