Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Politika

Botka László a lakosság megadóztatására készülhet Szegeden a Fidesz szerint

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Ezerrel rúgta be a kampánymotort Botka László május 1-én, azonnal 450 millió forintot elígérve. A Fidesz közleményben reagált minderre, mert szerintük a számolatlan ígérgetés helyett inkább át kellene dolgozni az önkormányzat helyi vállalkozásokat érintő adóterheit, illetve koncepcióját. Ezek miatt ugyanis – a Fidesz szerint – vállalkozások mennek tönkre Szegeden.

Az önkormányzat propaganda lapja alapján a Fidesz azt feltételezi,

Botka László most arra készül, hogy megadóztassa a szegedieket is, nem csak a helyi cégeket, amelyek munkát adnak a szegedi családoknak.

– Az elmúlt évek és évtizedek alatt rendre kiderült, hogy amivel a szocialisták vádoltak meg másokat, pontosan azokat követték el ők maguk. Most tehát alapos okunk van feltételezni, hogy Botka László helyi adóemelésre készül és a lakosságot is megsarcolná – mondta Tápai Péter.

A helyi Fidesz alelnöke szerint Szeged nagy bajban van, és miközben a szűk városvezetést is már a börtön fenyegeti a korrupciós ügyek miatt (ahogy elsőfokon el is ítélték őket), addig a város az utolsók között kullog az országban. Szeged sajnos lemaradt szinte az összes nagyvárostól, jelentős munkahelyteremtő cégek nem jöttek a városba, de Botka László nem is akarja, hogy jöjjenek – részletezte Tápai.

“A Fidesz határozottan elutasítja és ellenzi, hogy Botka László a lakossággal fizettesse meg saját lustaságát, gyávaságát és azt, hogy lélegeztetőgépre kapcsolta Szegedet”

– jelentette ki az alelnök, aki azt mondta, ők mást javasolnak. – Érzékeny pontot érinthetett a tegnapi közleményünk, különösen az a része, amely a jelenlegi városvezetés iparellenes politikájának hozadékára világított rá. Sokszor elmondtuk már, de rögzítsük most is! Fő problémánk az, hogy

egy ilyen adottságokkal rendelkező város, mint Szeged nagyságrendekkel több minőségi munkahelyet teremtő vállalkozást lenne képes bevonzani. Ha több termelő vállalkozás lenne a városban, több iparűzési adója lenne az önkormányzatnak, amiből több támogatást tudna nyújtani, mint jelenleg, akár az időseknek, akár a fiataloknak

– emelte ki Tápai.

Hozzátette: természetesen a kormányzati politikával összhangban a lehető legtöbb támogatást kívánja megadni a fiataloknak, a családosoknak, az időseknek is a Fidesz Szegeden. (Ennek részleteit hamarosan mindenki megismerheti majd a Szeged 2030 programból – a szerk.)

“Amit Botka László most sikerként próbál bemutatni, az valójában a mélypont”.

Ha pedig a hasonló méretű – esetleg rosszabb adottságú – városokkal vetjük össze Szeged teljesítményét, akkor láthatjuk, hogy Szeged Botka vezetése alatt gödörbe került, versenytársaink állva hagytak ott a rajtnál – zárta az alelnök.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kiderült, hogy mikor lesz az időközi választás Csanádpalotán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Méghozzá november 8-án.

Tovább olvasom

Hírzóna

A Fidelitas szerint Gyurcsány a magyar politika cukrosbácsija

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az ifjúsági szervezet úgy véli, „aljas céllal jóhiszemű fiatalokat édesget magához, akik nem tudják, ki is ő valójában.”

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: Az uniós költségvetés és mentőcsomag komoly gazdasági lehetőséget teremt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A kormányfő szerint a hetes cikkelyes eljárás lezárásának sincs akadálya.

Tovább olvasom

Aktuál