CVU: Üzenet Bayer Zsoltnak, Szegedről!

2017. szeptember 26., kedd · 19 hozzászólás

„Az MSZP november közepére „páros lábbal kirúgja” Botka Lászlót…” – jelentette ki Bayer Zsolt egy váci lakossági fórumon az elmúlt hét folyamán. Országos politikai üzenetnek ez tökéletes, viszont Szeged számára elkeserítő, és vészjósló. A publicista a fenti sorokat Rétvári Bence Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő és választókerületi elnök lakossági fórumán mondta. Tovább »

A Móra Múzeum kapta meg az idei Múzeumpedagógiai Nívódíjat

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

Múzeumpedagógiai Nívódíjjal jutalmazták a szegedi Móra Ferenc Múzeum „Láthatatlan – Elődeink tárgyai a sötétből” című kiállítását. A rangos elismerést a keddi Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón vették át a közgyűjtemény képviselői. Tovább »

1,4 milliárdból fejlesztik Szegeden a sürgősségi és baleseti gyermekellátást

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

Éves szinten negyvenezer gyermek sürgősségi és baleseti ellátását érinti a dél-alföldi régióban az országosan 14 milliárdból megvalósuló fejlesztés, amely keretében Szegeden is új rendszert alakítanak ki. Többek között egykapus sürgősségi rendszer jön létre, megújul a radiológia, a három műtőt tartalmazó gyereksebészeti és traumatológiai osztály, továbbá gyermekintenzív osztályt hoznak létre. Tovább »

A közigazgatási reformról és a migrációról egyeztettek

2017. szeptember 25., hétfő · 2 hozzászólás

A magyar közigazgatási rendszer átalakításáról és a migrációs helyzet hazai kezeléséről tartott előadást Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja szeptember 21-én, a lengyelországi Łódz vajdaság tartományi hivatalában. Tovább »

Felmentették az elszabadult villamos vezetőjét

2017. szeptember 25., hétfő · Egy hozzászólás

Három éve emeltek vádat egy szegedi villamosvezető ellen, mert az általa irányított jármű “elszabadult”. A villamos a 700 méteren át száguldott, végül a Károlyi Máhály Kollégium előtt állt meg. Tovább »

Szimfonikus koncerttel nyitott a Szent Gellért Fesztivál + FOTÓK

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

Tizedik éve tisztelegnek nemzetközi komolyzenei fesztivállal Szegeden az egyházmegye alapítója, Szent Gellért vértanú püspök előtt. A jubileumi programsorozat az ünnepi szentmisét követően szimfonikus koncerttel indult a dómban. Tovább »

Kezdődik a jubileumi Szent Gellért Fesztivál

2017. szeptember 24., vasárnap · Hozzászólok

Az egyházmegye alapítója, Szent Gellért vértanú püspök előtt immár tizedik éve tisztelegnek nemzetközi komolyzenei fesztivállal Szegeden. A jubileumi programsorozat keretében komolyzenei ritkaságok csendülnek fel, fiatal hazai tehetségek mutatkoznak be, kamara- és katonazenekari koncertre, valamint jótékonysági estre invitál a szervező egyházmegye. Tovább »

Médiaháború adófizetői milliókból

2017. szeptember 23., szombat · 21 hozzászólás

Kiverte a biztosítékot a közgyűlési ellenzéknél, hogy az önkormányzat által kiadott, s jellemzően csakis a baloldali városvezetés álláspontját szajkózó Szegedi Tükörben fognak a jövőben hirdetni csak a város cégei. Azt mondják, elvtelen a Botka-propagandát a szegedi adófizetőkkel megfizettetni. Tovább »

Szabót és Joóbot javasolják országgyűlési képviselőjelöltnek

2017. szeptember 22., péntek · 3 hozzászólás

Csongrád megye 1-es és 2-es választókerületében is javasolt országgyűlési képviselőjelöltet az MSZP Szegedi Szervezete a jövő évi választásokra. A párt Szabó Sándort és Joób Mártont nevezte meg. Tovább »

Búcsú Bibliával és Kass Jánossal

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

A Szeged Tarján-városi Szent Gellért plébánia búcsúját tartják a Szentírás vasárnapján, szeptember 24-én 10 órakor. Ünnepélyesen trónra helyezik a Ferenc pápának átadott öt kötetes kézzel másolt Biblia hasonmását, bemutatják az 500 hangú Bibliát és többek között Kass János Szeged díszpolgára plakettje felkerül a Szegedi Panteonként szolgáló templom kapura. Tovább »

Közgyűlés: titok maradt, mennyibe kerül a szegedi adózóknak az MSZP-s propaganda + FOTÓK

2017. szeptember 22., péntek · 64 hozzászólás

Merthogy Botka László nem árulta el a jobboldali képviselők kérdésére, mennyit költ a város a Szegedi Tükör című propagandalapra, és fizetett-e abban a reklámcikkekért az MSZP. A 76-os és a 13-as busz mellett demonstrálni szándékozó szegedi lakosokat nem engedték fel a karzatra a biztonságiak. A balliberális városvezetés nem enged a buszügyben, de a sztori gennyesedését mutatja, hogy Móraváros Botka-párti képviselője is az alpolgármester ellen szavazott. Tovább »

Berezelt a buszbalhétól a városvezetés – Kizárták a lakosokat a közgyűlésről

2017. szeptember 22., péntek · 4 hozzászólás

Szentmihály, Móraváros és Kecskés István telep buszközlekedéséért szerettek volna kiállni a lakosok a pénteki közgyűlésen, ám a zömmel nyugdíjasokat annyira veszélyesnek ítélte meg a városvezetés, hogy nem engedték fel őket a karzatra. Nógrádi Tibor a városháza előtt tett nekik ígéretet: nem hagyja magát, a városüzemeltetési bizottság elé viszi a menetrend ügyét. A közgyűlésen Nagy Sándor alpolgármester buszjáratokkal kapcsolatos interpellációra adott válaszát a baloldali többség elfogadta, azonban Kardos Irén tartózkodott. Tovább »

Labdarúgás: az ETO érkezik a SZEOL-hoz a Magyar Kupában

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

A MLSZ elkészítette a Magyar Kupa főtábla második fordulójának párosítását, a SZEOL-hoz az NB II-es ETO FC Győr látogat, míg az Ásotthalom a harmadosztályú Rákosmentével csap össze. Tovább »

Értelmes szabadidő a bűnözés helyett – Prevenciós programsorozat a Béke Utcai Általános Iskolában

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

Kézzelfogható, valódi alternatívát kaptak, kapnak a szegedi Béke Utcai Általános Iskola diákjai, hogy szabadidejükben ne egy rossz úton induljanak el. Az intézmény alapítványa csaknem nyolcmillió forintból gazdálkodhatott, amikor támogatást nyert bűnmegelőzési projekt megvalósítására. A projekt nyitórendezvényét szeptember 16-án tartották, az iskola Családi Napján. Tovább »

Átalakításra szorul Szeged közlekedése

2017. szeptember 21., csütörtök · 6 hozzászólás

Várhatóan egyre kevesebben választják a tömegközlekedést, de több lesz az autó Szeged útjain, míg a kerékpáros- és gyalogosközlekedés aránya stagnálni fog – ez derült ki a fenntartható mobilitási tervből, amit a városüzemeltetési bizottság ülésén ismertettek. Tovább »

Az Országgyűlésben is téma volt a Korábban Érkeztem Alapítvány

2017. szeptember 20., szerda · Egy hozzászólás

Tovább támadta a Korábban Érkeztem Alapítványt Hadházy Ákos LMP-s képviselő, az Országgyűlésben Lázár Jánoshoz intézett interpellációt. A miniszter azt közölte, Hadházy kimondta az ítéletet, miután az alapítvány kuratóriumában az ő felesége szerepet vállalt, s leszögezte, a szaktárca az ügyben minden szükséges iratot meg tud mutatni. Tovább »

Gyurcsány Szegeden: „Nem a Teremtőtől kaptuk Botka feltételeit”

2017. szeptember 19., kedd · 6 hozzászólás

„Nem vagyunk sem politikai szajhák, sem a Pál utcai fiúkból Gerébek, sem Júdások” – üzente Gyurcsány Ferenc az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, utalva Botka László azon kijelentésére, hogy elvtelen volt az elmúlt tizenhat év. A DK elnöke kijelentette, bármikor készek a 106 egyéni képviselőjelöltről egyeztetni a demokratikus ellenzék pártjaival, azonban nem hajlandóak föladni önállóságukat. Tovább »

Megérkezett a két első lézerberendezés az ELI-be

2017. szeptember 19., kedd · 2 hozzászólás

Több mint 1,3 milliárd forintot ér az a két lézerberendezés, amelyeknek az összeszerelése zajlik jelenleg az ELI-ben. Az egyiket már jövő év januárjában külsős csoportok is használhatják kísérletekre, egy francia és görög kutatókból álló csoport érkezik majd Szegedre. Tovább »

Felismerte lopott biciklijét

2017. szeptember 19., kedd · Hozzászólok

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei egy kerékpárost igazoltattak a belvárosban, amikor egy járókelőnek ismerős lett a kétkerekű. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy az igazoltatott férfi a kerékpárt nem sokkal korábban vihette el, így ellene lopás miatt indult eljárás. Tovább »

Következő oldal »