Közélet

Tovább szedi áldozatait a zombidrog Szegeden

Tovább szedi áldozatait a zombidrog Szegeden

2019. november 11., hétfő
Tovább szedi áldozatait a zombidrog Szegeden

Nagyon nehéz fellépni az úgynevezett zombidrogok terjedése ellen. Szegeden is egyre több jel árulkodik arról, hogy az olcsó és rendkívül veszélyes kábítószer egyre inkább elszabadult.

Már a nyáron figyelmeztetett

az Alsóvárosi Polgárőrség, hogy egyre jobban terjed az úgynevezett szegények drogja Szegeden. Az új pszichoaktív anyagok terjedésének megakadályozása azért roppant nehéz feladat, mert hiába kerül fel egyre több összetevő a tiltólistára, mindig kitalálnak egy újat, amelynek kémiai összetétele csak minimálisan tér el a már betiltottaktól. Ezeknek a kábítószereknek a vonzóerejét erősíti, hogy viszonylag olcsón hozzájuk lehet jutni. A szegedma.hu szerkesztőségének birtokába jutott legfrissebb fénykép alapján megállapítható, hogy a bizonytalan eredetű és fillérekért beszerezhető drog tovább szedi áldozatait a városban. Ez a kép vasárnap készült a Mars tér közelében, a Boros József utcában:

Sajnos nem egyedi eset, hogy Szeged utcáin öntudatlan emberekkel találkozunk. Legutóbb a Kárász utca egyik teraszán

rémisztette halálra a fiatalokat

egy minden bizonnyal zombidrog hatása alatt álló személy, aki miután elüldözte őket, elfogyasztotta maradék ennivalójukat. Szintén szeptemberben az I-es kórház és a rókusi templom közötti területen

kaptak lencsevégre

egy meglehetősen magatehetetlenül ücsörgő férfit.

A Mars tér és környéke a hajléktalanok és a drogosok egyik gyűjtőhelye, a környéken található boltok forgalma is jelentősen megcsappant miattuk -

erről maguk a tulajdonosok meséltek portálunknak

. Fertőzésveszélytől tartanak, és azt is nehezen viselik el, hogy a rendszeresen kéregetnek tőlük a fedél nélküliek.

Az ügyben korábban a szegedi drogcentrumot is megkerestük.

Ők azt írták

, hogy a szintetikus szerek terjedésének megfékezése a drogpiac kiszámíthatatlansága miatt nagyon nehéz, ráadásul tovább nehezíti a helyzetet, hogy ezek a szerek klasszikus drogtesztekkel nem kimutathatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.