Sport

Magyar Kupa: teljesen nyitott maradt a párharc a második meccsre

Magyar Kupa: teljesen nyitott maradt a párharc a második meccsre

Szegedi részről több volt ebben

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
5 órája
Magyar Kupa: teljesen nyitott maradt a párharc a második meccsre

Miután a hétvégén, az Andersen Liga 2. fordulójában magabiztosan nyert a Sportországi Cápák otthonában a Goodwill Pharma Szeged, következhetett a hétközi kupaküzdelem az FTC-Telekom B csapata ellen. A Városi Műjégpálya lelátóira ismét életet vitt a hazai publikum.

A támogatás ezúttal is megvolt.

 

A kezdés után öt és fél perccel született az első gól, a vendégek jegyezték. Kétszer is voltak emberelőnyben a szegediek, de ezt sajnos egyik alkalommal sem tudták gólra váltani. A hazaiak sok lövéssel próbálkoztak, emellett komoly helyzeteket is adódtak, azonban betalálni nem sikerült. Húsz percet követően 0-1 volt az állás.

Kaposi József révén a harmad elején egyenlített a Szeged, azonban az öröm nem tartott sokáig: azonnal visszavette vezetését az FTC. Ugyan nem ilyen gyorsan válaszolt, de viszonylag hamar  betalált ismét a hazai csapat, kevesebb mint öt perc alatt három találat is született (2-2). A játékrész további perceiben sem a helyzetkialakítással, inkább azoknak a kihasználásával állt hadilábon a Goodwill Pharma Szeged. A gondokat még tovább tetézte, hogy öt perccel a harmad vége előtt, ismét előnyt szereztek a fővárosiak. Kimondottan az utolsó percben hatalmas nyomást helyezett ellenfelére a Szeged, azonban nem sikerült betalálni. Negyven percet követően 2-3 állt az eredményjelzőn.

Inkább a szegediek felé billent a mérleg nyelve a játék képe alapján.

 

A harmadik harmad 7. percében megtört a jég: egyenlíteni tudott a Szeged, Green Love Richards volt eredményes, Azari Zsolt már a második gólpasszát jegyezte. Nagy küzdelmet, helyenként feszültséget hozott a játékrész, további gólokat egyelőre nem. Az utolsó másfél percre emberelőnybe került a Szeged, Dósa Dávid időt is kért. Hatalmas tűzijáték alakult ki az FTC kapuja előtt, azonban kihúzták kapott gól nélkül a vendégek. A vége 3-3.

Magyar Kupa, Szeged, Városi Műjégpálya, nézőszám: 350, vezette: Máhr-Stumpf Bonifác, Gampel Máté (Varjú-Bartal Levente, Varjú Sebestyén)
Goodwill Pharma Szeged - FTC-Telekom B 3-3 (0-1; 2-2; 1-0)
Kapuralövések: (13:7, 17:5, 12:11) 42:23
Kiállítás percek: (0:4, 2:0, 2:2) 4:6

Ennek a párharcnak a visszavágóját október 29-én játszák majd. A szegediek szombaton a Vasas vendégeként folytatják szereplésüket az Andersen Ligában.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.