Közélet

Körvonalazódik az új szegedi sportcsarnok

Körvonalazódik az új szegedi sportcsarnok

2020. október 12., hétfő
Körvonalazódik az új szegedi sportcsarnok

Ahogy azt néhány napja megírtuk, az alapozási munkálatokat befejezték az új szegedi sportcsarnok területén. A fontos építési szakasz végén Dr. Janó Márk Ádám közigazgatási államtitkár, Bardóczy Gábor kormánybiztos, Dr. Szűcs Ernő Péter, a MOL-Pick Szeged elnöke a kivitelező cég, a West Hungária Bau képviselőjével helyszíni bejáráson vett részt.

Jelenleg szerkezetépítési munkálatok zajlanak, hatalmas betonpilléreket emelnek a helyére, aminek végén már szinte kirajzolódik a Pick Aréna szerkezete, emellett elkezdődött a padlólemezezés, elkészült a kézilabda akadémiának helyt adó épület előregyártott szerkezete és elkezdődött az edzőcsarnok acélszerkezetének építése is.

A kézilabdacsarnok 8300 férőhellyel épül meg a felső Tisza-Parton, a volt városi stadion helyén. A projekt a 2022-es férfi kézilabda-Eb helyszínéül is szolgáló kézilabdacsarnokot, valamint egy kétpályás edzőcsarnokot is magában foglal. Emellett egy legalább 80 fős konferenciaterem, négy edzőterem, valamint két bemelegítő terem is megépül.

A sportkomplexum, kormányzati támogatásból, a modern városok program keretében 35 milliárd forintból épül és ott talál majd új otthonra többek között a MOL-Pick Szeged és a kézilabda-utánpótlásra is gondolva egy akadémiai, kollégiumi részleget is kialakítanak, ami több mint 30 gyermek elszállásolását teszi lehetővé bentlakásos formában az edzőpályák mellett.

Ezek a hatalmas pillérek tartják majd a csarnok födémszerkezetét.
Ha a helyükre kerülnek, az már jól körbehatárolja az épülő Aréna területét.
Az aréna mellett egy kisebb csarnok, konferenciaterem és kollégium is épül.
Ez már a tetőszerkezet része.
Az alapozés után a szerkezetépítési munkák jönnek.
A padlozatot is elkezdték építeni.
Képgaléria az építkezésről.
HElyszínbejárást tartottak az alapozás végeztével. (Fotók: Dernovics Tamás - Magyar Építők)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.