Kormányzati segítségben bíznak a Szeviép-károsultak

2017. július 17., hétfő · 2 hozzászólás

szeviep_tuntetes_csekk

Kártalanítási programot dolgoztak ki a Szeviép-károsultak, ami a kormányzat elé került. Azt szeretnék, hogy a még talpon maradt kis- és középvállalkozók megkapják a pénzüket, ugyanis az építőipari cég felszámolásából nem számíthatnak egy fillérre sem. Tovább »

Elbarikádozott ünnep – ellehetetlenítették a tüntetést, kizárták a szegedieket a díszközgyűlésről + FOTÓK

2017. május 19., péntek · 28 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj011kf

Tüntetést nem, csak sajtótájékoztatót tartottak a díszközgyűlés előtt, ugyanis a Széchenyi teret és a környező utcákat is rendezvényterületté nyilvánították. Szabó Bálint jogász arra szólította fel Botka Lászlót, mondjon le, vagy azonnal kezdjen tárgyalásokat azokkal, akiket az elmúlt években figyelmen kívül hagyott, így például a Szeviép-károsultakkal, a Cserepes sori piacosokkal vagy épp a Mars téri piac kereskedőivel. Tovább »

Szeviép-per: Durván 7 milliárd volt a különbség vélt és tényleges vagyon között

2017. május 11., csütörtök · 4 hozzászólás

szeviep-per001kf

A Szeviép Zrt. felszámolásának kezdetén 9,5 milliárd forintnyi vagyont adott át a társaság, ám a tételes vizsgálat során kiderült ez mindössze 2,65 milliárdot ér – mondta el a Szegedi Járásbíróságon a társaság felszámolója. Az is elhangzott, hogy a „d” kategóriába sorolt kisvállalkozások követeléseit a felszámolás során valószínűleg nem fogják kielégíteni. Tovább »

Szeged Napján tüntetni fognak a károsultak – tanúmeghallgatások a Szeviép-perben (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2017. május 8., hétfő · 19 hozzászólás

szeviep_per001kf

Szeged Napján tüntetnek a Szeviép-károsultak, és várhatóan az Országgyűlés Gazdasági bizottsága is meghallgatja az ügyben érintetteket, hogy felgöngyölítsék a politikai szálakat – jelentette ki Szabó Bálint a Szeviép-ügy hétfői tárgyalási napja előtt. A Szegedi Járásbíróságon ezúttal is tanúmeghallgatásokat tartottak, ketten közülük nem jelentek meg. Tovább »

Botkának hozott bilincset Szabó Bálint

2017. április 28., péntek · 18 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj004kf

Botrány van Szegeden, mert lopják a pénzt, s ezt az ügyészség állítja – jelentette ki Szabó Bálint a közgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatóján. A jogász bilincset hozott Botka Lászlónak, mint mondta, szerinte ő a politikai és jogi felelőse a VIP-parkolóbotránynak, és azt szeretné, hogy az ügyészség hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítson eljárást a városvezető ellen. Tovább »

Nem kezdeményezi parlamenti vizsgálóbizottság felállítását Szeviép-ügyben az MSZP

2017. április 12., szerda · 9 hozzászólás

toth_bertalan_sajttaj004kf

A szocialisták szerint a Szeviép-botrány fideszes ügy, nem foglalkoznak vele az Országgyűlésben, vizsgálóbizottság létrehozására pedig nincs mód – így foglalható össze Tóth Bertalan frakcióvezető Szabó Bálintnak írt válasza. A Szeviép-károsultak egy csoportját képviselő jogász azzal fordult a szocialistákhoz, hogy kezdeményezze az ellenzéki párt egy vizsgálóbizottság felállítását, mondván, az MSZP-nek is érdeke az ügy tisztázása. Tovább »

Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kérik a Szeviép-ügy károsultjai

2017. április 5., szerda · 10 hozzászólás

szeviep_demonstracio04_gs

Az MSZP országgyűlési frakciójához fordulnak a Szeviép Zrt. által ki nem fizetett alvállalkozók, valamint Botka László országjárásának állomásaira demonstrációt szerveznek. Tovább »

Nógrádi Tibor: Erkölcsi és anyagi elégtétel illeti meg a Szeviép károsultjait!

2017. március 31., péntek · 22 hozzászólás

nogradi_tibor_nemet_ferenc_fidesz_sajttaj01_gs

A szegedi Fidesz azt szeretné, hogy az érintett 5000 földönfutóvá vált család, a 433 megkárosított vállalkozás kapja meg az erkölcsi elégtételt és anyagi kárpótlást – közölte Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke a Szeviép-ügy kapcsán. Szerinte ez szükséges ahhoz, hogy egy új fejezet indulhasson Szeged közéletében. Tovább »

Szabó Bálint: Botka legyen férfi – neki és az MSZP-nek is érdeke a Szeviép-botrány feltárása (FRISSÍTVE)

2017. március 31., péntek · 34 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj003kf

Önkormányzati és parlamenti vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazta a Szeviép-károsultak egy részét képviselő Szabó Bálint jogász, illetve azt mondta, a kormánynak kellene kártalanítania a 433 érintett vállalkozót. Leszögezte, dokumentumokkal igazolható, hogy a szegedi önkormányzat 2 milliárdot fizetett ki a cégnek, vagyis hazudik Botka László, amikor azt mondja, semmi köze nincs a Szeviéphez az önkormányzatnak. Tovább »

Origo: Tovább hazudik Botka László, újabb szerződések derültek ki a kisvállalkozókat tönkretevő céggel

2017. március 20., hétfő · 63 hozzászólás

szeviep_demonstracio04_gs

Több mint 34 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert a szocialista kormányok alatt a 11 milliárdos adósságok miatt később csődbe ment Szeviép. A botrányos építési vállalkozási cég ezer szálon kötődik Botka Lászlóhoz és a szocialistákhoz. Bár Szeged polgármestere előbb a TV2 Tények hírműsorának, majd a Népszavának is tagadta, hogy a Szeviéppel a város szerződéses kapcsolatban lett volna, de ebből egy szó sem igaz, mivel több projektet is a később bedőlt céggel végeztettek el, összesen 9 milliárd forint értékben – írja az Origo.
Tovább »

Parlamenti vizsgálóbizottságot szeretne a Szeviép-ügyben Szabó Bálint

2017. március 13., hétfő · 28 hozzászólás

szabo_baliont_sajttaj02_gs

A cél elérése érdekében már tárgyalt Kósa Lajossal, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetőjével is személyesen. Szabó szerint egyértelműen a szegedi MSZP-hez vezetnek a szálak, azonban ha valóban fideszes ügyről van szó – mint ahogy azt a szocialisták állítják – akkor a baloldali párt frakciójának is támogatnia kell a bizottság felállítását. Tovább »

Hollik István: Botka László tisztázza szerepét a Szeviép-ügyben!

2017. március 4., szombat · 38 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_botka37_gs

Botka László szocialista miniszterelnök-jelöltnek tisztáznia kell, hogy milyen szerepe volt a Szeviép-ügyben – jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. Tovább »

Szabó Bálint az Origónak: a Szeviép szerepet játszhatott az MSZP finanszírozásában

2017. március 3., péntek · 24 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj004kf

A Szeviép-ügy károsultjainak, a cég egykori alvállalkozóinak ügyvédje az Origónak azt mondta, hogy a több mint 11 milliárdos tartozást maga után hagyó szegedi vállalkozás “központi szerepet tölthetett be” az MSZP finanszírozásában. Tovább »

Megint tanú – sokat felejtettek a Szeviép-ügy tanúi a nyomozati szakasz vallomásai óta

2017. január 19., csütörtök · 11 hozzászólás

szeviep01_gs

Tovább folytatódott a Szeviép-per újabb tanúvallomásokkal. Az újabb meghallgatottak egy része hasonló nehézségekkel küzdött meg, mint a korábbi tanúk. Rengeteg dolgot elfelejtettek, vagy éppen másképp emlékeztek rá, mint 2013-ban a nyomozati szakaszban felvett tanúvallomásaikban –, időnként homlokegyenest mást állítottak. Szinte mindenkit meglepetésként ért, hogy egy „prosperáló” cég egyik pillanatról a másikra csődbe ment 2010-ben, habár volt, aki még a korábbi vallomásában ezt másképp látta. Tovább »

Tereferével és homályos emlékek felidézésével folytatódott a Szeviép-per

2016. október 12., szerda · 20 hozzászólás

szeviep_per01_gs

A tárgyalótermek hangulatától kissé szokatlan terefere alakult ki a Szeviép-per szerdai tárgyalásán a Szegedi Járásbíróságon, amikor is az egyik vádlott egy tanúval kvázi beszélgetve elmagyarázta az ügyésznek és a bírónak, hogy miként is működik a banki hitelnyújtás egy társasház építésénél. Mint ismeretes, az építőipari cég három egykori vezérét, O. Lászlót, P. Lászlót és B. Sándort különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettel vádolja az ügyészség. Tovább »

„Amnéziás” tanúk meghallgatásával folytatódott a Szeviép-per

2016. június 27., hétfő · 3 hozzászólás

szeviep_per01_gs

Nem tudom, nem emlékszem, hallottam róla – olykor hosszas gondolkodás után érkeztek ilyen válaszok a Szeviép-perben meghallgatott három tanútól a Szegedi Járásbíróságon, egyiküknek még az egyik vádlott is úgymond segítségére sietett kérdéseivel. Mint ismeretes, az építőipari cég három egykori vezérét, O. Lászlót, P. Lászlót és B. Sándort. másfél milliárd eltüntetésével vádolják, ellenük tavaly áprilisban emelt vádat az ügyészség öt év után. Tovább »

Újabb 500 milliós szál a Szeviép-ügyben? – Az MVH is a cégcsoporttól bérelt irodákat

2016. április 11., hétfő · 14 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj003kf

Aggályos, hogy pályáztatás nélkül a Szeviép-cégcsoporthoz köthető vállalkozásoktól bérelt irodákat Szegeden és Békés megyében az MVH – közölte Szabó Bálint jogász. Az adatokból kitűnik, hogy 500 milliónyi közpénz vándorolt a földművelésügyi miniszter irányítása alatt álló hivataltól a Szeviép érdekeltségi körébe tartozó két társasághoz, mely ügyben feljelentést is tett a jogász. Tovább »

Nem sértettek a Szeviép-károsult alvállalkozók? – Talicskával ment a pénzükért Szabó Bálint + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. február 9., kedd · 14 hozzászólás

szabo_balint02_gs

Feloldották a Szeviép-vezérek vagyonzárolását, a járásbíróság az 500 hitelezőt nem tekinti sértettnek az eljárásban, így az egyik leányvállalat egykori vezetőjéhez talicskával ment a károsultak pénzéért Szabó Bálint. Báló Tamás úgy reagált, hogy alaptalanok a vádak, pénzkitalicskázásról szó sem lehetett. Tovább »

Hová tűntek a milliárdok? – Nem tartják magukat bűnösnek a Szeviép-vezérek (FRISSÍTVE)

2016. január 27., szerda · 15 hozzászólás

szeviep03_gs

Másfél milliárd eltüntetésével vádolják az egykori Szeviép-vezéreket, O. Józsefet, B. Sándort és P. Lászlót. A II. és III. rendű vádlott nem érzi magát bűnösnek, szerintük nem a kölcsönök vezettek a társaság csődjéhez. Tovább »

Bíróság előtt a Szeviép-vezérek – a következő tárgyaláson vallomást tesznek a vádlottak + FOTÓK

2015. október 19., hétfő · 22 hozzászólás

szeviep01_gs

Öt év után ültek a vádlottak padjára a Szeviép Zrt. egykori vezérei. A károsultak egy csoportját képviselő Szabó Bálint Szeged és Csongrád megye legnagyobb közéleti, politikai és gazdasági bűncselekményének titulálta az ügyet. A tárgyaláson azt is kezdeményezni fogja, hogy a három vádlottat helyezzék előzetes letartóztatásba. Az ügy tárgyalása január végén folytatódik. Tovább »

Szeviép-ügy: ismét petíciót nyújtott be a polgármesternek Szabó Bálint + FOTÓK

2015. május 8., péntek · 6 hozzászólás

szabo_balint01_gs (1)

Ideiglenes vizsgálóbizottság felállítását sürgette Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak képviselője, hogy a politikai és közéleti személyiségeket is érintő, többmilliárdos gazdasági bűncselekmény elkövetői körét mihamarabb feltérképezhessék. Tovább »

Szeviép-ügy: 72 órás ultimátum a vádlottaknak!

2015. május 5., kedd · 13 hozzászólás

szabo_balint01_gs (1)

Újabb büntetőeljárásokat kezdeményez Szeviép-ügyben Szabó Bálint, amennyiben 72 órán belül az alvállalkozók kártalanításán túl a vádlottak nem nevezik meg azokat a személyeket és gazdasági társaságokat, akiknek közük van a pénzek eltűnéséhez. Ezen felül azt is kezdeményezni fogja, hogy a bíróság kiemelt ügyként kezelje a több mint 6 milliárdos botrányt. Tovább »

Szeged legnagyobb botránya? – csődbűntett miatt vádat emeltek egy építőipari cég vezetői ellen (FRISSÍTVE)

2015. április 30., csütörtök · 12 hozzászólás

jog_birosag_torveny

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség három férfi ellen, akik fő tevékenységként útépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével és magasépítéssel is foglalkozó gazdasági társaság igazgatósági tagjaként követtek el bűncselekményt – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. Tovább »

A Szeviép Zrt. egykori alvállalkozói demonstráltak Szegeden + FOTÓK

2013. május 22., szerda · 15 hozzászólás

szeviep_demonstracio01_gsA Szeviép Zrt. egykori alvállalkozói demonstráltak Szegeden elvégzett munkájuk ellenértékét követelve szerdán, a tiltakozók járműveikkel lezárták a nagykörút egyik külső sávját.
Tovább »

Folytatódnak a tüntetések az 1-es vonalán + FOTÓK

2010. szeptember 30., csütörtök · 25 hozzászólás

jaszvasut_2_it (10) Ismét demonstráltak az 1-es villamos vonalán a Jász-Vasút Kft. munkásai. A cég dolgozói már két héttel ezelőtt is az utcára vonultak, hogy felhívják a sajtó és az emberek figyelmét arra, hogy a sínfektetésért végzett munkájukat – több mint 300 millió forintot – még mindig nem fizette ki az A-SZ-E konzorcium, a város pedig egyáltalán nem törődik azzal, hogy a munkásokhoz eljut-e a beruházásért kifizettet pénzt.
Tovább »

Tüntetnek a villamosprojekt károsultjai (Frissítve)

2010. szeptember 16., csütörtök · 26 hozzászólás

Mintegy kéttucatnyi „jár a villamos, jár a pénz” feliratú sárga pólóba öltözött munkás demonstrál egész nap városháza előtt. Egy kft. és annak alkalmazottjai szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét az egyes villamos vonalának felújításánál lévő körbetartozásokra, és félnek, hogy a Szeviép Zrt. felszámolása miatt nem is kapják meg a pénzüket.
Tovább »

Baranyi: semmi köze a szegedi Szeviépnek a faddihoz

2010. július 26., hétfő · 10 hozzászólás

Nem folyik vagyonátmentés a Szeviép Zrt.-nél, a szegedi cégnek semmi köze a Dunántúlon június végén bejegyzett Szeviép-Hungary Vízépítő Zrt.-hez – fektette le portálunkhoz eljuttatott nyilatkozatában Baranyi Sándor, a Szeviép Zrt. tulajdonosa.
Tovább »

M43: megvásárolják az alvállalkozói követeléseket (Frissítve)

2010. július 23., péntek · Egy hozzászólás

m43_bontas_it (17) Az M43 autópálya második ütemét építő Tisza M-43 Konzorciumot vezető Sedesa S.A. aláírta a szerződést tizenhat alvállalkozó az április vége óta csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt.-vel szemben fennálló követeléseinek megvásárlásáról – tájékoztatott a beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.
Tovább »

Szeviép-fantomcég Faddon 2 milliárdos törzstőkével?

2010. július 22., csütörtök · 24 hozzászólás

Miközben javában tart az M43-as autópálya egyes szakaszait építő, s fizetésképtelenné vált cég, a Szeviép Zrt. csődeljárása, s közel 300 partnere vár összesen mintegy 10,5 milliárd forintjára, addig egy új céget jegyeztek be Tolna megyei Faddon Szeviép-Hungary Vízépítő Zrt. néven 2 milliárdos törzstőkével. A Szeviép-mutációnak az anyacéghez még áprilisban kinevezett, de azóta távozott cégvezető, Nemes Imre az ügyvivője.
Tovább »

Akár 2011-ig is csúszhat az M43-as teljes átadása?

2010. július 13., kedd · 10 hozzászólás

Év végéig biztosan járnak még a kamionok Szeged útjain

tiszahiepitese11_gs Az ország vezető hírportálja, az Index is foglalkozik az M43-as körüli botrányokkal. A hírportál arról számol be, hogy jó esetben év végére lehet kész az M43-as Tisza-hídja, amelynek megépülése nélkül semmit sem ér új autópálya – Szegeden még decemberben is düböröghetnek a kamionok. Az Index a SZEGEDma.hu nyomán a sebtében átadott, s most omladozó, félkész szakaszról is beszámol.
Tovább »

M43-as ügy: új NIF, új remények?

2010. július 7., szerda · 11 hozzászólás

Nógrádi és B. Nagy a parlamentben segít az alvállalkozóknak

m43_demonst_it_02 Ahogy arról már beszámoltunk, az M43-as autópálya építésénél átvágott alvállalkozók újra demonstrálni kényszerültek, mert bár szóbeli egyezség történt az ügyükben, de a beruházó, a fővállalkozó konzorcium vezetője és a köztük létrejött eredeti megállapodást mégsem tartják be. Elkeseredésükben kormánypárti parlamenti képviselőkkel, B. Nagy Lászlóval és Nógrádi Zoltánnal is felvették a kapcsolatot. Utóbbi politikust kérdeztük a lehetőségekről.
Tovább »

Ügyeskedik a Sedesa? – demonstrálnak az alvállalkozók

2010. július 6., kedd · 8 hozzászólás

Az épülő M43-as autópálya 3. szakaszán az építési munkákat végző Tisza M43 Konzorcium egyik tagjának, a Szeviép Zrt.-nek csődhelyzete miatt több alvállalkozó maradt kifizetetlenül, közel 3 milliárd forintos tartozás gyűlt össze. Bár született megegyezés az ügyben, az érintett vállalkozók újra az országútra vonultak demonstrálni – úgy érzik, ismét átvágják őket.
Tovább »

Nincs megállapodás az M43-as kifizetetlen alvállalkozói ügyében

2010. július 5., hétfő · 3 hozzászólás

m43_bontas_it-6 Meghiúsult a megállapodás a tárgyalások hétfő esti állása szerint az M43-as autópálya második ütemét kivitelező konzorciumot vezető Sedesa S. A., valamint a Szeviép Zrt. csődje miatt pénzükre váró alvállalkozók között – tájékoztatta az alvállalkozókat képviselő ügyvéd hétfőn az MTI-t.
Tovább »

Következő oldal »