Ötletei már vannak Botka Lászlónak, konkrétumok viszont nemigen a Tisza-part fejlesztésére

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ötleteket mutatott Szeged polgármestere, de nem tudni, hogy mikor és miből lehetne ezekből bármi is. Az aggodalom jogos lehet, mert Botka László eddig már hétszer ígérte meg a harmadik szegedi Tisza-hidat is, amiből mindeddig semmi nem lett. 

Botka László polgármester csütörtökön a Reök-palota előtt mutatta be a Tisza belvárosi szakaszának húsz fejlesztési ötletét.

“Nagyon szeretjük a Tiszát. Két fontos terület van, amire terveket szeretnénk készíteni: az egyik a rakpart, a másik a Tisza túloldalán a Lapos” – jelentette ki.

Az önkormányzat három tervezőirodát kért fel arra, hogy dolgozzanak ki koncepciókat. Ezekről az elképzelésekről a Magyar Ede téren elhelyezett pavilonnál lehet szavazni.

Ezután a polgármester belecsapott a pártpolitikai húrokba. “Ma reggel a szegedi Fidesz kiadott egy nyilatkozatot, és közölték, hogy nem támogatják ezt a koncepciót” – számolt be nem kicsit megmásítva a Fidesz mondandóját, majd kijelentette: “a párt tiltakozása ellenére” is meg fogják valósítani a beruházásokat.

(A szegedi Fidesz közleményében arra mutatott rá – magyarázta lapunknak Bartók Csaba, a párt helyi elnöke, hogy amennyiben Botka László hajlandó lenne együttműködni a kormánnyal, akkor állami, uniós forrásokból lehetne megvalósítani a különféle fejlesztéseket, így a város pénzét más, hasznosabb beruházásokra lehetne költeni. Szorgalmas és pontos munkával, valamint a kormánnyal való nyitott kommunikációval és együttműködéssel bármilyen projekt sikeres lehet. Ez most hiányzik Szegeden, mert Botka László gyűlöli a Fideszt és a magyar kormányt. A felesleges ellenkezése miatt Szeged rendre elszalaszt számos lehetőséget – magyarázta Bartók.)

Botka László – nem tudni, milyen számítások alapján –  kijelentette, hogy a rakpart és a Lapos rendbetétele másfél milliárd forint, ezt pedig a “város bevételeiből” akarja finanszírozni. Ennek ugyan akár jogi akadályai is lehetnek, de nem tért ki pontosan arra, hogy mire gondol.

Mindezek miatt kérdéses, hogyan valósulhat meg a húsz koncepció bármelyike,

egyelőre ugyanis nem tudni pontosan, valóban lesz-e forrás az – ahogy Botka László fogalmazott – “ötletek” megvalósítására, és ha igen, akkor mikor történhet ez meg.

Annál is inkább jogos lehet az aggodalom, mert Botka László például eddig hétszer ígérte már meg a harmadik szegedi Tisza-hidat is, amiből mindeddig semmi nem lett.

Mint ismert, Gyopáros Alpár, a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos egy héttel ezelőtt arról számolt be, hogy Botka László egyszer sem kereste meg a különféle fejlesztésekkel kapcsolatban, ellentétben több hazai nagyváros polgármesterével.

Előző sztori

Közeledik a beiratkozás ideje a szegedi egyetemen

Következő sztori

Teljesen leégett egy vendéglátóegység teteje Árpádhalomban