Nagy Imre szobránál emlékezett Szeged 1956-ra + FOTÓK

2014. október 23., csütörtök · Hozzászólok

56_os_megemlekezes_szeged15_gs

„A megalázott nép emelte föl a fejét október 23-án” – fogalmazott ünnepi beszédében a Rákóczi téren Nagy Sándor önkormányzati képviselő, aki jóformán szó szerint Ujhelyi István két évvel ezelőtti szónoklatát mondta el az egybegyűlteknek. Tovább »

Kopjafa őrzi az ’56-os hősök emlékét Alsóvároson + FOTÓK

2014. október 23., csütörtök · 7 hozzászólás

kopjafa_avatas29_KF

Az ’56-os forradalom és szabadságharc hősei előtt kopjafával tisztelgett a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület, melyet Kakas Béla, a megyei közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának listavezetője avatta fel az 1956 Magyar Nemzetőrség képviselőivel. A rendezvényen V. Szilágyi Árpád a nemzetőrség becsületrend lovagkeresztjét vehette át. Tovább »

Ismét bombariadó volt a szegedi Árkádban – közveszéllyel fenyegetés miatt indult nyomozás

2014. október 22., szerda · Egy hozzászólás

Alig egy hét alatt másodszor hirdettek bombariadót a szegedi Árkád épületében. A rendőrség kiterelte a vásárlókat, és pokolgépet keresve járta végig az épületet, majd miután a fenyegetés alaptalannak bizonyult, nyomozást rendelt el közveszéllyel fenyegetés miatt. Tovább »

Október 27-én tartja alakuló ülését a szegedi közgyűlés (FRISSÍTVE)

2014. október 22., szerda · 73 hozzászólás

botka_laszlo_sajttaj02_gs

“Nem lesz átvizsgáló és átvételi bizottság, nem akarok politikai cirkuszt és revansot” – jelentett ki Botka László. Sajtótájékoztatóján elmondta, három alpolgármestere lesz Szegednek, a bizottságok számát kilencről ötre csökkentik, és egy tanácsnok lesz, aki a felsőoktatással foglalkozik. Tovább »

Következő oldal »