Sport

Megszületett a jubileumi ötvenedik siker - merüljünk el a Pick Aréna történetében +képek +videó

Megszületett a jubileumi ötvenedik siker - merüljünk el a Pick Aréna történetében +képek +videó

Mára már a Kékek igazi otthonává vált a komplexum

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
3 órája
Megszületett a jubileumi ötvenedik siker - merüljünk el a Pick Aréna történetében +képek +videó

Az OTP-Bank Pick Szeged a Pick Arénában az első meccsét 2021. december 9-én a THW Kiel ellen vívta a Bajnokok Ligájában. Idén február 24-én már a jubileumi ötvenedik meccset játszották a komplexumban, akkor a Fejér B.Á.L. Veszprém ellen egy magabiztos győzelmet arattak a Kékek. Április 30-án új aréna rekordot állított be a Szeged: 47 gólt dobva sikerült legyőzni a HSA NEKA együttesét. A szegediek a hétvégén a Győr ellen aratták 50. győzelmüket a Pick Arénában.

Fotó: OTP Bank - Pick Szeged

 

Az aréna második születésnapjáról is megemlékeztünk: itt megtekintheti, hogyan is épült a létesítmény, illetve újra átélheti az első mérkőzést.

 

Az avató, egyben az első siker

A nyitómeccsen, telt ház előtt a német THW Kiel ellen 30–26-ra nyert a Pick Szeged. Az első szegedi gólt az Arénában Bánhidi Bence szerezte.

A megnyitón fellépett a szegedi Kortárs Balett, a Szegedi Szimfonikus zenekar és ekkor került sor a Legendák Falának avatására.

Élje át újra a történelmi találkozó legszebb pillanatait:

 

Nem kellett sokáig várni az első magyar bajnokira sem, 2021. december 11-én a Budakalászt fogadta a Szeged, és 35–26-ra nyert.

A győztes Aréna avató után így nyilatkozott lapunknak Bánhidi Bence.

 

A jubileumi ötvenedik győzelem

Szombaton visszatért a győztes útra a Pick Szeged. A Kékek három vesztes mérkőzés után arattak ismét győzelmet, az ellenfél a remek idényt futó Győr csapata volt. A találkozó vége 38-29 lett.

Nem csak ezért volt fontos a szombati siker: azért is mert kereken az ötvenedik alkalommal örülhetett egy sikernek a Pick Aréna publikuma.

2021. december 9. - 2024. október 26: ennyi idő telt el az Arénában aratott első és ötvenedik győzelem között.

A felső képen az első győzelmet szerző csapat 2021. december 9-én. A második képen az ötvenedik sikert arató gárda 2024. október 26-án.

 

Több játékos mindkét mérföldkőnél jelen volt

Mikler Roland, Mario Sostaric, Borut Mackovsek, Bánhidi Bence, Sebastian Frimmel, Imanol Garciandia és Bodó Richárd mind-mind tagja volt a történelmi első meccsen a Kielt legyőző, és a Győr ellen az ötvenedik sikert megszerző együttesnek.

Érdekesség, hogy Dean Bombac is a pályán volt mindkét meccsen, de az utóbbi összecsapáson már ellenfélként.

 

Az aréna rekord

A Pick Szeged idén április 30-án történelmi 47 góllal zárt a HSA NEKA ellen, ami abszolút rekord: a legnagyobb lőtt gólszám amit valaha a Pick Arénában jegyeztek. A korábbi rekord, amit átadtak a múltnak, 2023. április 22. óta állt fent: a Fejér-B.Á.L. Veszprém akkor 46 gólt kapott.

Fotó: Sólya Eliza

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.