Vélemény

Botka a választók feledékenységére építkezik - olvasói levél

Botka a választók feledékenységére építkezik - olvasói levél

Akiknek jó a memóriája, az csak röhögni tud a polgármesteren

2023. november 29., szerda
Fotó: Gémes Sándor/DM
Botka a választók feledékenységére építkezik - olvasói levél

Szeged polgárai nap mint nap láthatják, ahogy egyre ünnepibb köntösbe öltözik városunk. Örömmel konstatálható, hogy a korábbi díszek mellett újabbak is helyt kaptak. A városnak nem csak arra volt pénze, hogy a korábbinál nagyobb, zárt kabinos óriáskereket állítson fel, hanem csak a Kárász utcára egy új, 10 kilométer (!) hosszú LED-es fényfűzért is sikerült beszerezni. Ezek mellett kitudja még milyen díszekkel rukkolnak elő, 

csakhogy ezek szerint tavaly Botka László a képünkbe hazudott.

Tavaly a választások előtt folyamatosan azt hallgathattuk, a kormány mennyire kivéreztette Szegedet. Retorikáját, áldozati pózban való fetrengését fenntartotta a választások után is, sőt még fokozta:

Jöttek a kényszerbezárások és a világítás lekapcsolása.

Még tavaly év vége felé a közgyűlés baloldali képviselői egyöntetűen megszavazták a szegediek sanyargatását. Közel fél évre bezáratták a múzeumokat, könyvtárakat, számos közintézményt, uszodákat, jégpályát és több más sporthelyet is. A helyzet indokolatlanságát jól példázta, hogy a szomszédos, szegényebb városokban sem volt példa ekkora megszorításokra. Több szegedi sportoló kényszerült például Algyőre vagy Hódmezővásárhelyre. 

Ha már lúd, legyen kövér elven nem elégedett meg az intézmények bezárásával, lekapcsolta az épületek kivilágítását is több hónapra. Szintén arra hivatkozva, hogy nincs pénz.

De ha fél éve még az épületek kivilágítására sem volt pénz, hirtelen hogy lett pénz nem csak sosem látott díszkivilágításra, hanem több kilométer hosszú új fényfüzérekre is?

A válasz persze egyszerű, van is, volt is pénz. Akkor még az volt a politikai érdeke, hogy áldozatként a sötétben fetrengjen. Az önkormányzati választáshoz közeledve pedig már a "csillagtető" alatti tetszelgéssel akar politikai hasznot húzni, csakhogy a kettő között túl kevés idő telt el ahhoz, hogy ezzel ne csináljon bohócot magából.

 

Petróczy György

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.