Közélet

Megállt az idő a Kolozsvári téren és Szőregen

Megállt az idő a Kolozsvári téren és Szőregen

2019. január 16., szerda
Megállt az idő a Kolozsvári téren és Szőregen

Nem haladnak a munkálatok sem a Kolozsvári tér egyre dráguló felújításán, de a szőregi esővízelvezető csatorna kiépítése sem halad rohamtempóban. Még van idő, de az utóbbi idők tapasztalata, hogy sosincs elég messze az átadási határidő.

"Nem akarják elkapkodni, biztos azért nem történik semmi már napok óta" – mondta szőregi olvasónk, akinél kiverte a biztosítékot, hogy nem látni munkásokat a városrészben. Szőregen négy utcában, a Levendula, a Tulipán, a Tigris és a Barázda utcában több mint 4600 méternyi csapadékvíz elvezető csatorna kiépítésére szánta el magát az önkormányzat a nagyobb szabású szegedi beruházás részeként.

Az uniós forrásból történő beruházás azonban úgy néz ki, Szőregen valamiért gellert kapott.

"Teljességgel hihetetlennek és elfogadhatatlannak tartom, hogy mindig le kell futni ezeket a köröket. Tavaly a Tisza Lajos körúton és a buszmegállókban nem látszott semmilyen munkavégzés időnként, most pedig a szőregiek isszák meg a levét a rossz szervezésnek. Meddig lehet ezt tűrni?" – háborgott olvasónk. A munkálatokat az önkormányzat tervei szerint a második negyedévben fejezik be. Hasonló a helyzet a Kolozsvári téren, ahol az

elhanyagolt dühöngőt is felújítják

. A városi finanszírozású beruházásról már tavaly is írtunk, amikor

a tér gyerekektől zajos játszóterétől néhány méterre munkagépek dolgoztak bármilyen elkülönítés nélkül

. A tavaly nyáron

60 millióval dráguló rekonstrukció

munkaterületén szintén nem látni előrehaladást.

"Biztos észrevették, hogy még van idő tavaszig, akkor meg hova sietni?" – ironizált Pappné Juhász Ilona.

"Az jó hír, hogy felújítják a teret, mert ráfér, de miért kell mindig megvárni, hogy az utolsó utáni pillanatban készüljenek el?" – értetlenkedett a nyugdíjas. A beruházást a tervek szerint május végére kéne befejezni.

Nemcsak itt állt le a munka. Tápai Péter, a Fidesz szegedi alapszervezetének alelnöke múlthét pénteken

a Liget felújítása kapcsán hívott össze sajtótájékoztatót

.

Tápai elmondta, hogy az utóbbi időszak beruházásainak csúszása alapján kijelenthető, hogy a szocialista városvezetés alkalmatlan a feladata ellátására.

Mint megírtuk, tavaly az év végén az akkor már hosszú hetek óta – a városháza szerint a májusi esőzések miatt – csúszó beruházásról azt mondta az önkormányzat, hogy szilveszterre már a felújított Liget várja a szegedieket. Ehhez képest január közepe van, de a Liget még mindig nem készült el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.