A MASZK Egyesületé a legszebb konyhakert

2014. november 27., csütörtök · Egy hozzászólás

megallo_kert1

A MASZK Egyesület Megálló közösségi házának közösségi kertje I. helyezett lett a Virágos Szeged Városszépítő Mozgalom versenyében, a közösségi szervezetek, csoportok kategóriájában. Az első szegedi közösségi kert júniusban indult a Budapesti körúti Megálló – Tarján felett az ég közösségi ház udvarában, jelenleg 11 család gondoz itt kiskertet, az érdeklődés azonban folyamatos, sokan csatlakoznának szívesen a kezdeményezéshez. Tovább »

„Stadionboom”: ha most nem fejlődik a magyar foci, akkor lehúzhatjuk a rolót! + FOTÓK

2014. november 27., csütörtök · 9 hozzászólás

eloadas_gtk_stadionok14_gs

Nem lehet objektíven megítélni, megtérülnek-e az ellenzék által bírált kormányzati stadionberuházások, attól függ, fontosnak tartjuk-e az azok kapcsán említhető társadalmi hasznosságot – mondta Szegeden Szabados Gábor sportközgazdász. Tovább »

Egységes szabályozást szeretnének a taxisok

2014. november 26., szerda · Hozzászólok

Egységes szabályozást szeretnének a taxisok annak érdekben, hogy mindenki egyenlő esélyekkel és egyenlő feltételekkel vehessen részt a versenyben – jelentette ki Dudás Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közlekedési, szállítási és szállítmányozási osztályának elnöke szerdán Szegeden. Tovább »

Adventi vásár közfoglalkoztatottak termékeiből + FOTÓK

2014. november 26., szerda · 6 hozzászólás

megyehaza_vasar13_gs

A megyeháza aulájában húsz település mutatta be és kínálta a közfoglalkoztatás keretében előállított portékákat, a zöldségektől a karácsonyi díszekig. A fórummal egybekötött vásáron Hoffmann Imre helyettes államtitkár kijelentette: rendelkezésre állnak a források a téli közfoglalkoztatási programokra. Tovább »

Ágacskák után agancs – a szarvas is visszatért a Dugonics térre + FOTÓK

2014. november 26., szerda · 4 hozzászólás

szarvas01_gs

A díszkivilágítás, a karácsonyfa és az adventi koszorú már készen várja az ünnepi hetek kezdetét, és most bekapcsolódott a sorba a Dugonics tér szarvasa is.
Tovább »

Szegeden járt a Pénzügyi Békéltető Testület elnöke

2014. november 26., szerda · Hozzászólok

kovacs_erika_szegeden

A Magyar Nemzeti Bank által működtetett Pénzügyi Békéltető Testület február óta hivatalában lévő elnöke, Kovács Erika november 24-én Szegedre látogatott. A látogatás célja a Szegedi Pénzügyi Tanácsadó Iroda megtekintése mellett az volt, hogy ismételten felhívja a fogyasztók figyelmét a pénzügyi szolgáltatókkal szembeni érdekeik érvényesítésére. Az új elszámolási törvény végrehajtására a szervezet a kollégái képzésével készül.
Tovább »

Következő oldal »