Sport

Így néz ki most a teljesen megújuló Maty-ér

Így néz ki most a teljesen megújuló Maty-ér

2019. április 18., csütörtök
Így néz ki most a teljesen megújuló Maty-ér

A Maty-éri pályán valamennyi eddigi hazai rendezésű kajak-kenu világbajnoksághoz – az 1998-as, a 2006-os és a 2011-es viadalhoz – kapcsolódóan történtek fejlesztések, a jelenlegi azonban a pálya negyvenéves történetének legjelentősebb beruházása zajlik.

„A megújulás a következő szintre lépett." – mondta Schmidt Gábor, a szerdai pályabejárás során. Nem túlzás a kijelentés, bár egyelőre csak a "nyomai" látszanak, igaz egyre szebben kirajzolódik minden új elem. Pontokba szedtük a legfontosabbakat.

  • Körbejárható lesz a pálya, amelyena 156 méter hosszú, 3.5 méter széles osztószigeti hídésaz átvágási hídépítése jelenti a legfontosabb új elemet.
  • A televíziós kamerák a másik oldalra költöznek, így a közvetítésekben nem egy nádas, hanem a több ezer szurkolóval teli nézőtér látszik majd
  • A nemzetközi szövetség régi igényét teljesítve fedett lesz a teljes lelátó
  • Új szintet kap a céltortony
  • A versenyzőknek is nagyobb terület áll majd a rendelkezésére a felkészüléshez és a pihenéshez
  • Felújítják a rajtgépet
  • Épül két új médiastég
  • Átépítik a díjátadóhelyet a fotósok és a tévék számára
  • Modernizálják a teljes csapadékvíz-rendszert.

Az épülő Maty-ér bejáráson itt voltSzabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy a felújítások ugyan a kajak-kenu világbajnoksághoz kapcsolódnak, de azok hosszú időre szólnak. A cél az, hogy egy multifunkcionális sportközpont épüljön Szeged mellett, ami az élsportnak és a szabadidősportnak is mindennapos használatra alkalmas. Nézze meg videónkat a "vízmentes" pályáról és az építkezésről. https://www.youtube.com/watch?v=iLdesDuA3Dk&feature=youtu.be   A kvalifikációs világbajnokságot2019. augusztus 21. és 25. között rendezik a Maty-éren, a várakozások szerint 100 ország legjobbjai vesznek részt, hozzávetőlegesen 1600 versenyző, köztük 50 magyar indulóval.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.