Sport

Kecskeméten szerepel az SZTE-Szedeák: a közelmúlt a szegediek mellett szól

Kecskeméten szerepel az SZTE-Szedeák: a közelmúlt a szegediek mellett szól

A cél megszerezni az első bajnoki pontokat

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. október 9., szerda
Kecskeméten szerepel az SZTE-Szedeák: a közelmúlt a szegediek mellett szól

Hétközi fordulóval folytatódik a férfi kosárlabda NB I./A csoportja, amely során az SZTE-Szedeák a Kecskemét ellen lép pályára szerdán 18 órától.

 

Várat magára az első siker

A szezon előtt is számítani lehetett rá (minden rosszindulat nélkül, ismerve az erőviszonyokat), hogy akár majd csak Kecskeméten születhetnek meg az első bajnoki pontok. Azért Zalaegerszegen senki sem mehet biztosra, a szegediek egy 33 pontos veresébe futottak bele.

Utána néhány nappal pedig a tavalyi ezüstérmes Szolnoki Olaj érkezett a Tisza-partra. A Szedeák a szünetben még vezetett, de végül 83-71-re maradt alul, több is lehetett volna abban a meccsben.

Fotó: Kamenik Balázs

 

Türelem a szezon elején

A szegedi kosárlabdaklub elnökével, Dr. Kardos Péterrel készített lapunk egy interjút a szezont megelőzően. A klubelnök akkor a következőt fogalmazta meg:

Tekintettel arra, hogy fiatal játékosok csatlakoztak hozzánk, én az elején egy kis türelmet kérek. El tudtuk kezdeni augusztus végén, szeptember elején a külföldiekkel együtt a közös munkát, én azt gondolom idő kell, hogy ez beérjen.

 

A felkészülés során játszottak a felek

A felkészülési időszak későbbi szakaszában, szeptember 7-én, a Kecskemét volt az SZTE-Szedeák ellenfele, méghozzá idegenben. Ezen a találkozón már mind a négy szegedi légiós pályára lépett.

A nehezebb kezdést követően végül egy 16 pontos győzelmet aratott az SZTE-Szedeák. Jól szálltak a hárompontosok, 15-ig jutottak a szegediek. A vége 79-63 lett.

 

Reménykeltő közelmúlt

Pozitív előjelekkel várhatja ezt a párosítást az SZTE-Szedeák, ugyanis a felkészülési mérkőzés mellett az utolsó két egymás elleni tétmeccsen is sikerült diadalmaskodnia a Kecskemét ellen. Idehaza 105-98-ra, Bács-Kiskun vármegyében pedig 85-83-ra.

 

Cseh Botond: Kecskeméten nyernünk kell!

A Szolnok elleni hazai vereség után a következőképpen fogalmazott a Szedeák fiatal magyarja:

Nagyon jól kezdtünk, jó energiákkal játszottunk a meccs elején. Az első félidőben vezettünk, arra számítottunk, hogy a harmadik negyedre nagyon kemény Olaj jön majd ki a pályára, ez így is lett. Sajnos nekünk visszaesett az agresszivitásunk, és a védekezésünk sem úgy működött, mint korábban. Amikor visszajöttünk a meccsbe a negyedik negyedben, nagyon könnyű hibákat vétettünk, kimaradtak a dobásaink. Erre a meccsre, de főleg az első félidőre lehet építeni, és Kecskeméten nyernünk kell!

Nyitókép: Kamenik Balázs

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.