Szeged

Nem kér mindenki Botka pénzosztásából

Nem kér mindenki Botka pénzosztásából

Levelet írtak a polgármesternek

Kovács György
2024. május 30., csütörtök
Nem kér mindenki Botka pénzosztásából

Botka László nem bízza a véletlenre az idei választásokat, levelet küldött a szépkorú szegedi polgároknak, hogy majd október táján 20 ezer forintot fog kiosztani az önkormányzat minden nyugdíjasnak.

 

A levél tartalma meg sem próbálja palástolni, hogy kampánycélból küldték ki. Több szó esik benne a "kormány elhibázott politikájáról" és az állítólagos "mélyülő megélhetési válságról," mint magáról a támogatásról. A kampányra ráfűzött osztogatásból azonban nem kér mindenki, az újszegedi Dr. Horpácsy András egy Botka Lászlónak címzett levélben utasítja vissza, amit feladása előtt a Szeged Ma szerkesztőségének is megmutatott. A levélben olvasható indoklása szerint,

Szeged városa nem tiszta, traffic jam-ek, kátyúk díszítik, miközben kevésbé fontos felújítások valamint ingyenes hetilap költségeit fizetjük. Mindemellett több mint bűn, a kormányra mutogatni. A hergelés Rákosiék börtöneire emlékeztet: "Ne csak őrizd, gyűlöld is." Magam részéről pedig a megvásárolhatóság látszatát is el akarom kerülni! 

Német Ferenc, önkormányzati képviselő lapunknak kiemelte, Botka László levelével ellentétben a kormány jóval nagyobb mértékben segít, mint a szegedi önkormányzat - legyen szó akár idősekről, akár fiatalokról. Előbbi korosztálynál maradva, ott a kormány által visszaadott 13. havi nyugdíj, ami önmagában többszöröse a város által adni kívánt 20 ezer forintnál, valamint ott a rezsikedvezmény, amivel minden lakost jelentősen segít a kormány.

A fiataloknak pedig 25 éves korukig nem kell SZJA-t fizetniük, gyermekvállalás esetén családi adókedvezmény és többfajta családtámogatás is igénybe vehető.

A képviselő kitért arra is,hogy a kormány ingyenessé tette a tankönyveket, amelyért korábban több tízezret is fizethettek a családok. Ezen felül pedig a gyermekétkeztetést is támogatja, olcsóbbá téve mindenkinek. Három gyermek eseténél pedig ingyenes a bölcsődei és óvodai étkezés is.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.