Sport

Zalaegerszegi vereséggel kezdte a szezont az SZTE-Szedeák (videó)

Zalaegerszegi vereséggel kezdte a szezont az SZTE-Szedeák (videó)

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Zalaegerszegi vereséggel kezdte a szezont az SZTE-Szedeák (videó)

Ahogy az előző két kiírásban, idén is Zalaegerszegre utazott a szegedi kosárlabdacsapat a bajnoki idény első fordulójában.

 

Sérülés miatt hiányzott DeAndre Davis, így három légióssal állt fel a szezon első meccsén az SZTE-Szedeák. Garrett büntetői, majd triplája jelentették az első pontokat a meccsen, míg szegedi oldalról Jay Heath jegyezte a szezon első kosarát. Hétpontos hátrányban is volt a szegedi csapat, a negyedet öt pont különbséggel zárták a felek: 25–20.

Bigelow harmadik távolija után tíz pont fölé kúszott a különbség. Nem tudott 8 pontnál közelebb férkőzni a Szeged, sőt 13 pont is volt közte, 46–33. A nagyszünet előtti utolsó kosár is a hazaiaké volt, 53–39 volt az állás a félidőben.

Zsíros két hármasával nyitottak a Tisza-partiak, így "már csak" újra 8 pont volt a hátrány. Ezután azonban az eddigi legnagyobb különbség alakult ki, 63–45-re vezetett a Zalaegerszeg. A meccs háromnegyedénél 80–52-es hátrányban volt a Szedeák.

Innen nem volt valós esélye a győzelemre a Szedeáknak, és hát a papírforma forgatókönyv is érvényesült. Az utolsó negyedet is elveszítették a szegediek, akik végül egy 33 pontos vereséggel zártak.

Zalakerámia ZTE KK - SZTE-Szedeák 103-70 (25-20, 28-19, 27-13, 23-18)

Bajnokság, 1. forduló.
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok.
Játékvezetők: Goda László, Nagy Viktor, dr. Németh Patrik (Páli dr. Kálmán)

Zalaegerszeg: Garrett 16/6, Takács Ma. 6, Keller 7/3, Bigelow 27/9, Tóth Á. 16. Csere: Szalay -, Csátaljay -, Sitku 3/3, Csizmadia -, LeDay 8, Takács Mi. 5/3, Brown 15/9.

Szeged: Langley -, Cseh 13, Heath 19/9, Zsíros 12/6, Herndon 12. Csere: Cohill -, Anda 6, Mayer 2, Balogh 6/6.

Csütörtökön 18.30-tól jön az idény első hazai meccse: a Szolnoki Olajbányászt fogadja majd az SZTE-Szedeák az Újszegedi Sportcsarnokban.

A meccs egészét megtudja tekinteni:

 

Nyitókép: Pezzetta Umberto

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.