Közélet

Újabb csúszás Újszegeden: életveszélyes felújítási munkák az Odessza lakótelepen

Újabb csúszás Újszegeden: életveszélyes felújítási munkák az Odessza lakótelepen

2019. március 27., szerda
Újabb csúszás Újszegeden: életveszélyes felújítási munkák az Odessza lakótelepen

Szeged legrégebbi lakótelepének rekonstrukciója december közepe óta csúszik. A beruházást lassan egy évvel ezelőtt jelentették be, a környékbeliek életét jócskán megnehezíti a hónapok óta tartó fejetlenség. Most a Vörösmarty-iskolánál zajlanak a munkálatok, többen úgy vélik, lehetne körültekintőbb is a kivitelező.

Kevéssé ismert történet, de nem csak a Liget rekonstrukciója csúszott rengeteget, hanem az Odessza lakótelep felújítása is. Szeged legrégebbi lakótelepének rekonstrukcióját a nyáron kezdték el azt követően, hogy Botka László polgármester kis híján egy évvel ezelőtt, tavaly április 4-én jelentette be, hogy az összes közteret felújítják Odesszában.

Mi már többször is cikkeztünk róla, hogy mennyi kellemetlenséget okoz a beruházás és a munkavégzés látszólagos hiánya a környékben lakóknak. Felidéztük, hogy a lakosok úgy vélték, szimpatikus, hogy a nyári szünet kezdetével láttak neki a munkálatoknak. Ekkor abban bizakodtak, hogy a munkálatok javát befejezik a tanév kezdetére, ám úgy tapasztalták, hogy augusztus végéig semmi nem történt. Végül úgy alakult, hogy a beruházást máig nem fejezték be, pedig december közepére ígérte Botka a lakótelep köztereinek megújulását. Most a Vörösmarty Mihály Általános Iskola közelében betonoznak, a munkagödör szélétől néhány centire egy óriási vasrúd mered az ég felé. Ez az alábbi képen jól látható, ahogy az is, hogy egy igen hányaveti módon oldották meg az elkerítését. Ez már nemcsak balesetveszélyes, sokkal inkább életveszélyes.

Azonban alig kevesebb mint két héttel ezelőtt csak pár méterre innen ehhez hasonló csövek tucatjai a közeli játszótértől és az iskolától semmivel sem elkerítve álltak teljesen csupaszon. Joggal feltételezhető, hogy az alább látható állapot súlyos balesetveszélyt jelentett, főleg a közelben játszó gyerekekre nézve.

"Felelőtlenségnek tartom. Egy iskola és egy játszótér közelében erre sokkal jobban oda kéne figyelnie a kivitelezőnek" – mondta egy szülő.

Nem ez az első alkalom, hogy egy játszótér vagy iskola közelében hasonlóan jár el a kivitelező.

Még tavaly cikkeztünk arról, hogy a Kolozsvári tér felújításának munkaterületét nem kerítették el, ugyanígy a Roosevelt téren sem, így szinte a munkálatok közvetlen közelében játszó gyerekektől néhány méterre dolgoztak a munkagépek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.