Sport

Mikler és Bodó is kiemelte a hétvégi siker fontosságát: ez lendületet adhat a Kielce ellen

Mikler és Bodó is kiemelte a hétvégi siker fontosságát: ez lendületet adhat a Kielce ellen

Mindkét játékos szerint nagy szüksége volt már erre a csapatnak

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Mikler és Bodó is kiemelte a hétvégi siker fontosságát: ez lendületet adhat a Kielce ellen

Mint ismert, három vesztes mérkőzés után szombaton ismét győzött a OTP Bank - Pick Szeged. Michael Apelgren együttese egy jó erőkből álló, a szezonban eddig remekül teljesítő győri csapatot múlt felül magabiztosan, 38-29-re. A mérkőzés leginkább majd arról marad emlékezetes, hogy a Szeged az ötvenedik győzelmét aratta a Pick Arénában. A mérkőzés után Bodó Richárd és Mikler Roland nyilatkozott lapunknak.

Fotó: Sólya Eliza

 

Bodó Richárd kiemelte, hogy a csapatnak nagy szüksége volt már egy ilyen győzelemre.

Úgy éreztem az elején nem voltunk nyugodtak, mindenkiben égett a bizonyítási vágy, egy picit idegesen kezdtük a mérkőzést

- fogalmazott a magyar válogatott átlövő. Úgy fogalmazott, hogy az első tíz percet követően magabiztosnak érezték a játékot és az eredményt, a második tizenöt percben már uralták a játékot. Hozzátette, hogy a védekezés és a kapusteljesítmény jobb volt, mint az előző meccseken.

Remélem visszatértünk abba a ritmusba, amiben voltunk. 

A fő kérdés, hogy a szombati győzelem után mi fog szerdán történni a Kielce ellen. Bodó Richárd elárulta mekkora löketet adhat ez a Győr elleni siker.

Szerintem már mindenkinek kellett egy ilyen könnyebb győzelem, hogy tudjunk kicsit gyakorolni és játszani.

Hangsúlyozta, hogy a szerdai BL meccs

nagyon nehéz lesz, a Kielce is hasonló formát mutat mint mi, biztos , hogy egy ki-ki meccs lesz, de remélem megtudjuk őket itthon fogni.

Fotó: Sólya Eliza

 

Mikler Roland egyetértett Bodó meccsértékelésével, és úgy fogalmazott, hogy

most egy nehezebb időszakból jöttünk bele ebbe a mérkőzésbe, aminek kötelező hazai győzelemnek kellett lennie. Ilyenkor nehezebben indul be a gépezet, mint amikor lendületben van a csapat. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű.

A rutinos kapus hozzátette, hogy beledöcögött az eleje, de utána magukra találtak.

Ismerős arcok, volt csapattársak is voltak a Győr együttesében, mint például Dean Bombac vagy Balogh Zsolt.

Ez mindig jó, mindig motiválja az embert, őket is, minket is. Deki különösen sokat játszott ebben az Arénában, neki ez egy még nagyobb lendületet, motivációt adott.

Arra is kitért Mikler Roland, hogy mennyit jelent ez a győzelem, és hogyan befolyásolja a szerdai Bajnokok Ligája rangadót.

Mindenképpen nagyon nagy szükségünk volt erre a sikerre. Leginkább arra volt szükség, hogy magabiztos legyen ez a győzelem, mert ha 1-2 gólos győzelem van, akkor minden örül, csak éppen mi nem, mert tudjuk, hogy nem feltétlen a mi arcunk, most úgy érzem, hogy adhat egy jó lendületet, egy önbizalmat szerdára

- fogalmazott.

Fotó: Sólya Eliza

 

Nyitókép: Sólya Eliza

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.