Sport

Ma két éves a Pick Aréna, így nyerte el mai formáját

Ma két éves a Pick Aréna, így nyerte el mai formáját

Az alapkő letételétől az avató meccsig göngyölítettük fel az aréna életét.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 9., szombat
Ma két éves a Pick Aréna, így nyerte el mai formáját

2021. december 9-én avatták fel a Pick Arénát, amely azóta számos élményt és felejthetetlen emléket szolgáltatott a szegediek számára. Azóta az OTP-Bank Pick Szeged csapata belakta, és otthonosan érzi magát az arénában. Mutatjuk, hogyan készült el a Pick Aréna, milyen volt az első alkalommal belépni kapuin, illetve mennyi minden is történt azóta.

 

Az első jelentős lépés a kézilabdacsarnok alapkövének letétele volt, amelyre 2019. novemberének végén került sor. 

Az új kézilabdacsarnok építését azzal indokolták, hogy az Újszegedi Sportcsarnok már nagyon messze állt attól, hogy 21. századi körülményeket biztosítson a sportolóknak és a közönségnek.

 

2020. októberének elején már nagy erőkkel zajlottak a szerkezetépítési munkálatok, aminek végére már szinte kirajzolódott a Pick Aréna formája. Néhány hónappal később, egészen pontosan a következő esztendő elején helyére emelték az aréna legmagasabb pontját

Január 18-án hétfőn különleges munkafázishoz érkezett a szegedi multifunkcionális kézilabdacsarnok kivitelezési munkája, ugyanis 22 méter magasságban beemelték a 29,05 méter magas sportcsarnok tetejét tartó 10 db főtartó közül az elsőt. A rendkívüli méretű és súlyú főtartó beemelése egy speciális daru segítségével 1 óra alatt történt meg, nagyon komoly és összehangolt csapatmunkával. 600 tonna súlyú és 102 m gémhosszú daru összeszereléséhez 60 kamion szállította az anyagot Szegedre.

 

Tavaly előtt nyáron volt kijelenthető, hogy az aréna több mint háromnegyede már elkészült, „véghajrába kezdett Szegeden a kézilabdacsarnok kivitelezése" - ahogy az építő cég fogalmazott anno. Néhány hónappal később pedig végső állapotát is elnyerte a Pick Aréna, decemberben már a nyitómérkőzésre kerülhetett sor.

 

A nyitómérkőzés előtt szűk egy héttel kapta meg nevét az aréna, illetve ekkor adták át a komplexum előtt álló bikát is.

 

2021. december 9-én játszotta első mérkőzését a Pick Szeged csapata az új otthonában. A THW Kiel ellen avatták fel a Pick Arénát a Bajnokok Ligája 10. fordulójában, amely találkozóra 17 perc alatt fogyott el az összes jegy.

A meccs napján adták át hivatalosan a komplexumot, az ünnepségen jelen volt, Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség akkori elnöke, Csányi Sándor, a Pick Szeged tulajdonosa, valamint Botka László polgármester és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is.

A fő attrakció maga a mérkőzés volt, azon a csütörtöki napon. A Pick Szeged magabiztos játékkal győzte le 30-26-ra a THW Kiel együttesét, és győzelemmel köszöntötte szurkolóit az új, közös otthonukban. 

A Pick (mostanra) csapatkapitánya, Bánhidi Bence nyilatkozott lapunknak, hogy milyen érzés volt először bevonulni a Pick Aréna pályájára. 

 

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.