Szabó Bálint szerint Botka László a Szeviép-ügy politikai felelőse (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 8., péntek · 11 hozzászólás

Botka László a Szeviép-ügy politikai felelőse, ezért kötelessége, hogy részt vegyen a helyzet megoldásában – jelentette ki Szabó Bálint. A jogász közölte, a károsultak kormányzati segítségben bíznak, illetve az ügyben eljáró bíró elfogulatlanságát kérdőjelezte meg. Tovább »

Kormányzati segítségben bíznak a Szeviép-károsultak

2017. július 17., hétfő · 2 hozzászólás

szeviep_tuntetes_csekk

Kártalanítási programot dolgoztak ki a Szeviép-károsultak, ami a kormányzat elé került. Azt szeretnék, hogy a még talpon maradt kis- és középvállalkozók megkapják a pénzüket, ugyanis az építőipari cég felszámolásából nem számíthatnak egy fillérre sem. Tovább »

Dömötör: több mint egymillióan már véleményt nyilvánítottak a nemzeti konzultáción

2017. május 9., kedd · 5 hozzászólás

Nemzeti konzultáció - Kérdõív

Átlépte az egymilliót az eddig visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek száma – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Szeged Napján tüntetni fognak a károsultak – tanúmeghallgatások a Szeviép-perben (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2017. május 8., hétfő · 19 hozzászólás

szeviep_per001kf

Szeged Napján tüntetnek a Szeviép-károsultak, és várhatóan az Országgyűlés Gazdasági bizottsága is meghallgatja az ügyben érintetteket, hogy felgöngyölítsék a politikai szálakat – jelentette ki Szabó Bálint a Szeviép-ügy hétfői tárgyalási napja előtt. A Szegedi Járásbíróságon ezúttal is tanúmeghallgatásokat tartottak, ketten közülük nem jelentek meg. Tovább »

Nem kezdeményezi parlamenti vizsgálóbizottság felállítását Szeviép-ügyben az MSZP

2017. április 12., szerda · 9 hozzászólás

toth_bertalan_sajttaj004kf

A szocialisták szerint a Szeviép-botrány fideszes ügy, nem foglalkoznak vele az Országgyűlésben, vizsgálóbizottság létrehozására pedig nincs mód – így foglalható össze Tóth Bertalan frakcióvezető Szabó Bálintnak írt válasza. A Szeviép-károsultak egy csoportját képviselő jogász azzal fordult a szocialistákhoz, hogy kezdeményezze az ellenzéki párt egy vizsgálóbizottság felállítását, mondván, az MSZP-nek is érdeke az ügy tisztázása. Tovább »

Csődbűncselekmény gyanújával újabb feljelentés Szeviép-ügyben

2017. április 10., hétfő · 44 hozzászólás

szabo_balint_repuloter02_gs

Csődbűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett a járási ügyészségen a Szeviép-károsultak egy részét képviselő jogász a Biztonsági Üzem Kft.-vel kapcsolatban. A céget annak felszámolásáig vezető férfi jelenleg a szegedi repülőtér igazgatója, akihez talicskával ment a károsultak pénzéért immár másodízben Szabó Bálint, a meg nem térült 429 millió forintot kérve a két tucat károsult nevében. Tovább »

Szegedi Konzervatív Kör: Valami bűzlik Botka körül – hajtsuk el!

2017. április 4., kedd · 30 hozzászólás

botka_laszlo_varosi_kozgyules_16-12-16_003kf

Botka László magatartása nélkülözi a jó ízlést, a finom hitelességet és a miniszterelnökségre való alkalmasságot – írja a SZEGEDma.hu-hoz eljuttatott nyilatkozatában a Szegedi Konzervatív Kör. Tovább »

Az igazságtétel csak a szavak szintjén fontos Botka Lászlónak – A szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2017. április 1., szombat · 21 hozzászólás

varosi_kozgyules029kf

Az országos kampánykörútján az igazságtételt és a szegények megsegítését hangoztató Botka Lászlót bírálta a közgyűlési ellenzék, mondván ezen gondolatok és szavak mindössze az MSZP kampányszlogenjei, Szegeden ugyanis nincs látszatja. Az ellenzéket a balhés közgyűlés értékelésére kértük, illetve a DK-s Binszki Józsefet leszavazott indítványa kapcsán kérdeztük. Tovább »

Nógrádi Tibor: Erkölcsi és anyagi elégtétel illeti meg a Szeviép károsultjait!

2017. március 31., péntek · 22 hozzászólás

nogradi_tibor_nemet_ferenc_fidesz_sajttaj01_gs

A szegedi Fidesz azt szeretné, hogy az érintett 5000 földönfutóvá vált család, a 433 megkárosított vállalkozás kapja meg az erkölcsi elégtételt és anyagi kárpótlást – közölte Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke a Szeviép-ügy kapcsán. Szerinte ez szükséges ahhoz, hogy egy új fejezet indulhasson Szeged közéletében. Tovább »

Origo: Miért titkolja Botka László a közérdekű adatokat?

2017. március 24., péntek · 24 hozzászólás

botka_laszlo_varosi_kozgyules_16-12-16_003kf

Döbbenetes összeget, több mint 36 millió forintot kér a Botka László vezette szegedi önkormányzat a közérdekű adatokért. A TV2 hírműsora, a Tények ugyanis szerette volna megtudni, hogy kivel, milyen összegben, milyen tárgyban kötöttek szerződéseket 2010 óta. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint ezekért a közérdekű adatokért nem lenne szabad elkérni ilyen magas összeget – írja az Origo. Tovább »

Parlamenti vizsgálóbizottságot szeretne a Szeviép-ügyben Szabó Bálint

2017. március 13., hétfő · 28 hozzászólás

szabo_baliont_sajttaj02_gs

A cél elérése érdekében már tárgyalt Kósa Lajossal, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetőjével is személyesen. Szabó szerint egyértelműen a szegedi MSZP-hez vezetnek a szálak, azonban ha valóban fideszes ügyről van szó – mint ahogy azt a szocialisták állítják – akkor a baloldali párt frakciójának is támogatnia kell a bizottság felállítását. Tovább »

Szabó Bálint: Hívja vissza Báló Tamást Botka László!

2016. június 27., hétfő · 19 hozzászólás

szabo_baliont_sajttaj02_gs

Ma újabb tanúkat hallgattak meg a Szeviép-ügy tárgyalásán. Szabó szerint egyértelműen kiderült, hogy ugyan egy stróman volt Báló Tamás, Ujhelyi egykori sofőrje, de szerepet játszott a több mint 400 millió forint eltűnésében. Ezért követeli Botka Lászlótól, hogy hívja vissza az SZKT repülési üzletágának jelenlegi vezetőjét. Szabó szeretné, ha időközi választásokon értékelhetnék a szegediek Botka eddigi teljesítményét. Tovább »

Szeviép-milliárdok: magasra vezetnek a szálak

2015. november 13., péntek · 8 hozzászólás

szeviep_demonstracio04_gs

Október végén tartották a Szeviép-per első bírósági tárgyalását a Szegedi Járásbíróságon. A felszámolás alatt álló, útépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével és magasépítéssel is foglalkozó cég három egykori vezetőjét (P. László, B. Sándor és O. József) különösen jelentős mértékű, tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettel vádolják. Az ügyészség indítványában börtönbüntetés kiszabását kérte rájuk, ám a bíróság előtt nem kívántak vallomást tenni. Számos jel utal arra, hogy a Szeviép-csoport vezetőinek politikusok is segítséget nyújtottak.
Tovább »

Bíróság előtt a Szeviép-vezérek – a következő tárgyaláson vallomást tesznek a vádlottak + FOTÓK

2015. október 19., hétfő · 22 hozzászólás

szeviep01_gs

Öt év után ültek a vádlottak padjára a Szeviép Zrt. egykori vezérei. A károsultak egy csoportját képviselő Szabó Bálint Szeged és Csongrád megye legnagyobb közéleti, politikai és gazdasági bűncselekményének titulálta az ügyet. A tárgyaláson azt is kezdeményezni fogja, hogy a három vádlottat helyezzék előzetes letartóztatásba. Az ügy tárgyalása január végén folytatódik. Tovább »

Szeviép-ügy: ismét petíciót nyújtott be a polgármesternek Szabó Bálint + FOTÓK

2015. május 8., péntek · 6 hozzászólás

szabo_balint01_gs (1)

Ideiglenes vizsgálóbizottság felállítását sürgette Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak képviselője, hogy a politikai és közéleti személyiségeket is érintő, többmilliárdos gazdasági bűncselekmény elkövetői körét mihamarabb feltérképezhessék. Tovább »

Szeviép-ügy: 72 órás ultimátum a vádlottaknak!

2015. május 5., kedd · 13 hozzászólás

szabo_balint01_gs (1)

Újabb büntetőeljárásokat kezdeményez Szeviép-ügyben Szabó Bálint, amennyiben 72 órán belül az alvállalkozók kártalanításán túl a vádlottak nem nevezik meg azokat a személyeket és gazdasági társaságokat, akiknek közük van a pénzek eltűnéséhez. Ezen felül azt is kezdeményezni fogja, hogy a bíróság kiemelt ügyként kezelje a több mint 6 milliárdos botrányt. Tovább »

Szeged legnagyobb botránya? – csődbűntett miatt vádat emeltek egy építőipari cég vezetői ellen (FRISSÍTVE)

2015. április 30., csütörtök · 12 hozzászólás

jog_birosag_torveny

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség három férfi ellen, akik fő tevékenységként útépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével és magasépítéssel is foglalkozó gazdasági társaság igazgatósági tagjaként követtek el bűncselekményt – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Botkától kérdez Szeviép-ügyben Szabó Bálint, a szegedi MSZP elképedt (FRISSÍTVE)

2014. október 3., péntek · 36 hozzászólás

szabo_balint01_gs

Tizenkét kérdést intézett Botka Lászlóhoz Szeviép-ügyben a károsult alvállalkozók egy csoportját képviselő Szabó Bálint, míg Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőt arra kéri, az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) tegyen bejelentést a ki nem fizetett alvállalkozók ügyében. Az MSZP Frakció Szeged közleményben reagál. Tovább »

Szeviép-ügy: egymillió forint a nyomravezetőnek, a polgármesteri kabinet mossa kezeit (FRISSÍTVE)

2014. szeptember 23., kedd · 29 hozzászólás

szabo_balint01_gs

Nyomravezetői díjat ajánlottak fel a Szeviép-károsultak annak, aki a „táskás emberről” érdemi információval rendelkezik. Szabó Bálint sajtótájékoztatóján azt is kijelentette, hogy az októberi választások után vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezik. A polgármesteri kabinet sajtóközleményben reagált a felvetésre. Tovább »