2018 őszén kezdődik a Holt-Tisza rehabilitációja

2017. szeptember 30., szombat · 6 hozzászólás

holt_tisza002kf

Nem látszik még, de szinte megkezdődött a beruházás azért, hogy a ma már „Dög-Tiszának” nevezett terület visszanyerje régi fényét. A „nulladik lépés” vége felé tartanak, de a lakosság számára látható munkavégzés kezdetéig még engedélyeket kell beszerezni, közbeszerzéseket szükséges lebonyolítani. Lakossági fórumon jártunk, ahol még az is kiderült, hogy „ki” szeret szénhidrogéneket enni. Tovább »

Médiaháború adófizetői milliókból

2017. szeptember 23., szombat · 21 hozzászólás

Kiverte a biztosítékot a közgyűlési ellenzéknél, hogy az önkormányzat által kiadott, s jellemzően csakis a baloldali városvezetés álláspontját szajkózó Szegedi Tükörben fognak a jövőben hirdetni csak a város cégei. Azt mondják, elvtelen a Botka-propagandát a szegedi adófizetőkkel megfizettetni. Tovább »

Berezelt a buszbalhétól a városvezetés – Kizárták a lakosokat a közgyűlésről

2017. szeptember 22., péntek · 4 hozzászólás

Szentmihály, Móraváros és Kecskés István telep buszközlekedéséért szerettek volna kiállni a lakosok a pénteki közgyűlésen, ám a zömmel nyugdíjasokat annyira veszélyesnek ítélte meg a városvezetés, hogy nem engedték fel őket a karzatra. Nógrádi Tibor a városháza előtt tett nekik ígéretet: nem hagyja magát, a városüzemeltetési bizottság elé viszi a menetrend ügyét. A közgyűlésen Nagy Sándor alpolgármester buszjáratokkal kapcsolatos interpellációra adott válaszát a baloldali többség elfogadta, azonban Kardos Irén tartózkodott. Tovább »

A szegedi idősek megálljt parancsoltak az ellenzék rágalmainak

2017. szeptember 13., szerda · 12 hozzászólás

Szegedi nyugdíjasok zarándoklattal tiltakoztak Vona Gábor szavai és a balliberális ellenzék módszerei ellen. Az összegyűltek azt szeretnék elérni, hogy sértések, megaláztatások nélkül zajlódjon le a kampány. Tovább »

Szentmihályon nemet mondanak a 76-os busz jelenlegi vonalára (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2017. szeptember 7., csütörtök · 15 hozzászólás

Lakossági fórumon adtak hangot elégedetlenségüknek a Szentmihály városrészben élők. Véleményük szerint, a szegedi városvezetés átgondolatlan, szakmaiatlan döntésének köszönhetően mindennapi kellemetlenséggel kell szembenézniük. Az eseményre Botka Lászlót is várták. Tovább »

A móravárosiak visszakövetelik a 13-as buszt

2017. szeptember 7., csütörtök · 17 hozzászólás

Komoly indulatok csaptak fel a Nagy Sándor alpolgármesterhez köthető autóbusz-menetrendváltozás miatt egy szerda esti utcafórumon Móravárosban. Az emberek igénye egyértelmű: vissza akarják kapni több évtized elvett buszjáratukat. Tovább »

Buszbalhé Szegeden: aljas eszközökkel támad az alpolgármester

2017. szeptember 4., hétfő · 16 hozzászólás

Az egyetlen értelmes, racionális megoldást annak ellenére akarja megtorpedózni Nagy Sándor, hogy a lakossági igények egyértelműek: az emberek vissza akarják kapni a régi 76-ost és a 13-as Mars téri kapcsolatát – állítja Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő. Tovább »

Nógrádi: a szegedi Fidesz és a KDNP a nyugdíjasok mellett áll!

2017. szeptember 1., péntek · 27 hozzászólás

Tisztelnünk kell az időseket és méltó megbecsüléssel fordulnunk hozzájuk – szögezte le Nógrádi Tibor, a Fidesz helyi elnöke a Jobbik-iroda előtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyen felszólította Tóth Péter jobbikos politikust, nyilatkozzon: egyetért-e pártelnökének a nyugdíjasokat becsmérlő kijelentéseivel. Tovább »

Új termékek, komoly ambíciók, infrastrukturális lefedettség – idénynyitó interjú Nógrádi Tibor megyei futballigazgatóval

2017. augusztus 19., szombat · 4 hozzászólás

muszakiatadas_szentmihaly03_gs

Bár a megye nemzeti bajnokságokban szereplő csapatai már belecsaptak a bajnoki
küzdelmekbe, Csongrád megye futballélete e hétvégétől indul be igazán. A megyei futballrajt előtt Nógrádi Tiborral, az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatójával vontunk mérleget.
Tovább »

Labdarúgás: 48. alkalommal rendezik meg a Marika-kupát

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

marika_kupa029kf

Negyvennyolc éves tradíciót folytatnak idén a Marika-kupa megrendezésével – emelte ki Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója. A 2017/18-as futballbajnokság nyitányának aposztrofálható eseményre július 29-én kerül sor a gyálaréti sportpályán. Tovább »

Hollik István: Botkának is jutott az elcsalt milliárdokból?

2017. július 10., hétfő · 32 hozzászólás

nogradi_hollik_sajttaj002kf

A szegediek tudnak Botka László vagyonnyilatkozatának visszásságairól, ezért arra kérjük, a városban élők kedvéért tisztázza az anyagi helyzetét – jelentette ki a kereszténydemokrata képviselő hétfőn. Tovább »

A nagy árvíz után újjáépített Szegedre kalauzol el a Szegedi Polgári Platform következő előadása

2017. május 22., hétfő · Hozzászólok

arviz2

Május 26-án Marjanucz László tart előadást a nagy árvízről és az azt követő újjáépítésről. Szeged európai értelemben vett modern várossá vált, Párizs mintájára jött létre a körutas, sugárutas városszerkezet. Tovább »

Gátat vetett az MSZP és a DK a Botka elleni vagyonnyilatkozat-tételi eljárásnak + VIDEÓ (FRISSÍTVE)

2017. május 22., hétfő · 28 hozzászólás

jogi_bizottsagi_ules01_gs

Személyeskedésbe torkolló politikai vita bontakozott ki a jogi bizottság ülésén, ahol bár napirendre vették a Botka László vagyonnyilatkozat-tételi eljárásával kapcsolatos fideszes kezdeményezést, ám a grémium hatfős baloldali többsége leszavazta azt. A DK-s bizottsági elnök szerint szakmai döntés született, Nógrádi Tibor szegedi Fidesz-elnök szerint viszont az MSZP-s polgármesternek takargatnivalója van. Tovább »

Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett a Fidesz Botka László ellen

2017. május 18., csütörtök · 18 hozzászólás

fidesz_sajttaj006kf

A helyi Fidesz azzal indokolta meg ezt a lépést, hogy az utóbbi hetekben kiderült, Botka László vagyonnyilatkozatából több tétel hiányzott. Azt remélik, hogy a szocialista többség is partner lesz ebben, ugyanis az MSZP-hez köthető jogi bizottsági tagok szavazata nélkül nem indulhat meg a vizsgálat. Tovább »

„Gyalogolni jó” – négy szegedi településrész túrával ünnepli a Föld Napját

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

negy_telepules_turaja_sajttaj002kf

Hattyast, Szentmihályt, Gyálarétet és Kecskéstelepet felölelő, több mint tizenöt kilométeres gyalogtúrát tartanak szombaton a Föld Napja alkalmából, és újrahasznosított tárgyakból nyílik kiállítás Szentmihályon. Tovább »

Az igazságtétel csak a szavak szintjén fontos Botka Lászlónak – A szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2017. április 1., szombat · 21 hozzászólás

varosi_kozgyules029kf

Az országos kampánykörútján az igazságtételt és a szegények megsegítését hangoztató Botka Lászlót bírálta a közgyűlési ellenzék, mondván ezen gondolatok és szavak mindössze az MSZP kampányszlogenjei, Szegeden ugyanis nincs látszatja. Az ellenzéket a balhés közgyűlés értékelésére kértük, illetve a DK-s Binszki Józsefet leszavazott indítványa kapcsán kérdeztük. Tovább »

Nógrádi Tibor: Erkölcsi és anyagi elégtétel illeti meg a Szeviép károsultjait!

2017. március 31., péntek · 22 hozzászólás

nogradi_tibor_nemet_ferenc_fidesz_sajttaj01_gs

A szegedi Fidesz azt szeretné, hogy az érintett 5000 földönfutóvá vált család, a 433 megkárosított vállalkozás kapja meg az erkölcsi elégtételt és anyagi kárpótlást – közölte Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke a Szeviép-ügy kapcsán. Szerinte ez szükséges ahhoz, hogy egy új fejezet indulhasson Szeged közéletében. Tovább »

Az MSZP az új adóneme mellett kampányolt, a Fidesz a 2010 előtt eltűnt milliárdokat kereste Botkán és Gyurcsányon Szegeden

2017. március 29., szerda · 54 hozzászólás

fizessenek_a_gazdagok_4_gs

A „Fizessenek a gazdagok” kampányhoz kezdenek aláírást gyűjteni a szocialisták Szegeden is. 300 milliárd forintot vonnának el a magasabb jövedelműektől évente, de még nem tudják, hogy ez hány százalékos adót jelent. A Fidesz szerint inkább az országban 2010 előtt és Szegeden 2002 után eltűnt milliárdokat kellene megtalálni a metróépítéstől a Szeviép-ügyig. Komoly vita alakult ki, habár Nógrádi Tibor (Fidesz-L.É.T.) végighallgatta Szabó Sándor (MSZP) sajtótájékoztatóját, ezt már fordítva nem kapta meg a szocialistáktól. Tovább »

Megmentené a vértói emlékhelyet a polgári oldal

2017. március 29., szerda · 43 hozzászólás

vertoi_domb32_gs

Még mindig függőben maradt a vértói emlékhely sorsa. Az FVSZME mindenképpen jelenlegi helyén tartaná meg a szobrokat. Nógrádi Tibor elutasítja, hogy megossza a városvezetés a lakosságot, olyan kompromisszumot javasol, amely az összes érdekelt szempontjait figyelembe veszi. Tovább »

A törököktől folytatódik a Szegedi Polgári Platform előadás-sorozata

2017. február 20., hétfő · Egy hozzászólás

polgari_platform_sajttaj01_gsA szabadi királyi városi ranggal járó kötelezettségek, s a mögötte megbúvó politikai erők, valamint a boszorkányégetés miértje is kiderül február 24-én, Bagi Zoltán előadásában. Vele indítja 2017-es sorozatát a Szegedi Polgári Platform, mely ezúttal két újabb előadás-sorozattal bővül.
Tovább »

Sikeres volt a gyálaréti jótékonysági est – folytatódik a gyűjtés a gázrobbanás sérültjeiért

2017. február 12., vasárnap · 18 hozzászólás

jotekonysagi_est_gyalaret31_gs

Újabb több mint 143 ezer forint gyűlt össze a januári tragédia túlélői számára, de február végig még folytatódik a gyűjtés, továbbra is lehet adakozni. Tovább »

Szalámitaktika és demokráciadeficit – a szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2017. február 11., szombat · 15 hozzászólás

varosi_kozgyules029kf

Az MSZP és a DK szegedi harcát érdeklődve figyeli a közgyűlési ellenzék, többen Botka László hatalmi logikájának megbicsaklásáról beszélnek. Az értékelésekből az is kiderült, hogy nem nézik jó szemmel, hogy saját maguknak és a cégvezetőknek fizetésemelést szavaztak meg, miközben a baloldalon arról szónokoltak, hogy milyen sok szociálisan rászoruló él Szeged városában. Tovább »

2020 tavaszára kész a Holt-Tisza rehabilitációja

2017. február 4., szombat · 52 hozzászólás

holt_tisza002kfSokan fellélegeztek, hogy negyven év után végre pont kerülhet a Holt-Tisza körül uralkodó áldatlan állapotok felszámolására, de egyesek még így is szkeptikusak a rehabilitációs projekt megvalósulásával kapcsolatban. Pedig a szükséges 2,9 milliárd forint már megvan, a projekt egyenes pályán – derült ki a pénteki lakossági fórumon.
Tovább »

Nógrádi Tibor kettős mércét lát Botka László szavaiban

2017. február 3., péntek · 36 hozzászólás

nogradi_tibor_sajtaj02_gs

A Fidesz-L.É.T. elégedetlen az idei szegedi költségvetéssel, módosítókkal készülnek. Nógrádi Tibor úgy gondolja, elsősorban az Európai Unió és a kormány pénzéből végrehajtandó fejlesztésekkel büszkélkedett Botka László a nagyadózók előtt, amelyeket saját érdemeként tüntetett fel. Tovább »

Az állandóság posztmodern szobrától az eltűnő, átalakuló milliókig – bemutatjuk a városatyáink legfrissebb vagyonnyilatkozatait

2017. február 1., szerda · 54 hozzászólás

kozgyules_varosi60_gs

Idén is számba vettük a szegedi városatyák vagyonnyilatkozatait. Megnéztük, ki mint gyarapodott, vagy éppen kinek, mennyivel lett kevesebb pénze, ingatlana, vagyontárgya. Ellenőrizze velünk választott képviselőit! Tovább »

Fidesz és KDNP: Botka a személyes karrierépítésének rendeli alá Szegedet

2017. január 27., péntek · 25 hozzászólás

haag_zalan01_gs

Haág Zalán szerint Botka úgy hiszi, a miniszterelnök “útszéli sértegetésével” szerezhet jó pontokat a baloldali szavazóknál, Nógrádi Tibor figyelmezteti, nem tagadhatja le a 2002 és 2010 közötti múltját. Tovább »

A délvidéki „hideg hónapokra” emlékezett a szegedi polgári oldal + FOTÓK

2017. január 23., hétfő · 8 hozzászólás

BC5K6743

A veronai buszbaleset és a délvidéki népirtás áldozataira emlékezett a Fidesz szegedi alapszervezete. Nem szabad felejteni, de a gyűlölködés helyett a szomszédos nemzetek közötti összefogást kell választani. Tovább »

Életműdíjjal jutalmazták a fél évszados mindszenti hősöket + FOTÓK

2017. január 23., hétfő · Egy hozzászólás

mindszent_a_csongrad_megyei_labdarugas_eletmu_dija08_gs

Ötven éve annak, hogy a Mindszent Tiszavirág TSZ SK elhódította a Szabadföld-kupát: a kerek évforduló alkalmából az MLSZ Csongrád megyei igazgatósága a Csongrád megyei labdarúgás Életműdíjával ismerte el a csapat sikerét. Tovább »

Miközben Botka a saját pecsenyéjét sütögeti, odakozmálhat Szeged jövője?

2017. január 19., csütörtök · 101 hozzászólás

botka_laszlo_sajttaj02_gs

Példátlan bunkóságot, lelki-mentális problémákat emlegetnek szegedi kormánypárti politikusok azzal kapcsolatban, ahogy Botka László Orbán Viktor tervezett látogatásáról nyilatkozott. Tovább »

Földesi Tibor visszatért Szőregre – Földesi Katalin köszönőlevele

2017. január 8., vasárnap · Hozzászólok

BC5K2403

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján jelentős emlékmű született Szőregen. Földesi Tibor emlékművének létrejöttéről Síkhegyi Béláné, született Földesi Katalin, a szőregi mártír leánya juttatta el gondolatait szerkesztőségünknek. Mint levelében kiemeli, a gondolat és a szervezés elsősorban Dobák Lászlóné érdeme, akinek rendkívül hálás a fáradhatatlan munkájáért. Tovább »

Következő oldal »