Elárulták, mikor kezdődik a vízfeltöltés a Maty-éren

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Maty-éri pálya negyvenéves történetének legjelentősebb fejlesztése zajlik. A munkálatokkal a tervek szerint haladnak, a pálya időben kész lesz.

A Maty-éri evezőspálya fejlesztésével kapcsolatos egyik legfontosabb és a versenyzőket is érintő kérdés, hogy mikor készül el, mennyi időt lehet majd a megújult körülmények között készülni az augusztusi világbajnokságra.

„Június elején elindul a vízföltöltés. Kopasz Bálint is azt kérdezte tőlem, hogy mikor tud majd itt edzeni. Azt mondtam neki, hogy június harmadik hetében ő és a válogatott tagjai meg tudják kezdeni a felkészülést. Ez azt jelenti, hogy a szolnoki edzőtábort után, az utolsó két hónapban már itt edzhet, aki akar” – nyilatkozta a szegedma.hu-nak a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke. Schmidt Gábor hozzátette, a pályafejlesztések úgy lettek összeállítva, hogy azok a későbbiekben szolgáljanak más eseményeket, és természetesen a szabadidő-sportolókat, horgászokat is.

„Azt tartom a legfontosabbnak, hogy már 2011-ben is – amikor közel száz ország itt volt a világbajnokságon – éreztük, hogy szűk egy kicsit ez a létesítmény, pedig nem kicsi. Most ez kitágul, új utak, parkolók jönnek létre, egy komoly feltöltéssel egy sokkal nagyobb felület áll majd rendelkezésre a versenyzőknek – ecsetelte a fejlesztés részleteit az MKKSZ első embere. – Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a hivatalos résztvevők, a versenyzők, akikről szól az esemény, minél jobb körülményeket kapjanak. A sajtó számára is a korábbinál sokkal nagyobb terület áll majd rendelkezésre, megnő a sajtóközpont alapterülete, így jelentősen javulnak a televíziós közvetítés feltételei is. Szintén lényeges, hogy az a híd, ahol most állunk, végre megnyitja majd előttünk az úgynevezett osztószigetet. Ide is be lehet majd jönni, az edzők kerékpárral tudják kísérni a versenyeket, és a televíziós technikát is át tudjuk hozni erre az oldalra, így nem kell majd a nézők között lavíroznia a tv-s kocsiknak, ami sokszor megnehezítette a rendezési feltételt.”

A szegedi kajak-kenu világbajnokságot augusztus 21. és 25. között rendezik, de a Maty-éri pálya már más versenyek rendezését is elnyerte: 2021-ben a világkupa-sorozat egyik állomásának, 2023-ban pedig az ifjúsági és U23-as világbajnokságnak ad otthont Szeged.

„Nem mi mondjuk, mások mondják, hogy ez volt a világ legjobb pályája. Azt hiszem, ez most még egy szintet léphet. Még inkább vonzó lesz mindenkinek, aki arról dönt, hol legyenek kajak-kenu események”

– fejezte ki reményét Schmidt Gábor.

A témában ajánljuk:
A Maty-ér több lesz, mint kajak-kenu pálya
Így néz ki most a teljesen megújuló Maty-ér
Szabó Tünde: túlmutat a Maty-ér beruházás a kajak-kenu világbajnokságon
Hazai közönség előtt triplázhat Birkás Balázs

Előző sztori

Egy politikai kalandor Szegeden III. - Botka házilapja és MSZP-s blogok védik Szabó Bálintot

Következő sztori

Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

Legutóbbi hasonló cikkek