Közélet

Fertőzésveszélytől rettegnek a szegedi boltosok

Fertőzésveszélytől rettegnek a szegedi boltosok

2019. szeptember 30., hétfő
Fertőzésveszélytől rettegnek a szegedi boltosok

A gátlástalanul mindent összecsináló, húgyban és sz.rban fetrengő hajléktalanok és drogosok miatt, akik megszállták Szegedet. Az önkormányzat nem hajlandó tudomást venni a problémáról! Már-már a civilizáltságot kérdőjelezik meg a legújabb - szerkesztőségünk birtokába került - fényképek, amelyek a Mars tér környékén készültek. A forgalmas csomópontban sajnos mindennapos problémát okoz a hajléktalanok jelenléte, a boltok tulajdonosai szerint tűrhetetlen és közveszélyes az állapot.

Egyre durvább a hajléktalanhelyzet Szegeden. Erről megdöbbentő felvételek is tanúskodnak, amelyek most már naponta érkeznek szerkesztőségünkbe - az önkormányzat ugyanis nem hajlandó tudomást venni a problémáról, kérdéseinkre sem reagálnak! A szerkesztőségünkhöz eljuttatott fényképek nem valami balkáni ország nyomornegyedében, hanem Szeged belvárosának egyik legforgalmasabb csomópontjánál, egészen pontosan a Mikszáth Kálmán utcában készültek, ahol több hajléktalan is összeverődött a hétvégén.

Egyikük annyira magatehetetlen állapotban volt, hogy saját maga alá piszkított, és ez ráadásul meg sem zavarta abban, hogy tovább feküdjön az utca kellős közepén.

A Mars tér és környéke a hajléktalanok egyik gyűjtőhelye, a környéken található boltok forgalma is jelentősen megcsappant miattuk - tudtuk meg. "Szörnyű és borzasztó, amit itt művelnek a hajléktalanok, szó szerint az utcán végzik a dolgukat - panaszkodott Mária, az egyik bolt tulajdonosa, aki éppen a bolt előtti járdát mosta fel a hajléktalanok mocska után. - Nagyon kihat a bolt forgalmára, észre lehet venni, hogy kevesebben jönnek be, mert az emberek inkább átmennek az út túloldalára. Tőlünk is szoktak kéregetni, de mi nem adunk nekik."

Mária szerint a rendőrök sem csinálnak semmit, "néznek rájuk szépen, aztán elballagnak tovább". "Szerintemössze kellene fogni a rendőrségnek és a polgármesteri hivatalnak, hogy megoldják ezt a hajléktalanproblémát" - nyilatkozta a bolttulajdonos, aki szerint régebben azért nem volt ekkora gond a hajléktalanok jelenléte. Egy másik tulajdonos is panaszkodott, ő arról beszélt, hogy nagyon tartanak a fertőzésveszélytől. Sajnos nemcsak a Mikszáth Kálmán utcát lepték el a fedél nélküliek, hanem gyakorlatilag az egész környéken átvették a hatalmat, a szomszédos Püspök utcában például valaki a nagydolgát végezte el. Nem is akárhogy!

"Úgy tűnik, hogy a Püspök utca lett a belváros nyilvános WC-je! - írta a fényképet a szegedma.hu szerkesztőségének elküldő Róbert nevű olvasónk. Ez tehát a hétvége szerkesztőségünkhöz eljuttatott termése. A helyzet azonban hétfőre sem változott meg, a hajléktalanok továbbra is Mikszáth Kálmán utcában ücsörögnek. Ottjártunkkor is már túl voltak néhány liter boron.

Hajléktalanügyben a szegedi lakosok hetente többször is panaszkodnak szerkesztőségünknek az elviselhetetlen és tarthatatlan helyzetre, az önkormányzat azonban sohasem válaszol kérdéseinkre,

még azt is titkolják

, hogy alkalmaznak-e utcai szociális munkásokat. A Mars téri állapotokról is sokat cikkeztünk már, legutóbb például akkor, amikor

zombidrogosok fetrengtek

az utcán,vagy amikor

egy anyuka a kisgyerekét nagydolgoztatta

a tér kellős közepén mindenki szeme láttára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.