Kormányzati segítségben bíznak a Szeviép-károsultak

2017. július 17., hétfő · 2 hozzászólás

szeviep_tuntetes_csekk

Kártalanítási programot dolgoztak ki a Szeviép-károsultak, ami a kormányzat elé került. Azt szeretnék, hogy a még talpon maradt kis- és középvállalkozók megkapják a pénzüket, ugyanis az építőipari cég felszámolásából nem számíthatnak egy fillérre sem. Tovább »

Nógrádi Tibor: Erkölcsi és anyagi elégtétel illeti meg a Szeviép károsultjait!

2017. március 31., péntek · 22 hozzászólás

nogradi_tibor_nemet_ferenc_fidesz_sajttaj01_gs

A szegedi Fidesz azt szeretné, hogy az érintett 5000 földönfutóvá vált család, a 433 megkárosított vállalkozás kapja meg az erkölcsi elégtételt és anyagi kárpótlást – közölte Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke a Szeviép-ügy kapcsán. Szerinte ez szükséges ahhoz, hogy egy új fejezet indulhasson Szeged közéletében. Tovább »

Újabb 500 milliós szál a Szeviép-ügyben? – Az MVH is a cégcsoporttól bérelt irodákat

2016. április 11., hétfő · 14 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj003kf

Aggályos, hogy pályáztatás nélkül a Szeviép-cégcsoporthoz köthető vállalkozásoktól bérelt irodákat Szegeden és Békés megyében az MVH – közölte Szabó Bálint jogász. Az adatokból kitűnik, hogy 500 milliónyi közpénz vándorolt a földművelésügyi miniszter irányítása alatt álló hivataltól a Szeviép érdekeltségi körébe tartozó két társasághoz, mely ügyben feljelentést is tett a jogász. Tovább »

Nem sértettek a Szeviép-károsult alvállalkozók? – Talicskával ment a pénzükért Szabó Bálint + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. február 9., kedd · 14 hozzászólás

szabo_balint02_gs

Feloldották a Szeviép-vezérek vagyonzárolását, a járásbíróság az 500 hitelezőt nem tekinti sértettnek az eljárásban, így az egyik leányvállalat egykori vezetőjéhez talicskával ment a károsultak pénzéért Szabó Bálint. Báló Tamás úgy reagált, hogy alaptalanok a vádak, pénzkitalicskázásról szó sem lehetett. Tovább »

Bíróság előtt a Szeviép-vezérek – a következő tárgyaláson vallomást tesznek a vádlottak + FOTÓK

2015. október 19., hétfő · 22 hozzászólás

szeviep01_gs

Öt év után ültek a vádlottak padjára a Szeviép Zrt. egykori vezérei. A károsultak egy csoportját képviselő Szabó Bálint Szeged és Csongrád megye legnagyobb közéleti, politikai és gazdasági bűncselekményének titulálta az ügyet. A tárgyaláson azt is kezdeményezni fogja, hogy a három vádlottat helyezzék előzetes letartóztatásba. Az ügy tárgyalása január végén folytatódik. Tovább »

Szeviép-ügy: 72 órás ultimátum a vádlottaknak!

2015. május 5., kedd · 13 hozzászólás

szabo_balint01_gs (1)

Újabb büntetőeljárásokat kezdeményez Szeviép-ügyben Szabó Bálint, amennyiben 72 órán belül az alvállalkozók kártalanításán túl a vádlottak nem nevezik meg azokat a személyeket és gazdasági társaságokat, akiknek közük van a pénzek eltűnéséhez. Ezen felül azt is kezdeményezni fogja, hogy a bíróság kiemelt ügyként kezelje a több mint 6 milliárdos botrányt. Tovább »

Szűcs Fehérrel – feketén

2008. június 6., péntek · Hozzászólok

Szegedi kft.-t perel a siklósi pihenőket bontó vállalkozó

Fotó: Gémes Sándor

Szűcs László építési vállalkozó először március 29-én tűnt fel a nyilvánosság előtt, amikor Siklós egyik városrészében megkezdte egy általa épített pihenő bontását tiltakozva amiatt, hogy a fővállalkozó nem fizette ki munkája költségeit. Ugyanezt tette alig egy hónappal később egy másik kerületben is. Szűcs László most Szegedre utazott demonstrálni, hiszen a fővállalkozó egy Tisza-parti székhelyű kft. Tovább »