Origo: Tovább hazudik Botka László, újabb szerződések derültek ki a kisvállalkozókat tönkretevő céggel

2017. március 20., hétfő · 59 hozzászólás

szeviep_demonstracio04_gs

Több mint 34 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert a szocialista kormányok alatt a 11 milliárdos adósságok miatt később csődbe ment Szeviép. A botrányos építési vállalkozási cég ezer szálon kötődik Botka Lászlóhoz és a szocialistákhoz. Bár Szeged polgármestere előbb a TV2 Tények hírműsorának, majd a Népszavának is tagadta, hogy a Szeviéppel a város szerződéses kapcsolatban lett volna, de ebből egy szó sem igaz, mivel több projektet is a később bedőlt céggel végeztettek el, összesen 9 milliárd forint értékben – írja az Origo.
Tovább »

Parlamenti vizsgálóbizottságot szeretne a Szeviép-ügyben Szabó Bálint

2017. március 13., hétfő · 28 hozzászólás

szabo_baliont_sajttaj02_gs

A cél elérése érdekében már tárgyalt Kósa Lajossal, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetőjével is személyesen. Szabó szerint egyértelműen a szegedi MSZP-hez vezetnek a szálak, azonban ha valóban fideszes ügyről van szó – mint ahogy azt a szocialisták állítják – akkor a baloldali párt frakciójának is támogatnia kell a bizottság felállítását. Tovább »

Hollik István: Botka László tisztázza szerepét a Szeviép-ügyben!

2017. március 4., szombat · 38 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_botka37_gs

Botka László szocialista miniszterelnök-jelöltnek tisztáznia kell, hogy milyen szerepe volt a Szeviép-ügyben – jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. Tovább »

Szabó Bálint az Origónak: a Szeviép szerepet játszhatott az MSZP finanszírozásában

2017. március 3., péntek · 24 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj004kf

A Szeviép-ügy károsultjainak, a cég egykori alvállalkozóinak ügyvédje az Origónak azt mondta, hogy a több mint 11 milliárdos tartozást maga után hagyó szegedi vállalkozás “központi szerepet tölthetett be” az MSZP finanszírozásában. Tovább »

Megint tanú – sokat felejtettek a Szeviép-ügy tanúi a nyomozati szakasz vallomásai óta

2017. január 19., csütörtök · 11 hozzászólás

szeviep01_gs

Tovább folytatódott a Szeviép-per újabb tanúvallomásokkal. Az újabb meghallgatottak egy része hasonló nehézségekkel küzdött meg, mint a korábbi tanúk. Rengeteg dolgot elfelejtettek, vagy éppen másképp emlékeztek rá, mint 2013-ban a nyomozati szakaszban felvett tanúvallomásaikban –, időnként homlokegyenest mást állítottak. Szinte mindenkit meglepetésként ért, hogy egy „prosperáló” cég egyik pillanatról a másikra csődbe ment 2010-ben, habár volt, aki még a korábbi vallomásában ezt másképp látta. Tovább »

Tereferével és homályos emlékek felidézésével folytatódott a Szeviép-per

2016. október 12., szerda · 20 hozzászólás

szeviep_per01_gs

A tárgyalótermek hangulatától kissé szokatlan terefere alakult ki a Szeviép-per szerdai tárgyalásán a Szegedi Járásbíróságon, amikor is az egyik vádlott egy tanúval kvázi beszélgetve elmagyarázta az ügyésznek és a bírónak, hogy miként is működik a banki hitelnyújtás egy társasház építésénél. Mint ismeretes, az építőipari cég három egykori vezérét, O. Lászlót, P. Lászlót és B. Sándort különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettel vádolja az ügyészség. Tovább »

„Amnéziás” tanúk meghallgatásával folytatódott a Szeviép-per

2016. június 27., hétfő · 3 hozzászólás

szeviep_per01_gs

Nem tudom, nem emlékszem, hallottam róla – olykor hosszas gondolkodás után érkeztek ilyen válaszok a Szeviép-perben meghallgatott három tanútól a Szegedi Járásbíróságon, egyiküknek még az egyik vádlott is úgymond segítségére sietett kérdéseivel. Mint ismeretes, az építőipari cég három egykori vezérét, O. Lászlót, P. Lászlót és B. Sándort. másfél milliárd eltüntetésével vádolják, ellenük tavaly áprilisban emelt vádat az ügyészség öt év után. Tovább »

Újabb 500 milliós szál a Szeviép-ügyben? – Az MVH is a cégcsoporttól bérelt irodákat

2016. április 11., hétfő · 14 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj003kf

Aggályos, hogy pályáztatás nélkül a Szeviép-cégcsoporthoz köthető vállalkozásoktól bérelt irodákat Szegeden és Békés megyében az MVH – közölte Szabó Bálint jogász. Az adatokból kitűnik, hogy 500 milliónyi közpénz vándorolt a földművelésügyi miniszter irányítása alatt álló hivataltól a Szeviép érdekeltségi körébe tartozó két társasághoz, mely ügyben feljelentést is tett a jogász. Tovább »

Következő oldal »