Hétfőn kezdődik az érettségi – ezekre figyelj!

2016. április 30., szombat · Hozzászólok

erettsegi_2014_sagvari25_gs

Nem adtak bonyolult feladatokat a tavalyi középszintű magyarérettségin, azonban a szövegértési részen sok diák veszít az értékes időből. Az időhiány visszatérő probléma a matekérettségin is, ezért összeszedtük, mire érdemes figyelnie a diákoknak. Történelemből érettségi felkészítőnk óvva int attól, hogy csak évfordulókra számítsunk, angolból pedig a pontosság a siker kulcsa. Összefoglaltuk azt is, mi az, ami szinte teljes bizonyossággal kizárható az írásbeli feladatsorokból. Tovább »

Hétvégi programajánló: Rockkalapács, Elektra, Pilvaksz szülinap

2016. április 29., péntek · Hozzászólok

vakvezeto_kutyak_vilagnapja08kf

Színes programfelhozatalt vonultat fel az Egyetemi Tavasz, palotasétával készül a Reök, a vakvezető kutyákat ünneplik a Széchenyi téren, operát közvetítenek a Belvárosi Moziban, fellép a Rockkalapács, valamint a Members, a Pilvaksz coffee shop pedig harmadik születésnapját ünnepli. Tovább »

Női szivargyári munkások egy kép hátlapjába rejtve a Móra-múzeumban

2016. április 29., péntek · Hozzászólok

dohány2287

Egy igazi ritkaságnak számító kordokumentum került a szegedi Móra Ferenc Múzeumba: egy keretezett kép hátlapjába építve találták meg azt az 1894-ben készült fotót, mely az akkori dohánygyári munkáslányokat és -asszonyokat ábrázolja. Ezekben az időkben szinte kizárólag nők dolgoztak a szegedi dohányüzemben: évi 40 millió szivart készítettek.
Tovább »

Hátország: fontos SZEOL-győzelmek Békéscsabán

2016. április 29., péntek · Hozzászólok

szs_labdarugas_foci

Listavezető helye megőrzése érdekében fontos győzelmet aratott Békéscsabán a SZEOL SC U15-ös csapata. Nyerni tudtak a Viharsarokban a SZEOL 14 évesei is. Ebben a két korosztályban a Szeged 2011 csapatai kettős sikert értek el a SZEOL SC „B” csapatai ellen, míg a 19 és 17 éveseknél lejátszott másik szegedi összecsapásból a SZEOL jött ki jobban a DAFC vendégeként.
Tovább »

Következő oldal »