Sport

Februárban láthatjuk Szegeden játszani a Pick kiszemeltjét

Februárban láthatjuk Szegeden játszani a Pick kiszemeltjét

A játékos a Kolstad csapatával érkezik a BL összecsapásra.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 21., vasárnap
Februárban láthatjuk Szegeden játszani a Pick kiszemeltjét

Két igazolást hivatalosan is bejelentett már az OTP-Bank Pick Szeged, de a sajtóhírek további erősítésekről szólnak. Amennyiben lehet hinni az információknak, a szegedi klub érdeklődését a norvég válogatott Magnus Abelvik Rød keltette fel.

Több mint két méter magas a 26 éves játékos. (Fotó: EHF)

 

A svéd válogatott kapus, Tobias Thulin és az izlandi irányító Janus Smárason már a nyártól elkötelezte magát a Szegedhez. Előbbi három, utóbbi két évre írt alá. Továbbra is kérdéses Mikler Roland jövője, illetve Szita Zoltán távozása már hivatalos. Éppen Szita helyére érkezhetne a külföldi szakportál, az RT Handball által megemlített Rød.

 

Nem ez az első alkalom, hogy a norvég jobbátlövőt szóba hozzák a Pick Szegeddel. A 26 éves játékos felnőtt pályafutását a Bækkelagets SK csapatában kezdte hazájában, ahonnan 4 év után távozott. 2017-ben országot váltott, a német Flensburghoz igazolt, és töltött ott el 6 szezont. Jelenlegi együtteséhez, a norvég Kolstadhoz tavaly nyáron szerződött. Játszott októberben a Bajnokok Ligájában a Pick ellen 37-24-re megnyert találkozón. 

A norvég nemzeti csapatban 84 mérkőzésen 187 gólt szerzett, jelenleg hazáját képviseli az Európa-bajnokságon.

Akár már februárban láthatjuk játszani Szegeden Rødot, hiszen a Kolstad csapatával érkezik 2024 első BL összecsapására.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.