Sport

Átadták a Pick Arénát, körbejártuk!

Átadták a Pick Arénát, körbejártuk!

2021. december 9., csütörtök
Átadták a Pick Arénát, körbejártuk!

Ünnepélyes keretek közt adták át ma délután 3 órakor a Pick Arénát.

A megszólalók közt volt Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Csányi Sándor, a Pick Szeged tulajdonosa, valamint Botka László polgármester és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás elmondta, hogy a Pick Aréna a vidék legnagyobb kézilabdacsarnoka, melyhez edzőpálya, és az akadémistákat kiszolgáló létesítmény is kapcsolódik. Felidézte, hogy Magyarország 2018 nyarán nyerte el az Európa-bajnokság rendezésének jogát, a magyar építőipar teljesítményét pedig jól mutatja, hogy két és fél évvel a fővállalkozói szerződés aláírását követően megrendezhették a csarnok átadóját.


A miniszter arra is emlékeztetett, hogy az arénától néhány száz méterre tavaly adták át Szeged új uszodáját, amely a vízilabdasport otthona.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke kifejtette, a Szegeden folyó szakmai munka az elmúlt években Európa élvonalába juttatta a Pick Szegedet, és az egyesület több mint 400 utánpótlás sportolót is nevel.

A csarnok a szegedi kézilabdacsapatnak, a kézilabdát választó fiataloknak, a sportágat szerető szurkolóknak épült, és nemcsak sportesemények, hanem koncertek, rendezvények helyszínéül is szolgál majd - mondta.

Csányi Sándor, a Pick Szeged tulajdonosa szerint klub eddig méltatlan körülmények között játszott a Szegedi Sportcsarnokban. Azonban az új csarnok elkészültével a klub infrastrukturálisan megelőzte a riválisnak számító Veszprémet.

Botka úgy fogalmazott, hogy minden szegedi büszke arra, hogy a város csapata évek óta a magyar és a nemzetközi élvonalban szerepel. A sportág népszerűségét mutatja, hogy a Pick Szeged a hazai mérkőzésein rendre telt ház előtt játszik. Hozzátette, az önkormányzat a kezdetektől fogva támogatja a csarnok építését, két telket biztosított a beruházáshoz, több mint egymilliárd forint értékben.

Körbejártuk az új Arénát

A megnyitót követően a SzegedMa még az Aréna öltözője, edzőterme és orvosi részlege körül is túrázott egyet.

Az Aréna nyitómeccse ma este 8 óra 45 perctől veszi kezdetét, ahol a házigazdák a THW Kiel csapatát fogadják a Bajnokok Ligája 10. fordulójában. Ezt követően a szegedi aréna a férfi kézilabda Európa-bajnokságon a szerb, horvát, francia és ukrán csapatok alkotta C csoport küzdelmeinek ad majd helyet január 13-tól 17-ig.

(via MTI)

Fotó: Sándor Judit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.