Közélet

Öntudatlanul fetrengett egy hajléktalan a Bartók téren

Öntudatlanul fetrengett egy hajléktalan a Bartók téren

2019. július 10., szerda
Öntudatlanul fetrengett egy hajléktalan a Bartók téren

Szürreális állapotokról számolt be olvasónk a Bartók térről.

"Tudtommal Szegeden is életbe lépett a törvény, ami szerint az életvitelszerű utcán tartózkodás tiltott" – csattant fel olvasónk, aki három fotót is mellékelt a Bartók téren fényes nappal tanyázó, fetrengő egyénekről. "Vélhetően hajléktalanokról van szó. Akárhogy is, felháborítónak tartom, hogy ennek a viselkedésmódnak teret ad a város, rendet kellene tenni" – állítja olvasónk, aki szerint különösen aggályos, hogy sokak először a Mars téren teszik ki a lábukat a városban, majd gyalogosan nem ritkán a Bartók téren keresztül haladnak a belváros felé.

"Nem tudtam kideríteni, hogy mi történik a földön fetrengő személlyel, de nem tartom kizártnak, hogy valamilyen szer hatására öntudatlanul heverészik az egyik bódé mögött, akár a saját piszkában" – írta le a kialakult helyzetet. A mellékelt fotókon látható esetek egyre jellemzőbbek Szegeden. Számos cikkben számoltunk be a szegedi hajléktalanhelyzetről. Az utóbbi hetekben a

Károlyi utcán sajátított ki egy rámpát egy megfáradt személy

, a Kárász utcán pedig

fedél

, valamint

szabad ég alatt

is problémát okoznak a problémás, olykor kulturálatlanul viselkedő hajléktalanok, akik tavaly még

székhajigálásba

is elegyedtek egy nézeteltérés során. A szegedi hajléktalanhelyzetről

ITT

olvashatnak bővebben.

Az önkormányzatnál mindezt tétlen nézik és kérdéseinkre sem válaszolnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.