Sport

Egy remek fordítással nehéz idegenbeli meccset nyert meg a Szeged

Egy remek fordítással nehéz idegenbeli meccset nyert meg a Szeged

Egészen kiváló teljesítmények is voltak

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
12 órája
Egy remek fordítással nehéz idegenbeli meccset nyert meg a Szeged

Miután a hétközben az FTC B csapata ellen játszott a Magyar Kupában a Goodwill Pharma Szeged és végzett döntetlenre, ismét az Andersen Ligában volt jelenése. Egy igencsak nehéz találkozó, egy Vasas elleni idegenbeli mérkőzés várt a szegediekre.

 

A Goodwill Pharma Szeged az első fordulóban a címvédő Győr ellen maradt alul hazai pályán, majd legyőzte idegenben a Sportországi Cápák együttesét.

A hazaiak kezdték sokkal jobban a meccset, az első harmadot 2-0-ra húzták be. Ezt követően valami egészen elképesztő második játékrészt produkált a Szeged: 5-0-ra nyerték ezt a húsz percet, fordítottak 5-2-re. Többek között Azari Zsolt is betalált, a korábbi válogatott játékos először volt eredményes Szegedi színekben.

A harmadik harmadban tovább meneteltek a szegediek: egészen 2-7-ig elléptek. Erre válaszként a Vasas is be tudott kétszer találni. Az utolsó tíz perc játékidő további hét gólt eredményezett 4-3-es eloszlásban a hazaiak javára. Azonban a Vasas egyszer sem tudott mínusz egyre zárkózni, a Szeged kezében volt végig a meccs. A záró játékrészt a hazaiak nyerték 6-5-re.

A Szegedből Love Green hét gólpasszt jegyzett, ez egészen extra teljesítmény.

Volt miért visszavágni: egy évvel ezelőtt, szintén októberben egy fájó vereséget szenvedtek el a szegediek a Vasas ellen.

Andersen Liga 3. forduló, Budapest, Vasas Jégcentrum Centerpálya, 151 néző előtt, vezette: Szabó Máté, Németh Márton (Pálkövi Botond György, Gáspár Boldizsár)
Vasas SC - Goodwill Pharma Szeged 8-10 (2-0; 0-5; 6-5)
Kapuralövések: (12:14, 8:19, 17:30) 37:63
Kiállítás percek: (4:2, 2:0, 6:16) 12:18

Nyitókép: Albert Péter fotó

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.