Szeged

Botka László szavazatokat vásárol?

Botka László szavazatokat vásárol?

Fejenként százezreket osztogat

Kovács György
2024. június 8., szombat
Botka László szavazatokat vásárol?

Többen már a szépkorúak számára - majd október táján kiutalásra kerülő - 20 ezer forintos összeget is úgy értékelték, hogy Botka László ezzel akarja megvásárolni őket, amely érzésre az is rásegített, hogy egy kormány ellen hergelő levélben küldte ki a "támogatásról szóló" tájékoztatást az önkormányzat. Azonban ez még csak a kezdet volt.

 

A SzegedMa információi szerint minden önkormányzati céghez tartozó munkavállaló bruttó 305 ezer forintot kapott, arra hivatkozva, hogy a "kormány elhibázott politikája" miatt nehéz a megélhetés és - Botka László szerint - súlyosabb gazdasági válság van, mint a Gyurcsány-kormány idején. 

Alapvetően azzal is nem is lenne probléma, hogyha az önkormányzati cégek időközönként adnának munkavállalóiknak extra juttatásokat, csakhogy a választások előtt ez igencsak átlátszó dolog annak tekintetében, hogy

utoljára pont 5 éve, pont az előző választások előtt kaptak utoljára ilyen extra juttatást.

Ráadásul a vaskos kormánykritika után, azzal dicsekszik a polgármester, hogy "újabb világvezető cégeket sikerült városunkba csábítani" - azonban ez a kormánypártok támogatása nélkül elképzelhetetlen lett volna. 

Botka Lászlótól egyébként nem áll messze, hogy mások tollával ékeskedjen, csak az elmúlt napokat említve saját beruházásként próbálta beállítani a teljes mértékben kormányzat által megvalósított Pick Arénát, aminek még a fenntartását sem vállalta el az önkormányzat. Szintén a napokban kezdett ismét dicsekedni Botka László a LED-izzó csere programmal, amihez szintén annyi köze van a városnak, hogy az országos program keretében kiosztott izzókat átvették és átcsomagolta a "zöld" városvezetés a saját zacskójába a továbbadás előtt. 

A pénzosztással kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy a polgármester "valamiért" az infláció letörése előtt nem érezte, hogy a munkavállalóinak szüksége lenne több pénzre - akkor még folyamatosan azt hallhattuk tőle, hogy a városnak nincs pénze. 

Sőt, tavaly elvileg már annyira nem volt pénz, hogy ideiglenesen számos közintézményt bezártak és a díszkivilágításokat is le kellett kapcsolni.

Most a választások előtt viszont hirtelen milliárdjai lettek Szegednek, számos látványberuházásra és különböző juttatások kiutalására.

 

 

A Botka László aláírásával ellátott levél:

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.