Közélet

Már nem csak vizelni, aludni is járnak a Mekibe a hajléktalanok

Már nem csak vizelni, aludni is járnak a Mekibe a hajléktalanok

2019. március 22., péntek
Már nem csak vizelni, aludni is járnak a Mekibe a hajléktalanok

Eddig leginkább csak dolgukat végezni és mosdani jártak a belvárosi vendéglátó egységekbe a hajléktalanok, most azonban szintet léptek: egy belvárosban jól ismert fedél nélküli ravasz módon kijátszotta a Meki biztonsági őreit, majd aludt egyet a gyorsétteremben.

A Kárász a hajléktalanok utcája

– Mint arról már beszámoltunk, tavaly nyáron

a Kárász utca egyik virágosládájának oldalára kakált egy hajléktalan.

Pár héttel ezelőtt pedig a kisgyerekek szeme láttára

a Széchenyi tér közepén, az egyik fa tövébe pisilt egy fedél nélküli

fényes nappal. A helyzet bizonyos szempontból javult:

egyes hajléktalanok már a belvárosi kocsmákban végzik a dolgukat.

Arra is volt precedens, hogy

egy fedél nélküli férfi kisajátított egy egész padot a belvárosi sétálóutcán,

helyét pedig a közelben elszórt szeméttel jelölte meg.

A történet folytatódik: egyik olvasónk arról tájékoztatott bennünket, hogy csütörtök este egy hajléktalan besurrant egyet bóbiskolni a Mekibe.

Már aludni is járnak a Mekibe

Többször olvastam már Önöknél a szegedi hajléktalan problémáról, és úgy gondoltam én is megosztanám a tegnap éjszakai tapasztalataimat – kezdte olvasói levelét Viktor. - Az egyik munkatársammal egy fárasztó munkanap után, hajnali kettő körül úgy döntöttünk, hogy eszünk egy jót a Mekiben. Feltűnő módon megszaporodtak a Kárász utcai gyorsétterem előtt a biztonsági őrök. Kettő-kettő biztonsági őr figyelte az üzletet kívül és belül. Hajléktalan barátunkat ez sem tántorította vissza, előre kitervelt akciójától. Kifigyelte hova nem járnak be gyakran a biztonsági őrök és hol van az a hely, ahol nyugodtan alukálhatnak, mert nincsenek szem előtt – fogalmaz az olvasó. Viktor elmondásai alapján,

amikor az egyik benti biztonsági őr segített a felhalmozódott szemetet elvinni az étterem alkalmazottjának, abban a pillanatban a hajléktalan sietve benyitott a helyre és lehuppant alukálni arra a pontra, ahol legkevésbé volt szem előtt.

Viktor hangsúlyozta, nem a biztonsági őrök munkáját akarja ezzel minősíteni, hanem arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy mennyire pofátlanok lettek mostanában a hajléktalanok.

- Jómagam is egy belvárosi vendéglátó egységben dolgozom és nem egyszer fordult már elő, hogy ki kellett dobnom őket a helyről, mert lejöttek zaklatni a vendégeket.

Én is azok az emberek közé tartozom, akik régebben sajnálták őket, sőt még pénzt is adtam nekik, de könyörgöm, Önök is többször írták, hogy a hajléktalanszállók közel sincsenek tele. Akkor legalább éjjelente ne a legforgalmasabb helyen próbáljanak meg hunyni

– zárta sorait Viktor.

Az önkormányzat homokba dugja a fejét

Viktor olvasói levele ékes bizonyítéka annak, hogy a szegediek egyre mérgesebbek és egyre nehezebben viselik a belvárosban kialakult hajléktalankérdést, és ugyan hiába egyre dühösebbek a város lakói, a városvezetés továbbra sem vesz tudomást erről.Aközterületesek még

az Árvízi emlékmű alatti hajléktalantanyát

sem tudták felszámolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.