A piarista gimnázium osztálya vált a legsikeresebb forradalmi csapattá + FOTÓK

2016. október 24., hétfő · Hozzászólok

utcai_performansz04_gs


Eredményt hirdettek a városi ’56-os vetélkedőn. Budapesti utat nyertek az egyházi gimnázium tanulói. Többek között célba lőni és rádiót elfoglalni is kellett a győzelemhez.
Tovább »

Szegedi ’56-osok szerepvállalását is elismerték október 23-án

2016. október 24., hétfő · Hozzászólok

56_os_megemlekezes158_gs

Emlékérmeket adományoztak az 1956-os forradalom és a szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából olyan szegedieknek, akik tevékenyen részt vettek az akkori történésekben, illetve a kormányhivatal és a megyei önkormányzat lengyel vendégei is elismeréseket kaptak. Tovább »

Kábítószer kereskedelem bűntette miatt került előzetesbe egy nő

2016. október 24., hétfő · Hozzászólok

bilincs_rendorseg

A Szegedi Járásbíróság a hétvégén nem jogerősen elrendelte annak a nőnek az előzetes letartóztatását, akit kábítószer kereskedelem bűntettének és más bűncselekménynek a megalapozott gyanúja miatt múlt hét szerdán vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása 2016. november 22-ig tart. Tovább »

Szent-Györgyi Albert szegedi újratemetését kezdeményezik a helyi hagyományőrzők

2016. október 24., hétfő · 18 hozzászólás

koszoruzas_03_gs

Czeizel Endre néhány évvel ezelőtti felvetését elevenítette fel a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület, mely a Nobel-díjas tudós halálának 30. évfordulóján emlékezett. Tovább »

Tomka Béla: A diákok és az olvasók többet érdemelnek

2016. október 24., hétfő · Egy hozzászólás

Tomka Béla, az SZTE Bölcsészettudományi Kar professzora szerint a Youtube-on tengeri malacos videókat érdemes nézni, s nem politikaiakat, mert könnyen összeesküvés-elméletekkel találkozhatunk. Vagy éppen az az újságolvasó, aki egy tudósításra kattint rá, ahol a két egyetemi oktatóból az egyik erre építi előadása egy részét. Tovább »

Következő oldal »