Sport

A legjobb igazolások között tartják számon a Pick Szeged játékosát

A legjobb igazolások között tartják számon a Pick Szeged játékosát

"A benne rejlő lehetőségek továbbra is kiaknázatlanok."

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 5., csütörtök
A legjobb igazolások között tartják számon a Pick Szeged játékosát

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) egy rangsort állított fel a legjobb átigazolásokból. Ezen a listán szerepel Magnus Abelvik Rod is, aki nyáron csatlakozott az OTP Bank - Pick Szegedhez.

Fotó: Sólya Eliza

 

Hamarosan rajtol a Bajnokok Ligája idény

Kereken egy hét múlva startol a legrangosabb európai kupasorozat. A Pick Szeged a nyitányon a német bajnok Magdeburgot fogadja a PICK Arénában. Nagyon nehéz párosítással kezdenek a Kékek, azonban a folytatás sem ígérkezik könnyűnek.

A teljes menetrendről itt tájékozódhatnak bővebben:

 

Sokat várnak a szegedi átlövőtől

Az öt nevet felsorakoztató rangsor ötödik helyére került Magnus Abelvik Rod. Mint ismert, a norvég válogatott áltlövő szerződtetését még február 23-án jelentette be a szegedi klub.

Magnus Rød 1997. július 7-én született a norvég fővárosban, Oslóban. A Bækkelagets Sportsklub csapatában ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd 2017-ben a német Flensburg-Handewitt csapatához igazolt, amellyel 2018-ban és 2019-ben bajnoki címet szerzett. Tavaly nyáron tért vissza szülőhazájába, és lett a Kolstad Handball kézilabdázója. Az őszi BL-meccsen 37-24-re nyert a Kolstad a Pick Szeged ellen, akkor hét gólt dobott.

Rod a pályafutása alatt eddig hat idényt játszott a BL-ben, összesen 158 gólt jegyzett. Az Európa Ligában egy idényben szerepelt, összesen 24-szer vette be az ellenfelek kapuját. 2019-ben a világ legjobb fiatal játékosának választották meg. A norvég nemzeti együttessel kétszer is világbajnoki ezüstérmes (2017 és 2019) és Európa-bajnoki bronzérmes (2020) lett.

Az EHF oldala így indokolta a norvég átlövő kiválasztását:

Végülis nem sok időre tért vissza Norvégiába Magnus Rod. A 2017 és 2023 között a Flensburg-Handewittben játszó balkezes tavaly nyáron igazolt a Kolstadba. A 27 éves játékos viszont nem tudott nemet mondani egy újabb lépésre, így pályafutása során először fedezheti fel a magyar bajnokságot. Az elmúlt szezonban több sérülést is szenvedett, így mindössze hat meccset játszott a BL-ben. Rod viszont így is lenyűgöző teljesítményt nyújtott, a Paris Saint-Germain ellen 12 gólt szerzett. A benne rejlő lehetőségek továbbra is kiaknázatlanok, így az biztos, hogy Rod egy olyan játékos, akire figyelni kell Magyarországon.

Fotó: Sólya Eliza

 

Már gólokkal örvendeztette a szegedi közönséget

A norvég játékos, aki még az olimpiát is kihagyta, hogy teljes mértékben a szegedi karrierjére fókuszáljon, már be is mutatkozott a PICK Arénában, sőt két meccsen játszott.

Ezen a két találkozón összesen négyszer volt eredményes: kétszer az Eger és kétszer a Gyöngyös kapuját vette be, utóbbi összecsapáson volt egy rontott lövése.

Csaknem harminc percet töltött a pályán mindkét alkalommal, láthatóan minél hamarabb szeretné beépíteni a csapatába Michael Apelgren vezetőedző.

Magnus Rod számára is sikeres lehet az az irányvonal, amit a Szeged képviselni kíván:

Fotó: Sólya Eliza

 

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája top 5 nyári klubváltása az EHF szerint:

  • 1. Xavi Pascual (edző, a Dinamo Bucurestiből a Veszprémbe)
  • 2. Omar Jahja (Veszprémből a Paris Saint-Germainbe)
  • 3. Nicolas Tournat (Kielcéből a HBC Nantes-ba)
  • 4. Mitja Janc (Celjéből az Orlen Wisla Plockba)
  • 5. Magnus Abelvik Rod (a Kolstadból az OTP Bank-Pick Szegedbe).

Borítókép: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.