Sport

Matej Gaber: Olyan mintha hazajönnék

Matej Gaber: Olyan mintha hazajönnék

A Nantes ellen lép pályára a Pick Szeged a BL-ben.

Kibédi Péter
2024. szeptember 25., szerda
Matej Gaber: Olyan mintha hazajönnék

Csütörtökön 18 óra 45 perctől idei harmadik BL mérkőzését játssza az OTP Bank-Pick Szeged. A kékek az első, hazai mérkőzésükön bravúros győzelemmel nyitottak a Magdeburg ellen (31-29), majd egy héttel ezelőtt a Barca ellen idegenben az elrontott első félidő után egy góllal kaptak ki (31-30).

A harmadik fordulóban ismét a Pick Arénában lépnek pályára Bánhidiék. Az ellenfél a francia bajnokság tavalyi második helyezettje a HC Nantes lesz, akik felemás rajtot vettek a BL-ben. Az első kőrben az Aalborg ellen idegenben kikaptak (37-31), majd hazai pályán javítottak, és nyertek a Kielce ellen (23-20). Bár a csütörtöki meccs esélyese a Szeged, a Nantes győzelme a lengyelek figyelmeztető, nem veheti félvárról az összecsapást.

„Kemény meccs lesz, egy futós csapattal találkozunk, a visszarendeződésre nagyon kell figyelnünk, amivel el tudjuk kerülni a gyors gólokat. 

Ami viszont biztos, és erről sokat beszéltünk a Barca meccs után, hogy nem kezdhetünk úgy mérkőzést, ahogy Barcelonában tettük. 

Ez nem csak a holnapra, a későbbiekre is igaz”- mondta lapunknak Bánhidi Bence.

A szegediek csapatkapitányára ráadásul érdekes mérkőzés vár, egykori szegedi poszttársa Matej Gaber ellen játszik majd. A beálló nagyon várja már az összecsapást, mosolyogva megjegyezte, hogy most lemérik majd ki a jobb. Gaber nyolc évig játszott Szegeden, három magyar bajnoki cím mellett egyszer a Magyar Kupát is megnyerte a kékekkel. A szlovén válogatottak a nyáron negyedik helyen záró kézilabdázó örömmel, és izgalommal várja visszatérését a Pick Arénába.

Nyolc évig egy csapatban játszott Bánhidi Bence és Matej Gaber, csütörtökön ellenfélként találkoznak (Fotó: kielcehandball.pl)


„Természetesen Szeged különleges helyet foglal el a szívembe, olyan, mintha hazajönnék. Csodálatos 8 évet töltöttem itt, szinte olyan, mintha most mentem volna el, pedig már 4 hónapja telt el azóta. Garantáltan kemény meccs lesz, minden egyes labdáért, gólért nagy küzdelem lesz. A Szeged előnyben lesz, ott lesz mögöttük a csodálatos szurkolótábora. 

Persze én nagyon várom, hogy befussak a telt házas Pick arénába, a volt játékostársaimmal találkozzak, és jó lesz látni a sok szegedi barátomat a lelátón

- fejtette ki lapunknak Gaber.

(kiemelt kép: delmagyar.hu)
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.