Sport

Nagyon kellett már a Szegednek egy ilyen győzelem

Nagyon kellett már a Szegednek egy ilyen győzelem

Magabiztosan nyerték a Kékek a Győr elleni rangadót

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. október 26., szombat
Nagyon kellett már a Szegednek egy ilyen győzelem

A megszokottnál nagyobb nyomás volt az OTP Bank - Pick Szegeden, hiszen sorozatban három vereség után nem hibázhattak az idei szezonban remekül szereplő Győr ellen. Igazi rangadó várt a Kékekre.

Az egykori szegedi közönségkedvenc Balogh Zsolt hetesből szerzett góljával szerzett vezetést a Győr. A zöldeket szépszámú szurkolótábor kísérte el Szegedre. A vendégek kezdőjében kapott helyet a Tisza-partról nyáron távozó szlovén irányító, Dean Bombac is. A volt játékosokat hatalmas üdvrivalgás fogadta a Pick Arénában.

 

A 8. percben tudta először magához venni a vezetést a Pick Szeged, Mario Sostaric góljával módosult 4-3-ra az állás. Tíz percet követően 6-6 ra álltak a felek. A félidő feléhez érve háromra duzzad a szegedi előny (11-8). Az újabb bekapott gól után időt is kért a Győr. A huszadik perchez közeledve hárommal mentek a Kékek, de az intőjelek megvoltak: több eladott labdával is segítették már az ellenfelet, illetve nehezítették saját dolgukat.

Kevesebb mint öt perccel a szünet előtt az eredményjelző egy 16-11-os hazai vezetést mutatott, magabiztosan várhatták a hajrát a Kékek. Az eddigi legnagyobb előnnyel zárták az első félidőt, hat volt közte.

Félidőben: OTP Bank - Pick Szeged - ETO University Handball Team 19-13

Fotó: Sólya Eliza

 

Jól kezdte a második félidőt a Szeged, tovább növelte előnyét. Mikler Roland is hozzátette a magáét, az Ő védéseinek is köszönhetően alakult ki ekkora különbség a felek között. 27-18-nál időt is kértek a vendégek.

A 43. percben elcsendesült a Pick Aréna: Janus Smárason fájdalmas kiáltás közepette a szeméhez kapott és a földre került. Azonnal az öltözőbe kísérte őt Szabó doktor, majd két mentőtiszt is követte őket. 

Az azóta hozzánk eljutott információk szerint szerencsére "csak öltésekre" volt szükség, komoly baj nincs. Később ezt személyesen maga a játékos is megerősített nekünk.

A találkozó háromnegyedénél 29-20-ra ment a Szeged. Nem tudott közelebb férkőzni az ellenfél a következő percekben sem, nyugodt utolsó percekre készülhettek a Kékek. Tíz perccel a vége előtt tíz volt közte (33-23). Az idő telt, de a különbség maradt, a végére kilenc lett közte. A közönségen is érződött, hogy kivoltak már éhezve egy ilyen sikerre.

Végeredmény: OTP Bank - Pick Szeged - ETO University Handball Team 38-29

Fotó: Sólya Eliza

 

Férfi kézilabda NB I., 7. forduló, Szeged, Pick Aréna, 2306 néző, vezette: Hargitai, Markó.
OTP Bank-Pick Szeged–ETO University Handball Team 38–29 (19–13)
OTP Bank-PICK Szeged: Mikler – Sostaric 9/2, Garciandia 4, Kalaras 1, Mackovsek 5, Frimmel 3, Smárason 2. Csere: Thulin (kapus), Bánhidi 3, Bodó 3, Toto 3, Jelinic 1, Szilágyi 2, Szepesi 1, Bogojevic 1. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Győr: Pásztor I. – Nagy M., Balogh Zs. 5/3, Bombac 3, Vajda 3, Bozovic 5, Hári 4/2. Csere: Bősz (kapus), Dely 1, Pieczonka, Vilovszki 2, Laurinyecz 1, Dörnyei 1, Fazekas M., Lang 4. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
Hétméteres: 2/2, il. 5/5.
Kiállítás: 2, ill. 4 perc.

Nyitókép: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.