Nógrádi Tibor: Erkölcsi és anyagi elégtétel illeti meg a Szeviép károsultjait!

2017. március 31., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor

nogradi_tibor_nemet_ferenc_fidesz_sajttaj01_gs

A szegedi Fidesz azt szeretné, hogy az érintett 5000 földönfutóvá vált család, a 433 megkárosított vállalkozás kapja meg az erkölcsi elégtételt és anyagi kárpótlást – közölte Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke a Szeviép-ügy kapcsán. Szerinte ez szükséges ahhoz, hogy egy új fejezet indulhasson Szeged közéletében.

A március 31-i közgyűlést követő sajtótájékoztatóján a Fidesz helyi elnöke, Nógrádi Tibor kijelentette, Szeged város gazdasági és társadalmi életét meghatározta egy csoport, amelynek tagja volt Ujhelyi István mostani MSZP-s EP-képviselő, Szentgyörgyi Pál alpolgármester, az egyik volt Szeviép-vezér, P. László, aki jelenleg a vádlottak padján ül, valamint a Délmagyarország akkori főszerkesztője. „Gyakorlatilag mindent ők irányítottak, ők határoztak meg, hogy milyen beruházási irányok legyenek a városban, milyen sportlétesítmények tűnjenek el, illetve hogy milyen sportágakat támogasson az önkormányzat, és melyek nem” – közölte. Leszögezte azt is, Botka László MSZP-s polgármester tudta és beleegyezése nélkül egyetlen Szeviépes ügylet sem jöhetett volna létre Szegeden, vagyis őt is ehhez az előbb említett csoporthoz lehet sorolni.

Emlékeztetett, a Szeviép Zrt. csődje során eltűnt több mint tízmilliárd forint, majd hozzátette, ez valószínűsíthetőleg pártfinanszírozást szolgálhatott, és az MSZP kasszájába kerülhetett egy olyan cégen keresztül, amelyiknek egyik leányvállalatát Ujhelyi István sofőrje vezette. Szerinte ki kell derülnie, mi történt 2006 és 2010 között a Szeviéppel, s milyen kapcsolat volt a város és a cégcsoport között, és vajon hova tűnt a pénz az építőipari cégből.

fidesz_sajttaj01_gs

A közgyűlésre áttérve elmondta, a Szeviép-károsultak egy részét képviselő Szabó Bálint jogász által hozott petíciót nem vette át Botka László polgármester, majd a jogászt rendőrökkel vitették el a városházáról. „Ez mutatja Botka Lászlónak a demokrácia felfogását” – összegzett Nógrádi. A Szabó Bálint pénteki sajtótájékoztatója utáni polgármesteri kabinet közleményével kapcsolatban megjegyezte, ami az 1998 és 2002 kormányzati ciklus Szeviép-beruházásait taglalta. „Ez egy fedőtörténet az MSZP részéről. Ez olyan, hogyha megkérdezzük Botka Lászlótól, hogy milyen színű a fű, és erre azt válaszolja, hogy kék az ég. Hazudnak és továbbra sem a lényegről beszélnek: mi arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi történt a Szeviéppel 2006 és 2010 között. Mi volt Szeged város és a cég kapcsolta, hová tűntek el a milliárdok” – sorolta Nógrádi a kérdéseit.

Hangsúlyozta, nem öncélúan szeretne a szegedi Fidesz válaszokat kapni, hanem mert úgy gondolják, a bűnösöknek börtönben a helyük, azoknak a politikusoknak, akik hibáztak pedig vállalniuk kell a politikai felelősséget. „Szeretnénk, hogy az érintett 5000 földönfutóvá vált család, a 433 megkárosított vállalkozás kapja meg az erkölcsi elégtételt. Azért fogunk dolgozni a következő hónapokban, hogy anyagi kárpótláshoz jussanak ezek az emberek, és akkor megpróbálhatja Szeged lezárni múltjának ezt a sötét időszakát, hogy egy új fejezet kezdődhessen a város közéletében” – jelentette ki Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi elnöki tisztét betöltő politikus.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 22 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.80.41.172 IP címről szól hozzá.

 • 22. szoci jelöltek hozzászólt ekkor: 2017. április 1., szombat, 09:17
  Válaszolok

  Az Mszp 8. ker. képviselőjelöltje “gengszter repper”-nek tartja magát.
  Van egy “gengszter búvár” min.eln. jelöltje is a pártnak.

 • 21. neokommunisták hozzászólt ekkor: 2017. április 1., szombat, 08:48
  Válaszolok

  13.”Ha az Mszp-re szavaznak, az ígéret szerint kapnak majd munka nélkül alapjövedelmet és ingyen gyógyszert. Pár száz év alatt meg is térül a káruk.”
  Na ez az a demagóg szöveg amivel annyi szavazatot összeszedhetnek, hogy Botka listavezetőként mentelmi jogot kaphasson.

 • 20. Rákosi utód hozzászólt ekkor: 2017. április 1., szombat, 08:39
  Válaszolok

  Mindenkinek mást jelent ’48. Avagy 100 évente hősök állnak nemzetünk élére.
  Mos 70 év után is bejelentkezett egy luxusbúvar.
  http://www.facebook.com/szocimemgyar/photos/a.1659289447685508.1073741827.1659284757685977/1871689483112169/?type=3&theater

 • 19. csíkospólós :) hozzászólt ekkor: 2017. április 1., szombat, 08:27
  Válaszolok

  bB IRTA EME BADARSÁGOKAT:
  “Ahogy ők lopnak, úgy nem lop senki. ”
  m_SS_P IDEJÉBEN FIZETNI KELLETT AZ IGAZOLVÁNY KÉSZITÉSÉÉRT,A FÉNYKÉP KÉSZITÉSÉÉRT
  A LAKCIM KÁRTYA KÉSZITÉSÉÉRT
  STB…
  MANAPSÁG EZ INGYENES….
  BOCSIKA

 • 18. csíkospólós :) hozzászólt ekkor: 2017. április 1., szombat, 08:09
  Válaszolok

  sENKINÉLSEOKOSABB :) IRTA:

  “Vagy csak szájtépés a szokott módon?”
  EZ RÁD JELLEMZŐ

  ?

 • 17. csíkospólós :) hozzászólt ekkor: 2017. április 1., szombat, 08:03
  Válaszolok

  oKOSABBEVALAKINÉLIS IRTA:
  ” akkor elhallgatott, csak akkor kiabált, amikor más beszélt.”
  NA EZT HAGYJUK,
  A FIDESZES FELSZOLALOKAT ÁLLANDOAN ZAVARJÁK A vÖRÖSKÉK
  BEKIABÁLÁSOKKAL
  (vTV ÉLŐ ADÁS)

 • 16. csíkospólós :) hozzászólt ekkor: 2017. április 1., szombat, 07:59
  Válaszolok

  nP IRTA:
  “miért csak ez a 4 év a fontos?”
  IGAZ,TI 8 ÉVIG LOPTATOK

  ?

 • 15. csíkospólós :) hozzászólt ekkor: 2017. április 1., szombat, 07:56
  Válaszolok

  “Szeged város gazdasági és társadalmi életét meghatározta egy csoport, amelynek tagja volt ujhelyi istván mostani mSZP-s EP-képviselő,”
  TEGYÜK HOZZÁ cUSLÁG FÖNÖKE,ÉHSÉGMENETELÖ
  :)
  MOST VAN MÁR MIT ENNIE?

 • 14. csíkospólós :) hozzászólt ekkor: 2017. április 1., szombat, 07:52
  Válaszolok

  Én a közvetítésben egyértelműen többször hallottam, ”
  aha
  ott ültél a közgyűlésen,hisz ide nemirtál

 • 13. háromfarkú hozzászólt ekkor: 2017. április 1., szombat, 07:51
  Válaszolok

  10. “Megmutatta mire számíthatnak az ő miniszterelnöksége idején a gazdasági bűnözők áldozatai.”
  Ha az Mszp-re rászavaznak, az ígéret szerint kapnak majd munka nélkül alapjövedelmet és ingyen gyógyszert. Pár száz év alatt meg is térül a káruk.

 • 12. antiszociálisBL hozzászólt ekkor: 2017. április 1., szombat, 07:45
  Válaszolok

  Botka a dzsihadista migránsok sorsáért jobban aggódott és többet segített nekik, mint a a Szeviép által átvert és megkárosított szegedi és Szeged környéki emberekért. Vajon miért? (Schultz és Soros dicséretére számított?)
  Miért is nem akar egyik párt sem mögé állni az eladósodott mszp-n kívül? Talán mert partneri együttműködésre, kompromisszumra képtelen, és alkalmatlan, érzéketlen, faragatlan pökhendi tuskó?

 • 11. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. április 1., szombat, 07:19
  Válaszolok

  10. Igazságot?
  Én a közvetítésben egyértelműen többször hallottam, amikor Botka tájékoztatta ezt a taplót, hogy a petícióját a szokott módon átveszik a titkárságán. Nem volt itt semmi komoly szándék, csak a fideSS által felbérelt majom műbalhéja. Nagyon világos volt, hogy amikor fideSSes hozzászólás volt, akkor elhallgatott, csak akkor kiabált, amikor más beszélt.

 • 10. Igazságot? hozzászólt ekkor: 2017. április 1., szombat, 06:59
  Válaszolok

  Akár köze van Botkának, a Szeviéphez, akár nincs, (közvetlen vagy közvetve,) újra megmutatta hogy egy szociálisan érzéketlen tapló, azzal, hogy még a petíciót sem veszi át az újhülye haverok által százmilliókkal megkárosított emberek képviselőjétől. Jelezte, hogy nem is hajlandó az átvert, kisemmizett emberekért semmit sem tenni.
  Megmutatta mire számíthatnak az ő miniszterelnöksége idején a gazdasági bűnözők áldozatai. :(
  A libás bajnait is csak a saját gyarapodása érdekelte.

 • 9. NP hozzászólt ekkor: 2017. április 1., szombat, 06:49
  Válaszolok

  “… mi arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi történt a Szeviéppel 2006 és 2010 között.” – miért csak ez a 4 év a fontos?

 • 8. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. március 31., péntek, 21:42
  Válaszolok

  6. kicsihuszár
  Ha Tibornak és Ferencnek bűncselekményről van tudomása és bizonyítéka, tegyenek feljelentést, mert maguk is bűnössé válnak különben! Vagy csak szájtépés a szokott módon? :-)

 • 7. BB hozzászólt ekkor: 2017. március 31., péntek, 20:50
  Válaszolok

  \"A bűnösöknek a börtönben a helye\"- egyetértek. A 2/3 parlamenttel kezdjék.Ahogy ők lopnak, úgy nem lop senki. Nevetséges ez a vergődés.

 • 6. kicsihuszár hozzászólt ekkor: 2017. március 31., péntek, 20:11
  Válaszolok

  Tibor és Ferenc, csak gratulálni tudok. VÉGRE!
  Kiállni, feltárni, bemutatni, leleplezni.
  “Tisztelet a bátraknak!”

 • 5. hófehér hozzászólt ekkor: 2017. március 31., péntek, 19:58
  Válaszolok

  A SZEVIÉP ügy az MSZP és Botka sírba eresztő kötele. Loptak, csaltak, hazudtak. Gátlástalanul, kíméletlenül. Kilóra megvették a napilapot, ellenzéket, rendőrt, bírót, stb.

 • 4. Lómai pólgál hozzászólt ekkor: 2017. március 31., péntek, 19:27
  Válaszolok

  De, miért kellet erre eddig várni? Ha Botka nem lenne Miniszterelnök jelölt, akkor senki sem foglalkozna a károsultakkal, a politikusok közül, hiszen évek óta megtehették volna, ha tényleg a károsultak érdekei számít nekik, és nem a választás eredménye…

  Bár mint tudjuk, jobb később, mint soha, de azért sokat mondó… :(

 • 3. Bobettor hozzászólt ekkor: 2017. március 31., péntek, 19:22
  Válaszolok

  Legyen férfi, Nógrádi Úr! Botka László polgármester ma szépen levezette, hogy a SZEVIÉP céggel az Önök polgármestere, a fideszes vezetésű magyar állam, a Fidesz vezette Hódmezővásárhely is kötött százmilliós szerződéseket, szerte az országban. Miért kellene Önnek hinnem? Legyen férfi, szedjék elő a pénzt ahonnan csak lehet és adják vissza a vállalkozóknak. Ön hány havi tiszteletdíjáról hajlandó lemondani? Vagy mindig más adakozzon?

Ugrás az oldal tetejére