Sport

Az új kézilabdacsarnok már több, mint háromnegyede elkészült - FOTÓKKAL

Az új kézilabdacsarnok már több, mint háromnegyede elkészült - FOTÓKKAL

2021. augusztus 17., kedd
Az új kézilabdacsarnok már több, mint háromnegyede elkészült - FOTÓKKAL

Még 2019 novemberében tették le az új szegedi kézilabdacsarnok alapkövét a Felső-Tisza parton. Azóta rohamos tempóban épül a Pick Aréna, ahova legutóbb egy hónapja kapott a sajtó betekintést. Most a kivitelező WHB Group egy Facebook bejegyzésben lepte meg a szegedieket friss információkkal és fotókkal a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságnak is otthont adó komplexumról.

Véghajrában a kivitelezés

A West Hungaria Bau (WHB) Group tegnap hozta meg a jó hírt a közösségi médiában: „véghajrába kezdett Szegeden a kézilabdacsarnok kivitelezése". A projekt már 75 százalék feletti készültségbe lépett összességében, a Nagycsarnok fa sportpadlója és fa burkolata előrehaladott állapotban van - amit gyakorlatilag már utolsó simításként lehet tekinteni. Az edzőcsarnok padozatát is hamarosan elkezdik, továbbá a létesítmény esztrich betonozási munkálatai a padlófűtés csövezése teljes mértékben befejeződött.

Nemsokára áramhálózaton

A padlóépítési munkák befejezése után elkezdődnek a mobil lelátó acél szerkezetének összeszerelési munkái is. Az is sok mindent bizonyít a készültség fokáról, hogy a Pick Arénát rövidesen rá fogják csatlakoztatni a város áramhálózatára. A gépészeti és elektromos alapszerelések utolsó fázisukba léptek, a gépészeti és elektromos helyiségekben már a végmunkálatok zajlanak és az épület trafóházát hamarosan rákötik a hálózatra.

Előrehaladott állapotban vannak a hidegburkolási munkálatok, valamint a vizesblokkok és háttér helyiségek is nagyrészt elkészültek. A folyosók és a lépcsőházak is készülnek és a szakemberek megkezdték a melegburkolási munkálatokat is. A mintahelyiségek már bebútorozva, piperézve. A belső, fém nyílászárók beépítése is folyamatban van és a 7 darab lift beszerelése is jó ütemben halad - írják a bejegyzésben.

Fotó: WHB Group Facebook

Az épület minden szintjén dolgoznak a festők, készülnek a belső falburkolatok, és véghajrában vannak a szárazépítési munkálatok, valamint az álmennyezetek építése is, továbbá elkezdődött a lelátók műgyanta felületkezelése, hogy mielőbb telepíteni lehessen a korlátokat és lelátói székeket.

A külső munkák közül jó ütemben zajlanak a homlokzati munkálatok, folyamatos a nyílászárók, függönyfalak beépítése és a végleges megjelenést biztosító - a csapat kék színében pompázó - "rib roof", "eclectic" és szálcement burkolatok készítését is rövidesen befejezik. Az alépítményi munkák nagy része kész van, az épület északi parkolói zónájában már a térkövezési munkák zajlanak.

Nagy erőkkel zajlik a beruházáshoz kapcsolódó Jet-fal és Mobilgát építése is, az első nagyjából 70 méter jet-elési munkafolyamat elkészült, így indul a nagyméretű, új mobilgát fogadására alkalmas vasbeton alépítmény építése is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.