Fertőzésveszélytől rettegnek a szegedi boltosok

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A gátlástalanul mindent összecsináló, húgyban és sz.rban fetrengő hajléktalanok és drogosok miatt, akik megszállták Szegedet. Az önkormányzat nem hajlandó tudomást venni a problémáról! Már-már a civilizáltságot kérdőjelezik meg a legújabb – szerkesztőségünk birtokába került – fényképek, amelyek a Mars tér környékén készültek. A forgalmas csomópontban sajnos mindennapos problémát okoz a hajléktalanok jelenléte, a boltok tulajdonosai szerint tűrhetetlen és közveszélyes az állapot.

Egyre durvább a hajléktalanhelyzet Szegeden. Erről megdöbbentő felvételek is tanúskodnak, amelyek most már naponta érkeznek szerkesztőségünkbe – az önkormányzat ugyanis nem hajlandó tudomást venni a problémáról, kérdéseinkre sem reagálnak!

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott fényképek nem valami balkáni ország nyomornegyedében, hanem Szeged belvárosának egyik legforgalmasabb csomópontjánál, egészen pontosan a Mikszáth Kálmán utcában készültek, ahol több hajléktalan is összeverődött a hétvégén.

Egyikük annyira magatehetetlen állapotban volt, hogy saját maga alá piszkított, és ez ráadásul meg sem zavarta abban, hogy tovább feküdjön az utca kellős közepén.

A Mars tér és környéke a hajléktalanok egyik gyűjtőhelye, a környéken található boltok forgalma is jelentősen megcsappant miattuk – tudtuk meg.

“Szörnyű és borzasztó, amit itt művelnek a hajléktalanok, szó szerint az utcán végzik a dolgukat – panaszkodott Mária, az egyik bolt tulajdonosa, aki éppen a bolt előtti járdát mosta fel a hajléktalanok mocska után. – Nagyon kihat a bolt forgalmára, észre lehet venni, hogy kevesebben jönnek be, mert az emberek inkább átmennek az út túloldalára. Tőlünk is szoktak kéregetni, de mi nem adunk nekik.”

Mária szerint a rendőrök sem csinálnak semmit, “néznek rájuk szépen, aztán elballagnak tovább”. “Szerintem össze kellene fogni a rendőrségnek és a polgármesteri hivatalnak, hogy megoldják ezt a hajléktalanproblémát” – nyilatkozta a bolttulajdonos, aki szerint régebben azért nem volt ekkora gond a hajléktalanok jelenléte.

Egy másik tulajdonos is panaszkodott, ő arról beszélt, hogy nagyon tartanak a fertőzésveszélytől.

Sajnos nemcsak a Mikszáth Kálmán utcát lepték el a fedél nélküliek, hanem gyakorlatilag az egész környéken átvették a hatalmat, a szomszédos Püspök utcában például valaki a nagydolgát végezte el. Nem is akárhogy!

“Úgy tűnik, hogy a Püspök utca lett a belváros nyilvános WC-je!  – írta a fényképet a szegedma.hu szerkesztőségének elküldő Róbert nevű olvasónk.

Ez tehát a hétvége szerkesztőségünkhöz eljuttatott termése. A helyzet azonban hétfőre sem változott meg, a hajléktalanok továbbra is Mikszáth Kálmán utcában ücsörögnek. Ottjártunkkor is már túl voltak néhány liter boron.

Hajléktalanügyben a szegedi lakosok hetente többször is panaszkodnak szerkesztőségünknek az elviselhetetlen és tarthatatlan helyzetre, az önkormányzat azonban sohasem válaszol kérdéseinkre, még azt is titkolják, hogy alkalmaznak-e utcai szociális munkásokat.

A Mars téri állapotokról is sokat cikkeztünk már, legutóbb például akkor, amikor zombidrogosok fetrengtek az utcán, vagy amikor egy anyuka a kisgyerekét nagydolgoztatta a tér kellős közepén mindenki szeme láttára.

Előző sztori

Három ittas sofőrt kapcsoltak le egy nap alatt a megyében

Következő sztori

Sok napsütésre számíthatunk, eső nem lesz