Öntudatlanul fetrengett egy hajléktalan a Bartók téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szürreális állapotokról számolt be olvasónk a Bartók térről.

“Tudtommal Szegeden is életbe lépett a törvény, ami szerint az életvitelszerű utcán tartózkodás tiltott” – csattant fel olvasónk, aki három fotót is mellékelt a Bartók téren fényes nappal tanyázó, fetrengő egyénekről. “Vélhetően hajléktalanokról van szó. Akárhogy is, felháborítónak tartom, hogy ennek a viselkedésmódnak teret ad a város, rendet kellene tenni” – állítja olvasónk, aki szerint különösen aggályos, hogy sokak először a Mars téren teszik ki a lábukat a városban, majd gyalogosan nem ritkán a Bartók téren keresztül haladnak a belváros felé.

“Nem tudtam kideríteni, hogy mi történik a földön fetrengő személlyel, de nem tartom kizártnak, hogy valamilyen szer hatására öntudatlanul heverészik az egyik bódé mögött, akár a saját piszkában” – írta le a kialakult helyzetet.

A mellékelt fotókon látható esetek egyre jellemzőbbek Szegeden. Számos cikkben számoltunk be a szegedi hajléktalanhelyzetről. Az utóbbi hetekben a Károlyi utcán sajátított ki egy rámpát egy megfáradt személy, a Kárász utcán pedig fedél, valamint szabad ég alatt is problémát okoznak a problémás, olykor kulturálatlanul viselkedő hajléktalanok, akik tavaly még székhajigálásba is elegyedtek egy nézeteltérés során. A szegedi hajléktalanhelyzetről ITT olvashatnak bővebben.

Az önkormányzatnál mindezt tétlen nézik és kérdéseinkre sem válaszolnak.

Előző sztori

A 125 éves MÁV székházra emlékezett a Vasúttörténeti Alapítvány

Következő sztori

Beruházásösztönző hozzáállást hiányol Szijjártó Péter Szegeden