Sport

Hozták a kötelezőt: megszületett a Szeged első győzelme

Hozták a kötelezőt: megszületett a Szeged első győzelme

A harmadik negyedben kijött a különbség

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. október 13., vasárnap
Hozták a kötelezőt: megszületett a Szeged első győzelme

Előző hétvégén a UNI Győr ETO HC ellen hazai pályán kezdte meg szereplését az Andersen Ligában a Goodwill Pharma Szeged. A címvédő egy 7-4-es győzelemmel távozott a Városi Műjégpályáról. A szegediek útja a második fordulóban a Mátyásföldi Jégcsarnokba vezetett. Az ellenfél a Sportországi Cápák együttese volt.

 

Az első harmadot 2-0-ra nyerte a Szeged, Biakin Artem és Balogh Bence talált be. A második játékrész elején három perc alatt egyenlített az ellenfél, kezdődhetett minden elölről. Tíz perc múlva két gyors találattal visszaállította kétgólos vezetését a Goodwill Pharma Szeged. Két harmad után 2-4 volt az állás.

A záró játékrészben pedig kinyílt a gólcsap. Négy perc alatt három szegedi találat született, amire egy hazai válasz érkezett. A folytatásban újabb három alkalommal volt eredményes Dósa Dávid együttese, amire ismét egyszer tudott válaszolni a Sportországi Cápák csapata. Az utolsó öt játékpercben többször már nem rezdültek a hálók.

 A vége egy magabiztos 4-10 szegedi siker lett.

Andersen Liga 2. forduló, Budapest, Mátyásföldi Jégcsarnok, nézőszám: 88, vezette: Tóth Renátó, Dósa Krisztián (Balázsi Barna Bálint, Pálkövi Botond György)
Sportországi Cápák - Goodwill Pharma Szeged 4-10 (0-2 ; 2-2 ; 2-6)
Kapuralövések: (8:8, 14:16, 9:16) 31:40
Kiállítás percek: (4:14, 2:2, 4:4) 10:20

Jövő hét szombaton a Vasas vendége lesz a Szeged.

Nyitókép: Albert Péter fotó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.