60 millióval drágult a Kolozsvári tér rekonstrukciója

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az eredeti árhoz képest, majdnem 60 millió forinttal költ többet a város a Kolozsvári tér fejlesztésére, így összesen 177 millió forintba kerül a beruházás. Az áremelkedésnek több oka is van.

Még áprilisban hagyott jóvá a városüzemeltetési bizottság 94 millió forintot a móravárosi terület felújítására. Azonban ennél jóval többe kerül a városnak, ugyanis még a kivitelezők által tett legalacsonyabb árajánlat is 40 millióval meghaladta a költségvetési tervet.

A bizottság végül 57 millió forinttal többet szavazott meg a tér megújítására. Erről csütörtökön egy bizottsági ülésen voksoltak, ahol többségi szavazattal elfogadták az új költségvetési tervet. A szavazáson csak Szentistványi István, egy független képviselő tartózkodott.

Kardos Irén, Móraváros önkormányzati képviselője elmondta, a költségek emelkedéséhez még az is hozzájárult, hogy ők 3 éve kezdték el megterveztetni a tér felújítását, azóta pedig jelentősen emelkedtek az árak. Ezenkívül még hozzájárult a tér felújításának többletköltségeihez, hogy az elavult csatornahálózatot is fel kell újítani.

„Egy kisebb emelkedéssel mi is számoltunk, de nem ekkorával. Az árajánlatok közül egyébként a legolcsóbbat fogadtuk el. 4 pályázó volt, akik közül a második legolcsóbb is már 15 millió forinttal többért vállalta volna el a munkát.”

– árulta el Kardos Irén.

A városrész számára egyébként fontos a beruházás, ugyanis jelenleg nincs kulturális terük, vagy épületük. Azonkívül, hogy Móraváros sportpályája is megújul és biztonságosabb lesz, egy olyan teret is létrehoznak, ami a helyi lakosoknak szóló rendezvények méltó otthona lehet majd.

A munkálatok egyelőre még nem kezdődtek el. A pályázatot elnyerő cégnek 60 napja van a visszajelzésre, a papírok aláírása után 180 napja marad a teljesítésre.

Az önkormányzati képviselő ehhez hozzátette, hogy a munkálatok szerinte nem tartanak majd 180 napig, de ez nagyban függ attól, hogy milyen tél lesz Szegeden.

Próbáltuk hívni a Városüzemeltetési bizottság egyetlen Fideszes tagját is, Mihálffy Béla képviselőt, hogy megtudjuk, ki támogatta és ellenezte a fejlesztés költségeinek a módosítását, de nem vette fel telefonját.

Látványtervek: Délmagyar

Előző sztori

Szegedi egyetemista nyerte az Országos Diákfilmszemle nagydíját

Következő sztori

Sean Paul lemondta a hollandiai koncertjét is

Legutóbbi hasonló cikkek