Sport

Elárulták, mikor kezdődik a vízfeltöltés a Maty-éren

Elárulták, mikor kezdődik a vízfeltöltés a Maty-éren

2019. április 22., hétfő
Elárulták, mikor kezdődik a vízfeltöltés a Maty-éren

A Maty-éri pálya negyvenéves történetének legjelentősebb fejlesztése zajlik. A munkálatokkal a tervek szerint haladnak, a pálya időben kész lesz.

A Maty-éri evezőspálya

fejlesztésével

kapcsolatos egyik legfontosabb és a versenyzőket is érintő kérdés, hogy mikor készül el, mennyi időt lehet majd a megújult körülmények között készülni az augusztusi világbajnokságra.

„Június elején elindul a vízföltöltés.

Kopasz Bálint

is azt kérdezte tőlem, hogy mikor tud majd itt edzeni. Azt mondtam neki, hogy június harmadik hetében ő és a válogatott tagjai meg tudják kezdeni a felkészülést. Ez azt jelenti, hogy a szolnoki edzőtábort után, az utolsó két hónapban már itt edzhet, aki akar” – nyilatkozta a szegedma.hu-nak a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke. Schmidt Gábor hozzátette, a pályafejlesztések úgy lettek összeállítva, hogy azok a későbbiekben szolgáljanak más eseményeket, és természetesen a szabadidő-sportolókat, horgászokat is.

„Azt tartom a legfontosabbnak, hogy már 2011-ben is – amikor közel száz ország itt volt a világbajnokságon – éreztük, hogy szűk egy kicsit ez a létesítmény, pedig nem kicsi. Most ez kitágul, új utak, parkolók jönnek létre, egy komoly feltöltéssel egy sokkal nagyobb felület áll majd rendelkezésre a versenyzőknek – ecsetelte a fejlesztés részleteit az MKKSZ első embere. – Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a hivatalos résztvevők, a versenyzők, akikről szól az esemény, minél jobb körülményeket kapjanak. A sajtó számára is a korábbinál sokkal nagyobb terület áll majd rendelkezésre, megnő a sajtóközpont alapterülete, így jelentősen javulnak a televíziós közvetítés feltételei is. Szintén lényeges, hogy az a híd, ahol most állunk, végre megnyitja majd előttünk az úgynevezett osztószigetet. Ide is be lehet majd jönni, az edzők kerékpárral tudják kísérni a versenyeket, és a televíziós technikát is át tudjuk hozni erre az oldalra, így nem kell majd a nézők között lavíroznia a tv-s kocsiknak, ami sokszor megnehezítette a rendezési feltételt.” A szegedi kajak-kenu világbajnokságot augusztus 21. és 25. között rendezik, de a Maty-éri pálya már más versenyek rendezését is elnyerte: 2021-ben a világkupa-sorozat egyik állomásának, 2023-ban pedig az ifjúsági és U23-as világbajnokságnak ad otthont Szeged.

„Nem mi mondjuk, mások mondják, hogy ez volt a világ legjobb pályája. Azt hiszem, ez most még egy szintet léphet. Még inkább vonzó lesz mindenkinek, aki arról dönt, hol legyenek kajak-kenu események”

– fejezte ki reményét Schmidt Gábor.

A témában ajánljuk:

A Maty-ér több lesz, mint kajak-kenu pálya

Így néz ki most a teljesen megújuló Maty-ér

Szabó Tünde: túlmutat a Maty-ér beruházás a kajak-kenu világbajnokságon

Hazai közönség előtt triplázhat Birkás Balázs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.