Közélet

Filmvetítések és táncprogramok lesznek a Huszár Mátyás rakparton

Filmvetítések és táncprogramok lesznek a Huszár Mátyás rakparton

2020. július 2., csütörtök
Filmvetítések és táncprogramok lesznek a Huszár Mátyás rakparton

Az IH Rendezvényközpont és a Belvárosi Mozi szervezésében július 11-én és 12-én filmvetítésekkel és táncprogramokkal várják a kilátogatókat az autómentesített Huszár Mátyás rakparton.

Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint igyekeznek minél tartalmasabb programokat kínálni a hétvégeken a délután 5 és este 10 óra közötti időszakban. Egyelőre csak a július 11-12-i hétvége programja teljes, amit az IH Rendezvényközpont és a Belvárosi Mozi állított össze. Két filmet vetítenek, szombaton a Sose halunk meg című magyar vígjátékot, vasárnap pedig a Macskafogó című magyar rajzfilmet. A kilátogatóknak a szabadtéri mozizás mellett lehetőségük lesz különböző stílusú és koreográfiájú táncokkal megismerkedni. Mihálik Edvin, a Zöld város programért felelős tanácsnok álláspontja szerint a rakpart hétvégi lezárása nem okoz majd fennakadást a városi közlekedésben. Ezt arra alapozva jelentette ki, hogy a méréseik szerint a hétvégi napokon átlagban 5-6 autó haladt el a Tisza partján percenként, ami szerinte nem igazán jelent nagy forgalmat. A rakpart lezárása egyébként rendkívül megosztja a szegedieket, erről tanúskodik az alábbi videónk is:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.