Sport

Ötven meccs a Pick Arénában: számos emlékezetes párharcot vívtak (videók)

Ötven meccs a Pick Arénában: számos emlékezetes párharcot vívtak (videók)

Jó mérleggel rendelkezik a Pick Szeged hazai környezetben. Ötven találkozó után sem sok csapat távozhatott győztesen.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 26., hétfő
Ötven meccs a Pick Arénában: számos emlékezetes párharcot vívtak (videók)

Az OTP-Bank Pick Szeged az első meccsét 2021. december 9-én a THW Kiel ellen vívta a Pick Arénában. Azóta ötven találkozót játszott le a szegedi együttes a komplexumban, amely december 9-én ünnepelte második születésnapját. Szerdán éppen a német csapatot fogadja ismételten a Pick.

Az aréna már ötven találkozón át szolgálta a szegedi publikumot. (Fotó: OTP-Bank Pick Szeged)

 

Az alapkőtől az első sikerig

2021. december 9-én avatták fel a Pick Arénát, amely azóta számos élményt és felejthetetlen emléket szolgáltatott a szegediek számára. Azóta az OTP-Bank Pick Szeged csapata belakta, és otthonosan érzi magát a komplexumban.

A csarnok alapkövét 2019. novemberének végén tették le.

Az új kézilabdacsarnok építését azzal indokolták, hogy az Újszegedi Sportcsarnok már nagyon messze állt attól, hogy 21. századi körülményeket biztosítson a sportolóknak és a közönségnek.

 

Január 18-án hétfőn különleges munkafázishoz érkezett a szegedi multifunkcionális kézilabdacsarnok kivitelezési munkája, ugyanis 22 méter magasságban beemelték a 29,05 méter magas sportcsarnok tetejét tartó 10 db főtartó közül az elsőt. A rendkívüli méretű és súlyú főtartó beemelése egy speciális daru segítségével 1 óra alatt történt meg, nagyon komoly és összehangolt csapatmunkával. 600 tonna súlyú és 102 m gémhosszú daru összeszereléséhez 60 kamion szállította az anyagot Szegedre.

 

A nyitómérkőzés előtt szűk egy héttel kapta meg nevét az aréna, illetve ekkor adták át a komplexum előtt álló bikát is.

2021. december 9-én játszotta első mérkőzését a Pick Szeged csapata az új otthonában. A THW Kiel ellen avatták fel a Pick Aréna pályáját a Bajnokok Ligája 10. fordulójában, amely találkozóra 17 perc alatt elfogyott az összes jegy.

A fő attrakció maga a mérkőzés volt, azon a csütörtöki napon. A szegediek magabiztos játékkal győzték le 30-26-ra a THW Kiel együttesét, és győzelemmel köszöntötték szurkolóikat az új, közös otthonukban.

A szegedi együttes csapatkapitánya, Bánhidi Bence így értékelt az első Pick Arénában megvívott találkozó után:

 

 

Ötven mérkőzés: a legtöbb alkalommal boldogan távozhatott a szegedi publikum

A komplexumban játszott első Bajnokok Ligája összecsapásról már esett szó. Az első bajnoki mérkőzést a Budakalász ellen vívták a szegediek, amely találkozón egy 35-26 arányú siker jött össze.

Az első vereség a Pick Arénában játszott tizedik mérkőzésen következett be, előtte 8 győzelem és 1 döntetlen volt a mérleg. A Telekom Veszprém ellen a Magyar Kupában maradt alul a Pick Szeged, és vesztette el a veretlenségét az aréna. Nem sokkal később, egy hét elteltével becsúszott az első bajnoki botlás is az új hazai környezetben: ismételten az örök rivális bizonyult túl nagy falatnak.

A Telekom Veszprém öt alkalommal távozott sikerrel a Pick Arénából: ez több mint a fele a komplexum történetében valaha elszenvedett vereségeknek.

A nemzetközi porondon a Barcelona tudta először felülmúlni a Szegedet: 2022. szeptemberében 35-28-al vitték el a két pontot a katalánok. A spanyol csapaton kívül erre az Aalborg, a Kielce és a PSG volt képes egy-egy alkalommal.

A jubileumi ötvenedik meccsen a Fejér B.Á.L. Veszprém ellen aratott magabiztos győzelmet a Pick Szeged. 

Az OTP-Bank Pick Szeged örökmérlege a Pick Arénában:

  • 39 győzelem
  • 2 döntetlen
  • 9 vereség
  • 78 százalékos győzelmi arány

Felhőtlen volt az öröm az avató mérkőzés lefújásának pillanataiban:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.