Közélet

Drágán, csúszva újul meg a Kolozsvári tér

Drágán, csúszva újul meg a Kolozsvári tér

2019. április 25., csütörtök
Drágán, csúszva újul meg a Kolozsvári tér

A Kolozsvári tér felújításának kiírása szerint szombaton kellene átadni a megújult teret. Azonban úgy tűnik, hogy a dráguló és csúszó beruházás munkálatai még közel sem értek véget.

Ősszel kezdődött el a Kolozsvári tér felújítása, habár már azelőtt jócskán drágult a projekt. Az augusztusban 60 millióval 177 millió forintra dráguló beruházáson már januárban látszott, hogy számos, a városban a közelmúltban zajló felújításhoz hasonlóan ez is csúszásra van ítélve.

Ottjártunkkor a téren éppen a dühöngőt aszfaltozták, ám a tér többi része továbbra is szét van dúrva. "Ember legyen a talpán, aki megmondja, mikor lesz ez kész" – mondta egy járókelő. "Ha nem dolgozik senki, akkor biztosan nem lesz szép a tér, pedig igény az volna rá. De már az év elején is azt beszéltük a környéken, hogy örülhetünk, ha nyárra át fogják adni" – árulta el az asszony. "Többször előfordult, hogy napokon át nem láttunk semmilyen munkavégzést. Megértem, hogy esőben-fagyban nem lehet úgy dolgozni, de amikor az időjárás nem indokolja a leállást, akkor lehetett volna normális tempóban haladni" – véleményezte Miklós Sándor. "Mindenhol arról hallani, hogy mennyit csúsznak a felújítások. A Kolozsvári tér esetében ennek maximálisan igazat tudok adni, ugyanis fogalmunk sincs, hogy ezt mikor lehet majd átadni" – tette hozzá.

A munkálatok az egész Kolozsvári térre kiterjednek. A tavaly augusztusi drágulást az okozta, hogy a három évvel a beruházás megkezdése előtt keletkezett tervekhez köthető árak emelkedtek, továbbá az elavult csatornahálózatot is fel kellett újítani. A szegedi felújításokat jellemző csúszásokkal egy csomó cikkben foglalkoztunk már korábban is. Emlékezetes, hogy az újszegedi Ligetet körülbelül félév késéssel

sikerült átadni

, de Odessza városrész felújításának decemberi határidejét

sem sikerült tartani

. Az indoklás jellemzően az, hogy a zord téli időjárás miatt nem tudtak haladni a munkálatokkal. A Liget kapcsán ráadásul többszörösen hátráltató tényező volt az időjárás, mert először a

tavaly májusi csapadékos

időjárásra fogták a csúszást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.