Felismerte lopott biciklijét

2017. szeptember 19., kedd · Hozzászólok

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei egy kerékpárost igazoltattak a belvárosban, amikor egy járókelőnek ismerős lett a kétkerekű. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy az igazoltatott férfi a kerékpárt nem sokkal korábban vihette el, így ellene lopás miatt indult eljárás. Tovább »

Bíróság előtt a török-belga embercsempész

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

A Makói Járási Ügyészség gyorsított eljárásban emelt vádat egy török-belga kettős állampolgárral szemben, aki 2017 augusztusában nyújtott segítséget migránsoknak a román-magyar határ illegális átlépéséhez. Tovább »

Toborzás és prevenciós tájékoztató a Tágas Tér Fesztiválon

2017. szeptember 11., hétfő · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is részt vettek az ökumenikus egyházak által megrendezett „Tágas Tér” fesztiválon, ahol többek között a bűnmegelőzéssel kapcsolatban tartottak tájékoztatót. Tovább »

Több mint ötezren álltak ki a bűnmegelőzésért a Zápor-tónál + FOTÓK

2017. szeptember 9., szombat · 2 hozzászólás

Regionális bűnmegelőzési fesztivált tartottak Tarjánvárosban. A legfiatalabbaktól a nyugdíjasokig sokan látogattak ki, hogy ismeretek szerezhessenek. A fesztiválozók megtudhattak sok információt a rendőrség munkájáról, korosztályuknak megfelelő hasznos tippeket kaphattak. Volt, akit meséken keresztül fogtak meg, másokat érdekes eszközök bemutatásával. A felnőtteket és a tinédzsereket a rendőri hivatás szépségeiről kívánták meggyőzni. Kothencz János az évtizedes munkájukat eredményesnek tartja, több pártfogoltjuk ma már rendőr, vagy annak tanul. Tovább »

Díjkitűzés: 300 ezer forint a nyomravezetőnek

2017. szeptember 7., csütörtök · Hozzászólok

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntettének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki – írja a police.hu. Tovább »

Szabó Bálint: Újabb bűnöző Botka körül

2017. szeptember 6., szerda · 13 hozzászólás

Testi sértéssel vádolta meg Szabó Bálint jogász a férfit, miután arcon vágta és lökdöste, mindezt a szegedi közgyűlés ülésén kamerák kereszttüzében. Hegyeshalmi Tibor, a közterület-felügyelet vezetője nem ismerte el a cselekményt, így hosszadalmas bírósági eljárásra számíthatunk.

Botka László bűnözőkkel veszi körül magát – jelentette ki Szabó Bálint jogász a Szegedi Járásbíróság előtt, mondván újabb, a szegedi önkormányzathoz köthető személy áll a bíróság elé. Botka László ügyvédje, Czeglédy Csaba mára börtönben ül, Szeged polgármesterének helyettesét, kabinetfőnökét és a címzetes főjegyzőt a VIP-parkolóperben vádolták meg, most pedig a közterület-felügyelet vezetője, Hegyeshalmi Tibor is a bíróságon kötött ki – közölte a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője.

Testi sértés, személyes szabadság esetleges korlátozása, illetve tettleges becsületsértés miatt tett ellene feljelentést Szabó. „A márciusi közgyűlésen Botka László személyes utasítására előbb fizikailag inzultált, majd arcon vágott, végül pedig hátralökött. Ezt kép- és hangfelvételek bizonyítják. Azt várom el, hogy ismerje el a bűncselekményt, kérjen nyilvánosan bocsánatot, harmadrészt pedig azonnali hatállyal távozzon pozíciójából” – összegzett a jogász. Arra szólította fel Botka Lászlót, hogy hagyja békén Szegedet, a szegedieket, és „építse nyugodtan vagy éppen verje szét saját pártkarrierjét és pártját”.

Hegyeshalmi Tibor egyébként a 2010-es helyhatósági választásokon MSZP-s önkormányzati képviselőjelölt volt, később a párt megyei sporttagozatának elnöki posztját töltötte be. A Simon Gábor vezette országos éhségmenet dél-alföldi, illetve Csongrád megyei menetét vezette, egy időben Ujhelyi István szocialista EP-képviselő sofőrje is volt, míg jelenleg a közterület-felügyelet vezetője.

A Polgármesteri Kabinet már a sajtótájékoztató előtt közleményben reagált, azt írták, hogy valótlanságokat állít Szabó Bálint, a márciusi közgyűlésen ő követett el jogszabálysértést a közgyűlés munkájának megzavarásával, illetve leszögezték, hogy a közterület-felügyelet munkatársai a jogszabályok betartása mellett jártak el.

A sajtótájékoztatón kiosztott közleményre reagálva Szabó kijelentette, hogy semmilyen módon nem zavarta meg a közgyűlés munkáját. Visszautasította, hogy Botka László folyamatosan hazugnak és provokátornak nevezi őt, s emlékeztetett, hogy személyiségi jogi pert indított a szocialista városvezető ellen.

A Szegedi Járásbíróságon a Hegyeshalmi nem ismerte el a bűnösségét, így a magánvádas eljárásban bírósági tárgyalást tűznek ki.

Előzetesbe kerülhet a rendőröket késsel fenyegető férfi

2017. szeptember 6., szerda · Hozzászólok

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki vasárnap kora délután Hódmezővásárhelyen késsel fenyegette meg a vele szemben intézkedő rendőröket. Tovább »

Harminckét migránst tartóztattak fel Csongrád megyében

2017. szeptember 5., kedd · 2 hozzászólás

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra 28 migráns Ásotthalom közelében, Röszkénél négyen próbáltak meg kamionban megbújva bejutni az országba. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket. Tovább »

Negyven kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök Röszkén

2017. szeptember 3., vasárnap · Hozzászólok

Negyven kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy montenegrói férfi autójában a röszkei határátkelőhelyen, a sofőrt őrizetbe vették – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata vasárnap az MTI-t. Tovább »

Odafigyelnek az iskolásokra Csongrád megyében

2017. szeptember 1., péntek · Hozzászólok

Megkezdődött az új tanév, melyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya, valamint a polgárőrség együtt tartott sajtótájékoztatót. A szakemberek az iskolakezdés veszélyeire hívták fel a figyelmet. Tovább »

Következő oldal »