Összefogás a szegedi labdarúgó-utánpótlásképzésért

2017. július 24., hétfő · 8 hozzászólás

focitorna_dorozsma24_gs

A Szeged 2011 Kft., valamint az alközpontba tartozó partneregyesületek és fiókcsapatok – DAFC, SZVSE, RTE, FK Szeged, Tápé-Főnix, Universitas – közös közleményt adnak ki Szeged és a régió futballjának fejlődése érdekében! Tovább »

Georg Spöttlével indul a SZEGEDma Klub július 27-én

2017. július 24., hétfő · 24 hozzászólás

george_spottle02_gs

A Déli Szó hetilap és a SZEGEDma.hu hírportál kiadója július 27-étől új közéleti rendezvénysorozatot indít SZEGEDma Klub címen.

A SZEGEDma Klub estjein Szeged és Magyarország mindennapjait érintő, közérdekű témákról tabuk nélkül beszélgetünk majd vendégeinkkel. Az első alkalommal 2017. július 27-én (csütörtökön) 18 órakor várjuk a Bistorant rendezvénytermébe (Szeged, Kelemen László u. 7.) az érdeklődő közönséget. Vendégünk Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, akit a migráció által okozott kihívásokról, Brüsszel bevándorláspolitikájáról, az Európai Unió egyes országainak mozgásteréről és tervezett intézkedéseiről, valamint a hazai és a nemzetközi biztonságpolitika legégetőbb problémáiról kérdezünk.

A beszélgetőpartner Csúri Ákos, a Blogstar.hu alapítója lesz. Az országosan ismert és elismert újságírót szegedi kötődése mellett a SZEGEDma.hu és a Blogstar.hu közötti szoros szakmai együttműködés okán kértük fel az estek állandó házigazdájának.

Jöjjön el ön is a SZEGEDma Klub első estjére, egy érdekes beszélgetésre!

B. Nagy László a tusványosi beszédről: Hazánk jövője a tétje a jövő évi választásoknak!

2017. július 24., hétfő · 10 hozzászólás

b_nagy_laszlo03_gs

A V4-ek, köztünk hazánk is azért küzd, hogy megmaradjon a nemzetállami szuverenitása. Ez a küzdelem mindenre kihat, ezért is óriási a tétje a jövő évi választásoknak – mondta el portálunknak B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő Orbán Viktor tusványosi beszédét értékelve. Tovább »

Hétfői programajánló: egy kis kikapcsolódás

2017. július 23., vasárnap · Hozzászólok

programajanlo

Délelőtt a Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtára várja a kicsiket foglalkozásra. Este az érdeklődőket várja a Grand Café, a Belvárosi mozi és a 27. Thealter társulat. Tovább »

Máglyahalál puszta rosszindulatból – a sötét ostobaság szele Szegeden

2017. július 23., vasárnap · Egy hozzászólás

kivegzes_maglyahalal

Mit kapunk, ha összeadjuk a kora újkor vallásháborúinak társadalmi feszültségét az éhínség és aszály okozta népi elégedetlenséggel? Magyarország legvéresebb boszorkányperét, amely az áldozatok száma terén így is nagyságrendekkel elmarad a nyugati-európai üldözésektől. Tovább »

A migrén hatásait vizsgálták Szegeden – Már a tanulás is nehezebben megy a betegeknek

2017. július 23., vasárnap · 2 hozzászólás

agykutatas01_gs

A migrénnel küzdők nehezebben tanulnak, a felidézés, továbbá a megtanultak alkalmazása során is gyengébben teljesítenek az egészségesekhez képest – erre jutott a Nagy Attila egyetemi docens vezette csapat a Nemzeti Agykutatási Program pályázata révén. Az okok között lehet, hogy a betegség hatására visszafordíthatatlan folyamatok indulhatnak el az agyban, s bizonyos idegpályák tönkremehetnek. Tovább »

Következő oldal »