Sport

Az esélyesség terhével lép pályára a Nantes ellen a Pick Szeged

Az esélyesség terhével lép pályára a Nantes ellen a Pick Szeged

Teljes a keret, a legerősebb összeállításban szerepelhet a szegedi együttes

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
18 órája
Az esélyesség terhével lép pályára a Nantes ellen a Pick Szeged

Már a harmadik forduló következik a Bajnokok Ligájában, ismét a Pick Arénában lép pályára az OTP Bank - Pick Szeged, méghozzá a francia Nantes ellen.

 

Az EHF kupában és a BL-ben is találkoztak már a felek

A HBC Nantes csapatával a 2013–2014-es szezonban, az EHF-kupa csoportkörében találkozott először a Szeged. Itthon 28–27-re nyertek a Kékek, idegenben viszont kikaptak 31–23-ra, de így is meglett a csoportelsőség. Azért is különleges mindez, mert ugyebár ebben a kiírásban hódította el a trófeát a Pick Szeged.

A Bajnokok Ligájában eddig hatszor csaptak össze. A vendégek mérlege a kedvezőbb, négyszer tudtak nyerni. Egy alkalommal született döntetlen és szintén egszer szegedi siker, éppen az utolsó meccsen.

 

Ami eddig történt a csapatokkal

A Pick Szeged az első két fordulóban egy győzelmet aratott és egy vereséget szenvedett el. Hazai pályán sikerült legyűrni a német bajnok Magdeburgot, tehát kiválóan indult a BL szezon. Majd egy héttel később a katalán fővárosba utaztak a Kékek, ahol a Bajnokok Ligája címvédő Barcelona ellen bizonyították tartásukat, azonban egy egygólos vereség lett a vége.

Hasonló mérleggel rendelkezik a Nantes is. A francia ellenfél 38-31-re kapott ki az első körben a dán Aalborg ellen, míg egy héttel ezelőtt a Kielcét győzték le 23-20-ra.

Fotó: Sólya Eliza

 

Egy korábbi kedvenc visszatér

A Pick Szeged egykori játékos, Matej Gaber azután, hogy a nyáron távozott, máris visszatér. Biztosan furcsa érzés lesz számára ellenfélként pályára lépni. A háromszoros magyar bajnok és egyszeres kupagyőztes beállót a bemutatás előtt köszöntik majd, ezzel is köszöntet mondva annak a nyolc évnek, amit a Tisza-parton töltött.

Gaber örömmel, és izgalommal várja visszatérését a Pick Arénába.

Természetesen Szeged különleges helyet foglal el a szívembe, olyan, mintha hazajönnék. Csodálatos 8 évet töltöttem itt, szinte olyan, mintha most mentem volna el, pedig már 4 hónapja telt el azóta. Garantáltan kemény meccs lesz, minden egyes labdáért, gólért nagy küzdelem lesz. A Szeged előnyben lesz, ott lesz mögöttük a csodálatos szurkolótábora

- mondta lapunknak. Hozzátette:

Persze én nagyon várom, hogy befussak a telt házas Pick arénába, a volt játékostársaimmal találkozzak, és jó lesz látni a sok szegedi barátomat a lelátón.

Fotó: Sólya Eliza

 

 

El kell viselni az esélyesség terhét

Michael Apelgren elárulta mit vár a Nantes ellen.

Nagyon bízom benne, hogy elviseljük azt a terhet, hogy most sokan minket tartanak a mérkőzés esélyesének. Ezt jól kell kezelnünk, fontos lesz minden szempontból. Nem szabad elfelejteni, hogy csütörtökön egy olyan ellenféllel játszunk, amely a francia Szuperkupa-döntőben hét góllal győzte le a bajnok Paris Saint-Germaint. A legjobbat kell nyújtanunk ellenük, ez a siker kulcsa.

Nyitókép: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.