Politika

Bartók Csaba: Látványtervekkel ámítja a szegedieket Botka és csapata

Bartók Csaba: Látványtervekkel ámítja a szegedieket Botka és csapata

2019. augusztus 22., csütörtök
Bartók Csaba: Látványtervekkel ámítja a szegedieket Botka és csapata

A Modern Városok Program szegedi kommunikációs felelőse, Bartók Csaba szerint Szeged polgármestere óriási ámításra készül, nem létező és fedezet nélküli, látványrajzokkal kápráztatná el a szegedieket. Bartók szeint ezzel azonban valójában becsapja újra az embereket Botka László.

Most épp betonjárdát vízionál Botka László a Tisza fölé...

Bartók Csaba közleménye: "

Látványtervekkel ámítja a szegedieket Botka és csapata

Csütörtök délutánra sajtótájékoztatót hívott össze Botka László, hogy ismertesse a Rakpart átalakítási terveit. Mint a Modern Városok Program szegedi kommunikációs felelőse, kötelességemnek érzem, hogy jelezzem a szegedi közvéleménynek: ennek a fejlesztési tervnek a finanszírozását egyelőre elutasították, miközben az új uszoda és hamarosan a 8300 fős csarnok, vagy a két atlétikai pálya építése zöld utat kapott.

Ismételten Patyomkin-faluval, nem létező fejlesztésekkel kampányol a szegedi polgármester. Délután egy sajtótájékoztató keretében a Rakpart fejlesztéséről vesznek elő pár skiccrajzot és elnagyolt vázlatot. Azonban a szegedieknek joguk van tudni az igazságot: ez a fejlesztési terv nincsen jóváhagyva a kormányzat részéről, ezért nincs is hozzárendelve forrás. Vagyis ma délután Botka László egy olyan látványtervvel akarja becsapni a szegedieket, amelynek megépítése mögött nincsen fedezet, és nincsen kormányzati engedély. Az elmúlt hetekben Szegeden járt Gyopáros Alpár, a Modern Városok Program kormányzati felelőse. Az államtitkár elmondta, Szeged és a kormányzat között semmiféle kapcsolat nincsen a Modern Városok Programmal kapcsolatban, pedig ő maga személyesen is megadta elérhetőségeit a polgármesternek. Gyopáros szerint a polgármester nem dolgozik, nem megy a projektje után, soha nem kereste a kormányt ebben az ügyben sem, ellentétben azokkal a polgármesterekkel, akik szívügyüknek tekintik a településük valódi fejlesztését, és hetente lobbiznak a kormánynál. Egy év elteltével egyetlen telefonhívás vagy SMS sem érkezett a szegedi városházáról a Modern Városok Program ügyében. Mint ismert, az új szegedi uszoda is kormányzati támogatással, EU-s forrásokat fölhasználva épül. Jelenleg a Maty-ér és az uszoda az, mely kormányzati finanszírozással megvalósult, vagy kivitelezés alatt áll. Botka ebben az esetben is csak a kormányzat által finanszírozott fejlesztésekkel kampányol, ugyanis ezekhez a szegedi városházának semmi köze, Botka mindig más tollaival ékeskedik. Ugyanígy a hamarosan épülő 8.300 fős új csarnok és az egyetemi, illetve SZVSE atlétika pálya sem a polgármester érdeme. Ezek is mind a kormányzat által előfinanszírozott EU-s beruházások. Szeged további fejlesztési igényei - mint a Rakpart átalakítása - azonban még nem elég kimunkáltak ahhoz, hogy a kormányzat azt támogatni tudja. Ehhez konstruktív párbeszéd és tetterő kellene a látványtervek mutogatása és a szegediek egyértelmű félrevezetése helyett. Bartók Csaba A Szegedi Fidesz elnöke, a Modern Városok Program szegedi kommunikációs felelőse"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.