Bartók Csaba: Látványtervekkel ámítja a szegedieket Botka és csapata

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Modern Városok Program szegedi kommunikációs felelőse, Bartók Csaba szerint Szeged polgármestere óriási ámításra készül, nem létező és fedezet nélküli, látványrajzokkal kápráztatná el a szegedieket. Bartók szeint ezzel azonban valójában becsapja újra az embereket Botka László.

Most épp betonjárdát vízionál Botka László a Tisza fölé…

Bartók Csaba közleménye:

Látványtervekkel ámítja a szegedieket Botka és csapata

Csütörtök délutánra sajtótájékoztatót hívott össze Botka László, hogy ismertesse a Rakpart átalakítási terveit. Mint a Modern Városok Program szegedi kommunikációs felelőse, kötelességemnek érzem, hogy jelezzem a szegedi közvéleménynek: ennek a fejlesztési tervnek a finanszírozását egyelőre elutasították, miközben az új uszoda és hamarosan a 8300 fős csarnok, vagy a két atlétikai pálya építése zöld utat kapott.

Ismételten Patyomkin-faluval, nem létező fejlesztésekkel kampányol a szegedi polgármester. Délután egy sajtótájékoztató keretében a Rakpart fejlesztéséről vesznek elő pár skiccrajzot és elnagyolt vázlatot.

Azonban a szegedieknek joguk van tudni az igazságot: ez a fejlesztési terv nincsen jóváhagyva a kormányzat részéről, ezért nincs is hozzárendelve forrás. Vagyis ma délután Botka László egy olyan látványtervvel akarja becsapni a szegedieket, amelynek megépítése mögött nincsen fedezet, és nincsen kormányzati engedély.

Az elmúlt hetekben Szegeden járt Gyopáros Alpár, a Modern Városok Program kormányzati felelőse. Az államtitkár elmondta, Szeged és a kormányzat között semmiféle kapcsolat nincsen a Modern Városok Programmal kapcsolatban, pedig ő maga személyesen is megadta elérhetőségeit a polgármesternek. Gyopáros szerint a polgármester nem dolgozik, nem megy a projektje után, soha nem kereste a kormányt ebben az ügyben sem, ellentétben azokkal a polgármesterekkel, akik szívügyüknek tekintik a településük valódi fejlesztését, és hetente lobbiznak a kormánynál. Egy év elteltével egyetlen telefonhívás vagy SMS sem érkezett a szegedi városházáról a Modern Városok Program ügyében.

Mint ismert, az új szegedi uszoda is kormányzati támogatással, EU-s forrásokat fölhasználva épül. Jelenleg a Maty-ér és az uszoda az, mely kormányzati finanszírozással megvalósult, vagy kivitelezés alatt áll. Botka ebben az esetben is csak a kormányzat által finanszírozott fejlesztésekkel kampányol, ugyanis ezekhez a szegedi városházának semmi köze, Botka mindig más tollaival ékeskedik. Ugyanígy a hamarosan épülő 8.300 fős új csarnok és az egyetemi, illetve SZVSE atlétika pálya sem a polgármester érdeme. Ezek is mind a kormányzat által előfinanszírozott EU-s beruházások.

Szeged további fejlesztési igényei – mint a Rakpart átalakítása – azonban még nem elég kimunkáltak ahhoz, hogy a kormányzat azt támogatni tudja. Ehhez konstruktív párbeszéd és tetterő kellene a látványtervek mutogatása és a szegediek egyértelmű félrevezetése helyett.

Bartók Csaba
A Szegedi Fidesz elnöke,
a Modern Városok Program szegedi kommunikációs felelőse”

Előző sztori

A kajak-kenu vb alatt ingyen utazhatunk a 40C jelzésű buszokon

Következő sztori

MOL-Pick Szeged: az irány jó, de van még hova fejlődni