Politika

Kínos: elszaladt a kamerák elől az MSZP elnöke az Ujhelyi-ügy miatt

Kínos: elszaladt a kamerák elől az MSZP elnöke az Ujhelyi-ügy miatt

2019. április 5., péntek
Kínos: elszaladt a kamerák elől az MSZP elnöke az Ujhelyi-ügy miatt
A Hír TV stábja szerette volna megkérdezni az MSZP elnökét, hogy terveznek-e vizsgálatot az Ujhelyi Istvánt érintő korrupciós ügyben, de válaszadás helyett Tóth Bertalan inkább elmenekült.

Mielőtt még a Hír TV stábja feltehette volna az Ujhelyi Istvánt érintő kérdéseit, Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő elmenekült a kamerák előtt. Ujhelyi szintén nem akart válaszolni érdemben, ehelyett perrel fenyegette meg a riportert.

Mint ismeretes,

Baranyi Sándor egykori Szeviép-vezér a Délmagyarnak adott interjúban

azt állította: Ujhelyi István szőregi házának felújítását a Szeviép finanszírozta egy közbeiktatott cégen keresztül. A volt vezérigazgató részletesen is beszélt erről, elmondása szerint külön kapcsolattartó intézte a képviselő házának 30-40 milliós felújítását.

Ujhelyi a házának bemutatásával próbálta ezt cáfolni,

de számlákat és szerződéseket nem mutatott. Csak annyit mondott, hogy a felújítás néhány-százezer forintba került. A „tárlatvezetésből” kiderült, hogy Baranyi állításainak megfelelően valóban található szauna, jacuzzi és borospince is az említett ingatlanban.

Baranyi ezt követően videó interjúban is megerősítette

azt, amit korábban mondott, miszerint a Szeviép fizetette az MSZP-s képviselő egykori házának 30-40 milliós felújítását. Sőt, szerinte ebből jutott a politikus balatoni nyaralójára is. Az egykori Szeviép-vezér többször is megemlítette,

hogy Botka és Ujhelyi érdekeltek voltak egy spanyol cég beiktatásában

a TISZA M43 Konzorcium milliárdos autópálya építésekor.

Tegnap beszámoltunk róla

, hogy a jobboldali elfogultsággal aligha vádolható Index még 2010-ben feltárta Ujhelyi István kapcsolatát a rejtélyes spanyol mutyicéggel.

Azt is megírtuk,

hogy a szegedi Fidesz közvélemény-kutatás tartott, melynek eredménye szerint a szegediek többsége úgy véli, hogy Ujhelyi Istvánnak be kell mutatnia házfelújításának számláit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.