Filmvetítések és táncprogramok lesznek a Huszár Mátyás rakparton

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az IH Rendezvényközpont és a Belvárosi Mozi szervezésében július 11-én és 12-én filmvetítésekkel és táncprogramokkal várják a kilátogatókat az autómentesített Huszár Mátyás rakparton.

Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint igyekeznek minél tartalmasabb programokat kínálni a hétvégeken a délután 5 és este 10 óra közötti időszakban.

Egyelőre csak a július 11-12-i hétvége programja teljes, amit az IH Rendezvényközpont és a Belvárosi Mozi állított össze. Két filmet vetítenek, szombaton a Sose halunk meg című magyar vígjátékot, vasárnap pedig a Macskafogó című magyar rajzfilmet.

A kilátogatóknak a szabadtéri mozizás mellett lehetőségük lesz különböző stílusú és koreográfiájú táncokkal megismerkedni.

Mihálik Edvin, a Zöld város programért felelős tanácsnok álláspontja szerint a rakpart hétvégi lezárása nem okoz majd fennakadást a városi közlekedésben. Ezt arra alapozva jelentette ki, hogy a méréseik szerint a hétvégi napokon átlagban 5-6 autó haladt el a Tisza partján percenként, ami szerinte nem igazán jelent nagy forgalmat.

A rakpart lezárása egyébként rendkívül megosztja a szegedieket, erről tanúskodik az alábbi videónk is:

 

Előző sztori

Akár nyáron is lehet egy újabb járvány

Következő sztori

Ennyire megosztja a szegedieket a rakpart lezárása