Politika

Több mint egy évtizeddel ezelőtt felújított házat mutogatott Ujhelyi szombaton

Több mint egy évtizeddel ezelőtt felújított házat mutogatott Ujhelyi szombaton

2019. március 31., vasárnap
Több mint egy évtizeddel ezelőtt felújított házat mutogatott Ujhelyi szombaton

Na, de hogyan nézhetett ki frissen és újkorában? A házat ugyanis 11 vagy 15 éve újították fel, mostanra nyilván nyomot hagyott rajta az idő. Ráadásul a politikus évek óta nem is ott él, máshol lakik új szerelmével.

Ujhelyi István elővette a csodafegyvert, és meghívta a sajtó egy részét a „házába”, hogy „leleplezze a Fidesz hazugságait”, vagyis bemutassa azt a puritán egyszerűséget, ami jellemző most az ingatlanra –

erről mi is beszámoltunk

. Ujhelyi célja az volt, hogy ezzel tisztázza: Baranyi Sándor hazudik arról, hogy a SZEVIÉP fizette a politikus házának felújítását egykor. Akad azonban pár részlet, ami kimaradt a sajátos túrából.

Egyetlen korabeli fotót sem mutatott a felújított házról

Az első ilyen, hogy

Baranyi Sándor, a SZEVIÉP vezetője azt állítja

: 2008-ban költöttek el Ujhelyi házára 30-40 millió forintot. Ujhelyi szerint 2002-ben vásárolták, majd 2004-ben valóban felújították az egészet. Ezek alapján tehát

a házatvagy 11 vagy 15 éve újították fel frissen. Azóta nyilván nyomot hagytak rajta az évek, különösen úgy, hogy az MSZP-s politikus évek óta máshol él, új szerelmével.

Ujhelyi nem mutatott egyetlen korábeli fotót sem a házáról, ami szokatlan. Aki épített, vagy komolyabban újított már fel ingatlant, az tudja, hogy ilyenkor sűrűn szoktak fényképezni a tulajdonosok. Egyrészt a különféle munkafolyamatokat, másrészt a kábelezés miatt is, hogy később tudják, mi hova került a falakban.

Számlákat sem mutatott

Ujhelyi István azt állítja „pár százezres” felújításról volt szó, ami még 2004-ben (vagy Baranyi szerint 2008-ban) is igen kevésnek mondható, márpedig ő azt állította, hogy a ház teljes energetikai rendszerét, és a nyílászárókat is kicserélték. Ez szinte lehetetlen, hogy valaki mindezt megússza „pár százezerből”, különösen úgy, hogy a kertben is akadt munka akkor – az elmondása alapján: akkor falazták fel a pincét is.

További érdekesség, hogy bár többen is kérték – ez hallatszik a videóban is, Ujhelyi nem volt hajlandó megmutatni egyetlen számlát sem.

Mert szerinte nem kell ebbe belekeverni az akkori munkásokat, vállalkozókat.

Van szauna, jacuzzi, kondigépek, borospince és tó is

Igazából

a részleteket is eltalálta Baranyai

, a medencét leszámítva

valóban minden benne van az épületben

. Az más téma, hogy 11 vagy 15 év alatt elromlott a jacuzzi, vagy hogy a borospincét sosem használta – ahogy állítja Ujhelyi.

Baranyi Sándort nem merte támadni, csak a Fideszt

Beszédes volt az is, amikor feltették neki a kérdést, hogy Baranyi ellen is feljelentést tett-e, aki nem csak a Délmagyarnak, hanem az EchoTV-nek is

részletesen beszélt a különféle stiklikről

. Ujhelyi kikerülte a választ, Baranyit tehát nem merte támadni még verbálisan sem.

Igen drága cuccban parádézott Miközben szinte áldozatként mutatta be magát Ujhelyi István és vezetgette a sajtó egy részét a több mint egy évtizede felújított ingatlanban, olvasónk szeirnt egy igen drága ruhában tette mindezt. Felöltője ugyanis egy Paul and Shark pulóver vagy hosszú ujjú póló volt, ami újonnan 55-60 ezer forintba kerül. De ahogy a jacuzziról is azt állította, hogy az „kínai”, lehet, hogy a pulcsija is csak másolat, és valójában 10 euróért vette egy brüsszeli turiban. Aki azonban most eredetit venne, az IDE kattintson és akciósan viheti is 30 ezerért a pólót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.