Közélet

Lakótelepi parkolás: kitérnek a kérdések elől a szocialisták

Lakótelepi parkolás: kitérnek a kérdések elől a szocialisták

2022. július 13., szerda
Lakótelepi parkolás: kitérnek a kérdések elől a szocialisták

Ménesi Imrével ellentétben Kozma József legalább válaszolt, igaz, nem lettünk tőle sokkal okosabbak.

Mint azt aSzegedMa megírta,a legutóbbi közgyűlésen a baloldalminden előre bejelentett emeléstmegszavazott, így amellett, hogy tovább drágul a parkolás, újabb parkolási zónákat vezetnek be Szegeden. Ha ez nem lett volna elég,

MÉNESI IMRE, RÓKUS SZOCIALISTA KÉPVISELŐJE AZT MONDTA, A LAKÓK JAVASOLJÁK NEKI, HOGY RÓKUSON IS TEGYÉK FIZETŐSSÉ A PARKOLÁST, HOGY TÖBB HELY JUSSON NEKIK.

Szerettük volna megtudni Ménesitől, hányan fordultak hozzá ezzel a javaslattal, de sajnos telefonon nem volt hajlandó válaszolni és írásos megkeresésünkre több mint egy hete nem reagál.

https://szegedma.hu/2022/07/fizetni-akarnak-a-szegediek-a-rokusi-parkolasert-az-mszp-s-kepviselo-szerint

A hír kapcsán hatalmas kommentháború bontakozott ki cikkünk alatt. A hozzászólók többsége egyértelműen ellenzi az ötletet. Sőt, volt aki megjegyezte, nem fizetős parkolást, hanem parkolási lehetőséget kértek Ménesitől még 2018-ban, de a képviselő még nem tett semmit az üggyel kapcsolatban.

Többen is felvetették lapunknak, hogy a lakótelepi parkolás kérdésében az egyik megoldás az lehetne, ha a szupermarketek parkolóit kedvezményesen vehetnék igénybe a helyi lakosok.

Mint ismert, még tavaly novemberben vezette be több makkosházi multi is a fizetős parkolást, ezalól a vásárlók jelentenek kivételt, de ha egy óránál tovább hagyják ott autójukat, akkor nekik is zsebbe kell nyúlniuk.

A felvetés kapcsán rákérdeztünk Kozma Józsefnél, Makkosháza szocialista képviselőjénél, hogy:

  • Gondolt-e arra, hogy a Makkosházi szupermarketekkel felveszi a kapcsolatot, annak érdekében hogy a parkolóikban kedvezményesen parkolhassanak a helyi lakosok?
  • Szerinte hogyan lehetne megoldani a lakótelepi parkolási nehézségeket?
  • Adott esetben támogatná, hogy Makkosházán is fizetőssé váljon a parkolás?

Egy nappal később meg is érkezett a válasz:

Ménesi Imre közgyűlésen elhangzott felszólalása egyértelmű, és nem az, amire kérdéseit alapozta." – írta válaszlevelében Kozma.

Nem érheti szó a ház elejét, hiszen Ménesi Imrével ellentétben Kozma József legalább válaszolt, igaz, nem lettünk tőle sokkal okosabbak...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.