Sport

Könnyed győzelmet aratott a Pick Szeged a sereghajtó ellen

Könnyed győzelmet aratott a Pick Szeged a sereghajtó ellen

Irtó nehéz meccsen van túl a Szeged. Ezúttal egy könnyed játékot láthattunk a csapattól

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 24., szombat
Könnyed győzelmet aratott a Pick Szeged a sereghajtó ellen

A múlt hétvégén a Komló vendégeként nyert az OTP-Bank Pick Szeged a bajnokságban, szerdán pedig Dániában szenvedett vereséget. Könnyed mérkőzésre számíthatott a Pick Szeged (bármiféle sportszerűtlenség nélkül mondva), már csak abból a tényből kiindulva, hogy az ellenfél az utolsó helyet foglalta el a bajnoki tabellán, továbbá rendre legalább tíz gól szokott lenni a felek között a végére.

Könnyed játékkal jött össze a magabiztos siker. (Fotó: OTP-Bank Pick Szeged)

 

A vendégek kezdték a találkozót, méghozzá góllal, azonban az örömük nem tartott sokáig, mert Szilágyi Benjámin azonnal egyenlített. A Pick Szeged egy ötös sorozatot dobott, 5-1-es állásnál az ötödik percben időt is kértek a Veszprém vármegyeiek. Újoncot avatott már a mérkőzés elején a Szeged: a klub akadémiájának neveltje Gazsó Péter mutatkozhatott be felnőtt szinten. Szilágyi, Bodó és Frimmel is legalább két találatnál járt már a 12. percben, öt volt a szegedi előny (9-4). 

A félidő felénél 11-6 volt az állás. A következő percekben már több alkalommal is betalált a Veszprém, de a szegedi támadógépezet nem hibázott nagyon továbbra sem, az előny 4-5-6 gól között mozgott. Nagy Martin viszont igencsak elkapta a fonalat a Pick kapujában, így még inkább nőni látszott a Kékek előnye. Az utolsó 10 percre úgy fordultak a felek, hogy hét találat választotta el őket (14-7). Az előny tovább nőtt: 17-8 állt az eredményjelzőn 5 perccel a szünet előtt, nem talált ellenszert a vendégek védelme. Mindkét oldalt potyogtak a gólok az utolsó percekben, tíz gólos előnnyel mehettek szünetre a hazaiak.

Félidőben: OTP-Bank Pick Szeged - Fejér B.Á.L. Veszprém 22-12.

Nagy Martin több nagy védéssel jelentkezett az első félidőben. (Fotó: OTP-Bank Pick Szeged)

 

Gólváltásokkal teltek a második játékrész első percei, némileg csökkent a szegediek előnye, a negyvenedik percben nyolc volt a felek között. (26-18). Egyre több pontatlanság csúszott a szegedi lövésekbe, befejezésekbe, viszont ettől a két pont sorsa nem forgott veszélyben, sőt mi több a vezetés mértéke is visszaállt, veszprémi oldalon sem voltak idegenek a hibák.

Kicsit később pedig Szilágyi Benjámin beállította az eddigi legnagyobb vezetést (32-21). Kevesebb mint tíz perccel a vége előtt egyre inkább fáradni látszottak a vendégek, 13 találatot számolt a hátrányuk. Gazsó Péter az első felnőtt Pick-gólját is megszerezte, sőt, ismét betalált a fiatal játékos. Öt perccel a vég előtt 39-27 volt. A negyvenedik hazai gólt Garciandia szerezte. A lezárás is szépen alakult, méghozzá góllal.

Könnyed győzelem a végén: OTP-Bank Pick Szeged - Fejér B.Á.L. Veszprém 42-28.

 

K&H Férfi Kézilabda NB I., 17. forduló, Szeged, Pick Aréna, vezette: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián
OTP-Bank Pick Szeged - Fejér B.Á.L. Veszprém 42-28 (22-12)
OTP-Bank Pick Szeged: Imsgard E., Nagy M., Stepancic L., Bodó R., Martins M., Gazsó P., Szita Z., Gaber M., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B., Kalarash G., Molina C., Garciandia I., Bombac D., Szilágyi B., vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Fejér B.Á.L. Veszprém: Balogh T., Nourelden K., Grünfelder P., Hári L., Mojsilov M., Preszter Á., Pulay G., Tarabochia M., Kristóf M., Szrnka L., Bugyáki D., Vetési B., Djukic B., Gödör B., vezetőedző: Danyi Gábor
Hétméteres: 3/3 illetve 3/3
Kiállítás: Molina C. ('34), Kalarash G. ('55) illetve Szrnka L. ('8), Pulay G. ('22), Djukic B. ('39)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.