Hírzóna

Jó Reggelt Szeged - Talán végre elkészül a Szilléri sugárút

Jó Reggelt Szeged - Talán végre elkészül a Szilléri sugárút

2019. március 13., szerda
Jó Reggelt Szeged - Talán végre elkészül a Szilléri sugárút

Nem csaka Tisza Lajos körút, hanem a Szilléri sugárúti csomópont felújítása is csúszik. Az építkezés nyáron álmatlan éjszakákat okozott a környékbeli lakosoknak, elméletileg novemberben megtörtént a műszaki zárás, ugyanakkor az átadás óta már többször is javításra szorult a járda.

Több hetes csúszással, végül novemberben átadták az utat.

Nem sokkal az átadást követően viszont néhány munkás csákánnyal felverte a frissen átadott járdát.

Olvasóink szerint kincset kerestek az úriemberek. A napokban ismételten feltúrták a járdát az említett csomópontban. A legérdekesebb az égészben, hogy maguk a munkások sem tudják, hogy ez miért volt szükséges. Sokan úgy közlekednek, mintha autót vezetnének – véli Majoros Gabriella gépjárművezető oktató a B-kategóriás jogosítvánnyal segédmotort vezetőkről.

A napokban súlyos baleset történt a Mátyás téri körforgalomban, melyben egy robogóst csapott el egy személyautó.

1879-et írtak.„Március 11-én, kedden, mikor a kelő nap nyájasan bemosolygott az ablakokon, s a csendes időjárás tavaszi lehelete csapta meg az arcokat, mindenki azt hitte, megszabadultunk. Délben a »Hétválasztó« című vendéglőben azt mondá Kende Kanuth ebédlőtársai, Lukács és a vörös bort kedélyesen szopogató Herrich füle hallatára egy Budapestről jött mentőnek: – Önök akár hazamehetnek! Nem lesz itt már baj.”

Hát, lett.

Új tervpályázatot írt ki Szegeden az önkormányzat, annak ellenére, hogy a korábbi terveket Európa Nostra-díjjal jutalmazták. A tervek aztán fiókba kerültek, sőt, el is tűntek, legalábbis erről értesítették a Szegednek rangos elismerést hozó, országosan ismert tájépítő mérnököt –

írja a Magyar Hírlap

. Trócsányi László igazságügyi miniszter úgy véli, a vidék népességmegtartó erejét erősíti, ha egy egyetem hallgatói színvonalas képzéseken folytathatják tanulmányaikat.

Ezért a Szegedi Tudományegyetem kiemelt szerepet kap a kormányzat felsőoktatási támogatásában.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.